Alex

Olympus objektíveket használ majd a Sony

A két cég formálisan már tavaly szeptemberben szövetséget kötött, egyikük objektíveket, másikuk szenzorokat készít a partner számára.

Az Olympus lesz a Sony objektív-ellátója, ők fogják fejleszteni azokat és ők is látják el a céget velük. "A Sony már szállít szenzorokat az Olympusnak, az objektíveknél ennek az ellenkezője fog történni, azokat az Olympus fogja gyártani a Sony számára." - nyilatkozta az Olympus japán részlegének szóvivője. Az együttműködés javíthatja mindkét cég versenyképességét a digitális fényképezőgépek piacán.

Ugyan a hír maga érdekes, de még nem világos, hogy az pontosan milyen alkatrészekre vonatkozik. Egy szaklap, az Amateur Photographer rákérdezett erre, de a cég nem árult el részleteket. Mindenesetre az első Olympustól származó objektív az A-bajonettes 400mm f/4.0 lesz, megjelenése jövőre várható az első A-bajonettes tükör nélküli gépekkel együtt.

A Sony az Olympus legnagyobb tulajdonosa, 35 millió részvényével 11,46 százalékos szavazati joga van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cloud.strife #8
    Ráadásul fillérekért és van néhány nagyon is finom darab...
  • Zoli007 #7
    Azzal mi a bajod? Tudtommal van hozzá egy valag Minolta obi.
  • Gabbbbbbbbbbbb #6
    Az viszont tény, hogy az Olympus objektívek jellemzően jobbak, mint azok amiket a Sony hozott ki az utóbbi években.
  • Gabbbbbbbbbbbb #5
    Az m4/3 elég nagy öngól lenne. Az E-mounttal nincs semmi baj, csak a gépek olyanok mintha 4 éves óvodásoknak tervezték volna őket. (menü)
  • narumon #4
    Én is így gondolom! A legjobb húzás lenne ha beállnának az m4/3 táborba. Így lenne valami esély a gigászok (canon, nikon) ellen!
  • Roli #3
    4/3-ot :)
  • cloud.strife #2
    És mit válasszon helyette? Nikon vagy Canon bajonettet? Semmivel se lenne előrébb, azaz igen, de egyik se jó megoldás. Bőven van optika már mindhárom bajonettre, nem ezen múlik, hanem a fotósok meglévő obiparkján és más kiegészítőkön.
  • narumon #1
    Szerintem ott kéne kezdeni, hogy a Sony kidobja az A-mountot és valami használhatót tesz a gépeire. Sokkal több fényképezőt adna el ezáltal.