Alex

Elérhető a Microsoft Office 365 bétaváltozata

A Microsoft bejelentette, hogy mostantól a széleskörű nyilvánosság számára is elérhető az Office 365 béta változata. A magyar nyelven is használható szolgáltatáscsomag a számítási felhő segítségével, online kínálja a folyamatosan frissített Microsoft Office, SharePoint Online, Exchange Online és Lync Online alkalmazásokat.

Az Office 365 tavaly októberben, a korlátozott béta változat elérhetőségével mutatkozott be a piacon, az akkor felkért vállalkozások tesztelői próbaüzemben használhatták a szolgáltatásokat. A cég a bétaverzióval kapcsolatos visszajelzések alapján tökéletesítette a programot, és mostantól bárki kipróbálhatja a világ 38 országában összesen 17 nyelven (magyarul is).

center>
A cég közleménye szerint az Office 365-re, illetve a felhő alapú számítástechnikára való áttérés során a felhasználóknak nem kell változtatniuk szokásaikon, viszont a számítási felhő közbeiktatásával eszköz- és helyfüggetlenné válhat a használat. Egyszerűsödik a kommunikáció, új lehetőségek nyílnak a csoportmunkában, mivel gyakorlatilag bármilyen eszközről (asztali PC, noteszgép, okostelefon) és bárhonnan elérhetik a megszokott irodai alkalmazásokat. A vállalkozások gazdasági és informatikai vezetői pedig olyan informatikai környezetet kapnak, amelynek kapacitását mindenkori igényeik szerint, az aktuális IT-erőforrásszükséglethez igazítva változtathatják meg, ugyanakkor az irányítás egy kézben marad, az üzemeltetéssel kapcsolatos feladatokra azonban a korábbiaknál kevesebb erőforrást kell biztosítaniuk.

center>
"A Magyarországon működő kis- és középvállalkozások külső és belső kommunikációjukhoz ugyanazokat a szolgáltatásokat és funkciókat használhatják, mint a nagyvállalati szektor szereplői, így megszűnhet az a korábbi versenyhátrány, amit a legkorszerűbb informatikai háttér hiánya okozhatott." - mondta Nagy Levente, a Microsoft Magyarország Office üzletágának vezetője.

Az Office 365 végső verziója Magyarországon 2011 során lesz elérhető, de azok, akik most elkezdik tesztelni a béta változatot, az ott felhalmozott felhasználói adatokat az induláskor automatikusan továbbvihetik az éles szolgáltatásba, tehát nem lesz szükség átállásra vagy migrációra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!