96
  • NikeCortez
    #96
    Egyszer, régen olvastam, hogy teljesen egyé akarja állítani a piacot a Micro. Azaz amit te be bootolsz lemezt, az mehet fel tablet/mobil/pc-re.
    Nem tudom mi sül majd ki belölle, én várom.
    Kíváncsi leszek, addig is legyetek jók :)
  • NikeCortez
    #95
    Sziasztok!

    A Win 8.1 pro Build 9600 RTM
    Ez stabil jó, csak egy jó aktivátort kell megvárni.
    Lentebb olvasottaknál kérdem én...?!?!?!?még mindig a start menüért szenvedtek??!?!

    ez egy olcsó kifogás a maradiaknak és a kritikusoknak.
    Informatikus vagyok és felteszem a kérdést, miért is volt jó a startmenü?
    nekem? ccsak a leállítás/restart-nál használtam.
    mellesleg a win 8 és 8.1 , gyorsabbak az eddigi oprendszereknél.
    Letisztultabb és felhasználó barát. Nem szereted a csempéket? én sem...nem használllom, de az asztal ott van. más meg minek? van keresőd is ,a többit úgyis a programjaid parancsikonjai intézik nemde?
    amúgy is amit gyakran használsz azt odarakod tálcára vagy asztalra parancsikonnak.

    áhh :D
    nem magyarázok , ugyis én vagyok a hulye, mert nem szolom le a win 8at :)
  • fonak
    #94
    A csempét az érintőképernyős kütyükhöz találták ki nyilvánvalóan, PC-n kár erőltetni. Ahogy az érintőképernyőt sem érdemes PC-n (Esetleg ultrabookon van értelme). Az MS hibázott szerintem, amikor mindenáron egységes felületet akart a Win8-nak és a Win RT-nek. Ki kellett volna adni a Win8-at hagyományos felülettel és egy Metro UI-s tablet verziót külön.
  • a_n_d_r_e_w
    #93
    Varj, ezt most nem ertem teljesen, tehat azzal tamasztod ala azt, hogy nem kell start menu, mert ha lenne, akkor mar senki se hasznalna a csempeket? Nekem ebbol totalisan az kovetkezik, hogy a start menu jobb mint a csempe, es csak azert jo hogy kiszedtek, mert igy az ember kenytelen hasznalni a kenyelmetlen csempeket.
  • Elemir
    #92
    Sajnos a megszokások rabjai vagyunk....
    Start menü tök értelmét veszti az otthoni felhasználásban, ha a csempét használjuk. Szerintem jó a csempe, de ha rakunk mellé start menüt is, akkor nem használjuk ki a csempécskét:( Ebbe a hibába én is beleestem.
  • item
    #91
  • A1274815
    #90
    Windows 8.1-ben is így működik már ismét a keresés.
  • gforce9
    #89
    Én is sok mai notebookot adtam már el w8-al. De mindig meg szoktam kérdezni a vevőtől, hogy a beüzemelése hogyan történjen, MS vagy helyi fiók, milyen beállításokat használja, illetve mit szeretne, metro iu-t vagy desktopot defaultnak, illetve kell e startmenü. Az arány a kérések között körülbelül 20 az 1-hez a desktop javára, start menüt pedig mindenki kért desktopon eddig tőlem, függetlenül attól, hogy defaultra a metro ui-t kérte. Én azt tapasztalom, hogy az emberek nem esetek hanyatt ettől a metrotól és alapvetően a gépet használni akarják azonnal, nme újból megtanulni. Nem, egy órát sem akarnak rászánni. El lehete ezt akár ítélni is, bár én abszolúte megértem. Ha van egy megszokott jól bevált környezet egy újat megtanulni a fenének sincs kedve. A w8-al mint rendszerrel amúgy nincs bajom. az UI-tól viszont rosszul vagyok én is és a vásárlóim 95%-a is.
  • Ferrer
    #88
    Ekkora tervezési bullshitet, atyaisten. Minek csoportokra osztani?
    Ubuntun én beütöm akárminek az első néhány betűjét, már jön is ki, legyen az fájl vagy program vagy "beállítások" vagy akármi. Sőt, a használat sorrendjében. (pl. G-t beütve valószínűbb hogy a Geditet fogja elsőnek kidobni mint a Gimpet)

    De a Win 8-nál lehetne akár úgy is, hogy elsőre kidob mindent, aztán utólag esetleg szűrheted a találatokat. Így viszont tényleg BS az egész, nem gondoltam, hogy ennyire amatőrök az M$-nél.
  • dyra
    #87
    Szerintem meg ha az új nem jobb mint a régi mi több még rosszabb is, akkor ez nem kötözködés.
  • Balumann
    #86
    Én elismerem, hogy tényleg igazad van, van 1-2 apróbb különbség a kereső tekintetében. Bár a véleményem továbbra is az, hogy emiatt teljesen indokolatlan fikázni a rendszert, amiket gyakran használsz, azokat nagyon könnyen ki tudod tenni a Kezdőképernyőn csoportba például (így nekem kinntvan a vezérlőpult, programok és szolgáltatások, Rendszer, msconfig és a Rendszer ikonja az első 2 oszlopban - kategóriában). Többinél meg belefér, hogy +1 kattintás legyen, viszont amikor meg nem beállítást keresek, akkor sokszor elég kevesebbet beírni, hogy el tudjam indítani.
    Ez tipikusan az a hozzáállás, hogy kössünk bele minden marhaságba indokolatlanul, akkoris szar a rendszer.
  • dyra
    #85
    duma...
  • pakeszke
    #84
    [WIN] + gimp
    te ezt irtad: " Win7 win gomb megnyom programnév beír enter program indul (sokszor elég volt néhány karakter)"

    most a konkret peldanal maradva!!!
    mi is az a program aminek a neveben a "rendszer" mint nehany karakter van???
    komolyan erdekel!
    vagy te atnevezted a gimpet is "rendszer gimp" -nek
  • dyra
    #83
    Felhoztam egy konkrét példát, amire nem vagy képes csak személyeskedéssel válaszolni. Úgy müködik a kereső mint a Win7-ben? Nem. Holott te azt állítottad. Ilyenkor illene beismerni a tévedést. Nem mutogatni meg magyarázkodni.
  • pakeszke
    #82
    "de azért az sokat elmond hogy az egyik legnagyobb számítógépgyártó (lenovo) gyárilag 3rd party alkalmazást rak a win8 előtelepített gépeire hogy legyen start menu."

    sok nagy ámítógépes ceg felrak am sok elephantwaret meg ribancwaret
    ez semmire nem bizonyitek
    nekem pl parental control is fent volt, na most verjem az asztalt hogy az mekkora nagy fiiiicsor toljak bele a kernelbe?
  • torreadorz
    #81
    "Látom a classic shell nevü alkalmazás nagyon elkerülte a figyelmed"

    Nem kerülte el, de azért remélem iróniának szántad hogy vegyek egy windowst majd tegyek rá egy 3rd party alkalmazást hogy használható legyen...

    Egyébként lehet vitatkozni arról hogy a win8 kinek jön be és kinek nem, de azért az sokat elmond hogy az egyik legnagyobb számítógépgyártó (lenovo) gyárilag 3rd party alkalmazást rak a win8 előtelepített gépeire hogy legyen start menu. Nyilván nem azért csinálja mert unatkozott hanem mert az ügyfelek panaszkodtak.
  • pakeszke
    #80
    ja hogy te ugy hasznalod hogy beirod az "r" betut es onnan bogaraszod ki?
    nem tudom miert kellene hogy ebben a fajta keresesben hasitson...
    en altalaban beutok meg par billentyut pl. "gimp" es akkor osszesen egy lesz

    lattam am amugy hogy "rendszer" volt de mivel 57 volt igy viccesre vettem :)
    szoval tudod az alkalmazas nevet ami egy program ugye? es akkor beirod hogy "rendszer" ugye ezt akarod eletszeru peldakent elohozni?
  • polansk
    #79
    Ha szembe kell állítanom a Microsoft pénzügyi szárnyálásának a fontosságát, a sok százezer cégben elkönyvelhető munkaóra-pazarlással és ezáltal termelékenység csökkenéssel, akkor nem kérdés melyik a fontosabb.

    Ez a termék nem pusztán rossz, hanem egyenesen káros. Mindenkinek.

    Jóformán emberiség elleni bűncselekménynek kellene nyilvánítani a Windows 8-at.
  • dyra
    #78
    Csak akkor ha az az első találati programcsoportban van. Teszem az vezérlőpultos alkalmazáshoz már minimum egyet nyilazni kell lefelé (jó esetben). Vagyis felesleges bonyolítás van beleépítve, de mondhatni azt is, hogy nem ugyanaz. A képen is látható első csoportban 0 találat másodikban 57. De oda már másznod kell.

  • pakeszke
    #77
    en totalisan melora hasznalom a win8at es meg vagyok vele elegedve
    igaz ra kell szanni azt a kezdeti 1 orat amig hozzaszokik az ember!

    eppen most inditottam el amugy a KMPlayert
    gondolom a sok win7 fan -nak meg mindig a Media Player 1.0 -ja van mert nem szabad hogy valtozzon olyan amivel szoszmotolni kell!!!
  • pakeszke
    #76
    control paneles nehany beallitas mashol voltak mint a winXPben, az intezo ablak vagy minel nem tudtam elsore a directoryt kiszedni
    egyszeruen nem allt kezre a winXP utan olyan helyzetben amikor haladni kellett volna
    amugy pakeszke...
  • item
    #75
    Látom a classic shell nevü alkalmazás nagyon elkerülte a figyelmed. 1 perc telepíteni és nem kell az egeredet a jobb alsó sarokba huzigálnod. Rakd fel,ha nem bírsz az alap rendszerrel. Egyébként a metrot leszámítva,minden ugyan ott van minta windows 7-ben.
  • item
    #74
    Erről beszélek..
  • item
    #73
    Miért basznám át őket te nagyon okos ? Az,hogy neked nem jön be az nem jelenti azt,hogy más nem tudná,szeretné használni. Ez a legnagyobb baj az ilyen emberekkel mint amilyen te is vagy,azokat a hülyeségeket terjeszti,amit Ő jónak lát és megpróbálja befolyásolni a többi embert is a saját képzelgéseivel. Az a kereskedő,aki úgy próbálja eladni a termékét,hogy csak azért nem forgalmazza,mert neki nem tetszik az le is húzhatja akkor a rolót egész nyugodtan. Az egyéni tetszik,nem tetszik dolgokat nem közvetítjük a vásárlók felé,majd a vásárló szépen eldönti,hogy neki az jó,vagy nem jó. Gondolom megszoktak kérni téged,hogy adj tanácsot gépvásárlás előtt és akkor csak mondod a saját hülyeséged,meg ami neked bejön,a többiek meg hülyék és hazudnak és nem értenek hozzá.
  • item
    #72
    Hát te hülye vagy. Semmi közöm az MS-hez,csak nem vagyok elvakult XP meg Win7 fan,és haladok a korral.
  • Xellos999
    #71
    Pontosan mit szívtál a win7-tel tomikácska4?
  • pakeszke
    #70
    en szemely szerint winXProl valtottam volna ~ 8 honapja win7re
    es utana win7rol win8ra
    szamomra egyertelmuen a win7 egy szivas volt! hiaba mondjatok hogy ugyanaz hat a lofaszt volt ugyanaz, emlekeim szerint tobbet szivtam vele mint a win8al
    igaz a win8ban mar hasznaltam a kereso ablakot a settingsben :)

    el kell olvasni egy cikket ami tetelesen felsorolja azt a 3 billentyukombinaciot :)
    de leirom... [WIN], [WIN]+x, [WIN]+r, [WIN]+i / [WIN]+c, es megtanulni hasznalni a csempeket, sokkalta eletszerubb az mint a start menu, fokent bekonfigolni
    de aki arra izgul hogy a leallitashoz is egy start gombot akar megnyomni hat arra en oszinten nem tudok mit mondani
  • pakeszke
    #69
    "Pedig igaz. Win7 win gomb megnyom programnév beír enter program indul (sokszor elég volt néhány karakter)."
    win8 detto, pont ugyanez!

    "Minimum +1 kilikk. Tehát egyértelműen rosszabb. Ráadásnak a csempék igénytelen kockák sok csempénél pedig tökéletesen átláthatatlan egyáltalán mi van a gépen."

    uninstallni altalaban a [WIN]+x "Programs and Features" alol szoktam
    amugy nem izgat egy programnak a masik 3-5 kiegeszitoje pl. hogy mi a hompedzs... a csempeidre ra lehet rakni azokat amiket hasznalsz(eredetileg installnal oda is kerul a FŐ program!!!), amugy meg ket klikk!
    de ha tenyleg az elkefelt win7 -nel latott sok szemet kell akkor megtalalhatod ott van minden kiegeszito marhasaggal, pont ugy mint a win7ben == [WIN] + right click + left click on lower right
    megneztem pl. a ramdiskhez van 2 masik fos ikonka, na hat ha te ezekre izgulsz akkor nem ohajtom elvenni toled ezt az elvezetet hat hasznald azt a menut...
  • pakeszke
    #68
    "Az igaz, hogy a menü előhívására van gomb külön, nem az egérrel kell szenvedni, hogy előjöjjön (de ez van ugyanúgy, ha simán másik gépről irányítja valaki)."

    emlexem hogy anno a VNCben volt egy controlaltdel gomb, na hat most is kell egy WIN gomb oszt csok
    nem mellesleg van valami krikszkraksz alma gomb is, hiaba na a markahuseg :)))

    hozzatennem hogy most neztem meg es ~ 20 sec -ig tartott a WIN + I megtalalasa, az az infos nagyon amator lehetett a kikapcsolassal...
  • pakeszke
    #67
    "Igen dyra, igazad van. Kicsit benézte az MS, hogy majd a felhasználók időt szánnak rá. Sajnos túl magasra tette a mércét, az átlagember ehhez túl hülye. Majd egy másik társadalomban talán..."

    az MS is megtehette volna hogy azt a franya 3 billenyukombinaciot rairja egy papirra :)
  • Lokker
    #66
    Szerintem teljesen felesleges ez a win8. Átlag, egyszerű felhasználó mint én nem igazán használja az asztali gépet netezésen, játékon és filmezésen kívül másra. Számomra tele van teljesen felesleges fícsörrel a win8. Win7-re is kb. 1 éve váltottam mert vettem egy új gépet 10 év után, és rákényszerültem a driverek miatt. Ha rákényszerülök megint váltok, felesleges vitázni melyik a jobb, mindenki azt használ amit akar.
  • joebacsi
    #65
    Aki fanyalog, az csak elavult hardvert használ hozzá :)
    Jöhetne ez a 8.1 gyorsabban, érintőképernyőre egy csomo apró kis pluszt adtak hozzá (pl összes program egy sima felhúzás, és nem felhuzom a sávot és nyomom a gombot)
    Az egészen érezni a jobb átgondoltságot.
  • Balumann
    #64
    "De ugye érzed hogy az 4-10 colos érintőképernyős tapicskolás vs 20 colos monitor + billentyüzet + egér teljesen más GUI felületet igényel."

    Én egy 26"-os HDTV-t használok monitornak, nem mondom, hogy nem lenne rossz, ha több sort be tudnék állítani kisebb ikonokkal (ez talán a 8.1-ben már lehetséges, ha jól tudom?), és nem a felbontás döntené el, de ettől függetlenül egyáltalán nem nehéz kezelni. Amiket szoktam használni (elég sok minden), azokat gyorsan megtalálom rajta.

    "Ráadásul az érintőképes készülékek tipikusan nem windows 8-at futtatnak, hanem win rt-t meg windows phone-t meg egyebeket."

    Azért ha jól látom, elég sok tablet, illetve érintőkijelzős eszköz van már a piacon rendes Windows 8-al, nem az RT-vel, és valószínűleg a jövőben is inkább az fog terjedni, nem csak arra kell gondolni, hogy most mi a helyzet.
    Magamból kiindulva én rt-s tabletet biztosan nem vennék. Ha már Windowsost veszek, akkor azt tudjam egér+billentyűzettel rendesen is használni (a Kezdőképernyő az jöhet, de rendes asztali alkalmazásokkal), egyébként meg a metros alkalmazásokkal.

    "Pedig igaz. Win7 win gomb megnyom programnév beír enter program indul (sokszor elég volt néhány karakter).
    Win8 ugyanez teszem azt amit keresel nem abba a programcsoportban van ahova ugrik a kereső és navigálnod kell magad (pl valami vezérlőpult alkalmazás). "

    Ez mondjuk jogos, ezt el is felejtettem, de beállításokat azért olyan gyakran nem szoktam keresgélni. Így viszont azokat nem adja ki, ha elkezdek beírni valamit, így kevesebbet kell bizonyos esetekben beírni (beállításoknál is igaz). A fájlok keresésére van gyorsgomb, a win+f (keresés közben is át lehet váltani), ezt meg már megszoktam.

    "Egyértelműen kényelmetlenebb használni mint a régi startmenüs Win-t. Még ha sokan próbálják is ennek ellenkezőjét elhitetni az emberekkel. "

    Egyáltalán nem egyértelmű, nagyon jól lehet használni. Én - mint azt írtam, megjelenése óta használom, és én sem vagyok igénytelen, ráadásul sokmindenre használom a gépet (és Linux is van a gépemen, azt is szoktam használni).
  • dyra
    #63
    "De az egyszerűen nem igaz, hogy a Kezdőképernyő bármivel is rosszabbul használható lenne a start menühöz képest, és hogy szar lenne a rendszer."

    Pedig igaz. Win7 win gomb megnyom programnév beír enter program indul (sokszor elég volt néhány karakter).

    Win8 ugyanez teszem azt amit keresel nem abba a programcsoportban van ahova ugrik a kereső és navigálnod kell magad (pl valami vezérlőpult alkalmazás).

    Minimum +1 kilikk. Tehát egyértelműen rosszabb. Ráadásnak a csempék igénytelen kockák sok csempénél pedig tökéletesen átláthatatlan egyáltalán mi van a gépen.

    Egyértelműen kényelmetlenebb használni mint a régi startmenüs Win-t. Még ha sokan próbálják is ennek ellenkezőjét elhitetni az emberekkel.
  • end3
    #62
    Egyébként a 8.1-en azt a bizonyos "checkbox"-ot kiütve, nem kell többé találkoznod a "METRO"-VAL. A kilépéshez, a futtatáshoz pár billentyű kombináció és egerészhetsz kedvedre. Persze nem kell TELEPÍTENI semmit a "winstore"-ból, mert akkor már ismét előkerül a "probléma".
  • torreadorz
    #61
    " Ennek az a célja, hogy egy olyan felület legyen, amit jól lehet kezelni érintőképernyővel IS, mivel egyre több ilyen eszköz van, és egyre többen használják. "

    De ugye érzed hogy az 4-10 colos érintőképernyős tapicskolás vs 20 colos monitor + billentyüzet + egér teljesen más GUI felületet igényel.

    Ráadásul az érintőképes készülékek tipikusan nem windows 8-at futtatnak, hanem win rt-t meg windows phone-t meg egyebeket.
  • end3
    #60
    Egyetértek. - A "customizálás" külső fejlesztők "innovatív hozzájárulásával" csak állandó kimenő "hívásokat eredményez az "svchost", a "winlogon", az "explorer" "exe"-éken, stb.-ken keresztül, kifejezetten sok IP-re. (pl. Stardock) Egy jó tűzfal, kellően szigorítva nem győzi blokkolni az ilyeneket. Ha a "shell" történetesen lecserél, na akkor jön a Windowsra számos kék képernyő. A "saját" fejlesztésű "desktop sharing" pedig garantálva. (pl. az "oroszok" nagymesterek az ilyenekben. Többet is próbáltam már, totális ZSÁKUTCA!)
  • Balumann
    #59
    Tudom, nekem is volt olyan időszakom, amikor teljesen átalakítgattam a Windowst mindenféle programmal. De legalább utánna olyan lassú és bugos lett minden, hogy többet nem szórakoztam vele. :D
    Ugyan így a Windows 8-at is lehet alakítgatni, lehet start menüt használni (úgy hallottam teljesen jól használható). A lényeg, hogy az MS ezt nem teszi opcionálissá, kockulni kell, hogy meg tudd oldani (inkább megnehezíteni próbálja).
  • end3
    #58
    Majd meglátod, ha kipróbálod, egy kicsit sem engedtek semmiből! Maradt a "METRO" és persze kikerülheted, ha akarod.
    Valószínűleg, "asztalin" majd senki sem használja. De az WP8-as eladott mobil eszközökön már más a helyzet. Ott ez mindenkinek bejön, akinek az Android és a iOS nem teszik. Mondhatnám idővel "felnőnek" a "csempékhez". Egy "Lumia"-n egyre tökéletesebben használható rendszer. És mivel jelenleg a piacon lévő mobilgyártók pár típus kivételével egyre inkább leszerepelnek, mindenki vágyik egy megfizethető és használható védett mobil rendszerre. Egy újra, esetleg másra. Idő kérdése, ez a Windows lehet. A jó szoftverek fejlesztéséhez egyébként is idő kell. Tudja az MS is ezt jól. Az idő neki dolgozik.
  • Macropus Rufus
    #57
    "ablakkezelőt sem tudtál váltani."
    bocsi, hogy belekoty: le lehetett cserélni már a win95 óta az ablakkezelőt.
    Igaz nem pik-pak. Kicsit kell hozzá kockúlni, de megolható. Mondjuk a 95/98 esetén volt erre program is, egy - ha jól emléxem - 99-es CHIP magazin CD mellékletén ott is van az okosság ami megoldja a cserét. Pofás lesz tőle a win, meg lassabb is. ;)