Alex

Bemutatták az új Microsoft Office előzetését

Steve Ballmer leleplezte az új Office felhasználói előzetesét. A felhőszolgáltatáson keresztül érkező rendszer fő újdonsága az intuitív felhasználói felület és a közösségi élet előtérbe helyezése.

A bárki számára elérhető és letölthető Customer Preview egy intuitív felhasználói felületet tartalmaz, ami képes együttműködni az érintőképernyőkkel, a toll alapú bevitellel és persze a billentyűzettel is a legújabb Windows-os eszközökön, többek között a táblagépeken is. A cég közlése szerint egy felhőszolgáltatáson keresztül lesz eljuttatva a felhasználókhoz, amely mindig a legfrissebb változatot kínálja majd. "A Microsoftnál határozott lépésekkel haladunk előre. Az új, modern Office eddig példa nélküli hatékonyságot és rugalmasságot hoz az otthoni és az üzleti felhasználók számára is. Felhőszolgáltatásként jelenik meg, és teljes valójában akkor mutatkozik majd meg, ha a Windows 8-cal társítják." - mondta Steve Ballmer a sajtóbejelentésen San Francisco-ban.


Az ujjaink simításával görgethetjük, vagy nagyíthatjuk és kicsinyíthetjük olvasás közben a dokumentumokat és prezentációkat. Egy-egy ujj érintésével új tartalmat generálhatunk és hozzáférhetünk az egyes funkciókhoz. Kézzel írhatunk válasz-e-maileket, melyet automatikusan szöveggé alakít az Office. A OneNote és a Lync az első új, Windows 8 stílusú alkalmazások az Office csomagban, melyek egy tableten működve az érintés alapú adatbevitelt helyezik előtérbe. A OneNote új kör alakú menüje leegyszerűsíti a funkciók érintéssel történő elérését.

A rendszer alapértelmezésben a netre, a cég saját tárhelyére, a SkyDrive-ra menti a dokumentumokat, így a tartalmak bárhonnan elérhetők. A dokumentumokat persze offline is elérhetjük és szinkronizálódnak, amikor újra kapcsolódunk a hálózathoz. A beállításaink - többek között a nemrég használt fájlok, a sablonok és még az egyedi szótárak is - velünk utaznak majdnem bármilyen eszközre. Az új Office elérhető egy felhő alapú előfizetési szolgáltatásként is. Az előfizetők több telepítésre jogosultak, hogy lefedhessék a család összes tagját és több eszközét is. A cég Yammer néven egy biztonságos és privát, belső kapcsolati hálót kínál a vállalatok számára.

Bár a teljes termékpalettát és az árazást csak az ősz folyamán teszi közzé a Microsoft, Steve Ballmer felfedett három új Office 365 előfizetéses szolgáltatást. Megjelenés után mindhárom tartalmazni fogja az Office alkalmazások 2013-as változatait - a Word-öt, az Excel-t, a PowerPoint-ot, a OneNote-ot, az Outlook-ot, a Publisher-t és az Access-t. Emellett az előfizetők jogosultak lesznek az újabb verziókra és a felhasználónkénti akár 5 PC, vagy Mac licencre és a mobil eszközökön történő használatra. Az Otthoni prémium verziót családoknak és otthoni felhasználóknak szánják (további 20GB SkyDrive tárhelyet és havi 60 perc Skype hívást (world minutes) tartalmaz), a kisvállalati prémium üzleti e-mailt, megosztott naptárakat, webes eszközöket és HD webkonferencia funkciókat, végül a nagyvállalatoknak szánt ProPlus fejlett üzleti funkciókkal és felhő alapú telepítéssel és felügyelettel érkezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kakamatyi123 #29
    >A tapis képernyők sose fogják lecserélni az egeret
    mar le is csereltek, ipaden van eger? a telefononodn van eger?
    ponthogy errol szol a MetroUI is, zsenikem,
    tartalomfogyasztasra felesleges az eger, max munkara kell egyelore,
    de ezt mar 10000xer vegigragtuk...

    >kakamatyinak amilyen a neve, olyanok a gondolatai is :)
    no comment:)
  • xszolix #28
    http://dilbert.com/strips/comic/2011-01-07/
  • teddybear #27
    A felhőszolgáltatás csak stabil internet kapcsolatnál működik, és ráadásul komoly biztonsági problémákat vet fel.

    Azaz nem mobil, és nem biztonságos.
  • teddybear #26
    Azt sem használom. Semmi okom nincs ugyanis a használatára.
  • gforce9 #25
    Itt az SG-n valahogy mindig összegyűlnek azok, akik szerint ez a jövő, de mikor általánosságban kérdezek meg embereket erről, mivel ezen a területen dolgozok, általánosságban azt mondják, hogy nem kell nekik. Egyébként nekem sem kéne semmiféle felhő alapú szolgáltatás. Majd én azt tudom, mit hogyan érek el és nem okoz fáradalmat, hogy párat kell kattintani pluszban. Fura, hogy a kényelmi szempontok alapján döntenek privát, céges infók tárolásáról az emberek. Én nem tenném. A netkapcsolat pedig nem csak nálunk hanem máshol is bizony meg szokott szakadni, tönkre szokott menni órákra, napokra. Ráadásul a kliens és a felhő között is túl sok a hibalehetőség. Elszállhat a helyi kábelközpont, DNS szerver hiba mint ami emlékezetem szerintem nemrég volt. De lehet arra is példa, hogy kap a felhő egy szép kis ddost. Túl sok hibalehetőség túl sok kézben. Ha nekem elromlik a gépem a másikon tudok dolgozni, mert biztosági másolatom van. Ha meg van nekem is másolatom és meg tudom oldani, hogy elérhető legyen bárhonnan, ha nagyon az kell, minek nekem azokat a dolgokat felhőben tárolni, amely dolgokat csak itthonról akarok elérni? A munkák javarésze ilyen szinte mindenhol.
  • Tetsuo #24
    Mindig lesznek nem erintos kepernyok is, hiszen nem minden kijelzes eseten engedheto meg, hogy zsirfoltos legyen.
  • Tetsuo #23
    Sokan attol felnek es en is ugy gondolom, hogy majd a jovoben mar csak felhoszolgaltatasok lesznek. Van egy eros lobby afele.
  • Ferrer #22
    A tapis képernyők sose fogják lecserélni az egeret, kakamatyinak amilyen a neve, olyanok a gondolatai is :)
  • alippai #21
    Nem egészen értem a felháborodást a felhőn. Az csak egy kiegészítő funkció az eddigi cuccok mellé - ami megvan a felhőben, az meglehet/megvan a gépeden is. Cserében nem magamnak küldöm el mailben, teszem Dropboxba, hanem kényelmesen még 5 kattintás nélkül elérem. Ezzel mi a baj? Hogy valaki ellopja? Ennyiből a gépedről is ellopja, hisz azon ott az Office és van netkapcsolatod.
  • KopaszIsten #20
    OFF

    (lemaradt)

    Az egérről jut eszembe. C-64-en kezdtem, és ott még nem volt egér... :D