Berta Sándor

Elkészült a Microsoft Office 2010

Kiszivárgott hírek szerint a redmondi óriáscég hivatalosan is lezárta irodai szoftvercsomagja legújabb változatának fejlesztését és úgy döntött, hogy a termék a boltok polcaira kerülhet.

Az Office 2010 mellett a Sharepoint 2010, a Visio 2010 és a Project 2010 programok tesztelése is lezárult és ezek a termékek elérték a Release to Manufacturing (RTM) státuszt, ami azt jelenti, hogy megkezdődhet a hivatalos lemezek sokszorosítása és boltokba szállítása. Az Office 2010 első nyilvános bétaverziója tavaly novemberben jelent meg, és azóta világszerte összesen több mint 7,5 millióan töltötték le, vagyis háromszor többen, mint ahányan az Office 2007-et.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az irodai szoftvercsomag új kiadásának végleges változata április 27-től lesz letölthető kizárólag angol nyelven a Volume Licensing Service Centeren keresztül. Akinek nincsen aktív Software Assurance hozzáférése, az május elejétől vásárolhatja meg az Office 2010-et. Az Office 2010 árusításának hivatalos kezdete május 12, ekkor indul az irodai szoftvercsomag értékesítése a the2010event.com oldalon. Júniustól a szoftver minden országban elérhető lesz.

Az Office 2010-nek három változata kerül a boltokba: a Home & Student tartalmazni fogja a Word, Excel, Powerpoint és Onenote alkalmazást, utóbbi a Microsoft új jegyzetprogramja. A Home & Business változatban már helyet kap az Outlook is, míg a Professionalban megtalálható lesz az Access, a Publisher és ehhez jár majd az úgynevezett Premium támogatás is. A tervek szerint várható egy negyedik változat megjelenése is, amelynek neve Professional Academic Version. Ez gyakorlatilag teljesen megegyezik a hagyományos Professional verzióval, de annál olcsóbb lesz, mivel nem jár hozzá Premium támogatás.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A termékek komplett szoftvercsomagként és úgynevezett termékkulcs-kártyaként is megvásárolhatók lesznek. Utóbbiak kizárólag az aktiválható termékkulcsot fogják tartalmazni. A Home & Student kiadás termékkulcs-kártyája 109, a hagyományos lemezes változata pedig 139 euróba kerül majd. A Home & Business csomagnál ezek az 249 és 379, míg a Professional verziónál 499, illetve 699 euróba kerülnek. A Professional Academic Version 109 euróért lesz megvásárolható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Aziris #49
  Openofficenál tapasztaltam, hogy sokkal lassabb, pl Write betűtípus váltásnál, int a MS Word. Szívesebben használnám én is a MS Officet, de ezen a gépemen egyelőre minden szoftver jogtiszta/ingyenes.
 • Oláh Herkules #48
  FAIL, pont nagyvállalatnál dolgoztam, egy multinál. És pont ilyeneknél jellemző ez :D
 • Vorpal #47
  "nagyvállalatoknak sem jó, vicces prezentációkat, szövegeket nézegetnek vele 80%-ban, 20%-ban meg felsorolásos/ tartalomjegyzékes doksikat írnak, esetleg exceles szabadságtáblát :D"

  Te sem nagyvállalatnál dolgozol látszik.
 • slickboy #46
  Ne a magyar "vállalati" színvonalból induljunk ki, amikor egy szoftver hasznosságát vagy fontosságát kell megítélni. :D
  Amúgy nemrégiben elektronikusan kellett pályázatot benyújtanom, ami abból állt, hogy makrókkal kibélelt Excel táblázatba írt adatokat a makrók zip fájlba exportálták és azt kellett elküldeni emailben. Az Excel tábla készítői kikötötték, hogy Office XP, 2003, vagy 2007 kompatibilis vele és slussz. Megjegyzem én innovatívabbnak találtam volna egy PDF űrlapot amit egy Acrobat Readerrel is ki lehet tölteni, esetleg egy online adatmezős felületet, de valamiért ez a körülményes makrókkal való pepecselés kellett a hivatalnak. Persze kinyomtatva, papír alapon is be kellett küldeni. :)))
  OpenOffice tud makrókat kezelni?
  Szerintem a szalagos menürendszer minőségi ugrás volt a Office2007 kezelhetőségében, hiába hőbörögtek sokan az elején.
 • Oláh Herkules #45
  szóval olyasmiket amire egy wordpad+ paint is elég lenne.
 • Oláh Herkules #44
  nagyvállalatoknak sem jó, vicces prezentációkat, szövegeket nézegetnek vele 80%-ban, 20%-ban meg felsorolásos/ tartalomjegyzékes doksikat írnak, esetleg exceles szabadságtáblát :D
 • Gerygrey #43
  Én meg Google Docs-ot használok évek óta. Otthoni felhasználásra több, mint tökéletes... Én már azt sem értem, hogy OO-t minek rak fel valaki otthoni gépre, nem hogy az MS-t :)

  A nagyvállalatoknak biztos, hogy jó valamire az MS Office, de az átlagfelhasználó 5 százalékát sem használja ki.
 • krajcsovszkig #42
  Hát a probléma ott kezdődik, hogy tapasztalataim szerint fagyásügyileg, sebességben és szépségben is jobb a windows az ubuntunál, ill. az office 2007 az OO-nál.

  A Linux az ingyenességén kívül egyedül annyiban jobb a winnél, hogy aki akar és ért hozzá az elég rendesen belemászhat és elég pontosan belőheti, hogy a saját céljainak tökéletesen megfeleljen, de csak úgy alapbeállításokkal felrakva és általános dolgokra használva jobb a windows, legalábbis nálam/nekem.
 • Oláh Herkules #41
  Gáz ha nálad ott kezdődik a minőség, hogy nem fagyott, le, "szép" és "gyors". Ezeknek alap dolgoknak kellene lenniük.
  És mint írtam jobb mint az eddigi vindózok :DD csakhogy azok sem voltak túl jók. A szarhoz képest jobbnak lenni pedig nem nehéz.
  10 éves gyerek? Csak nem annyi eszed van hogy benyaltad ami az adatlapomon van? :D Nem hallottam egyébként, hanem tapasztaltam. win7-et 3/4 éve vagyok kénytelen használni, az előtte levőeket még tovább :)

  "1 napig nem birnam tovabb a Vistat.
  de ha neked jol mukodik akkor az orom"

  "csak hallott valamit..."

  self owned :D grat neked
 • Balumann #40
  A 2007 -es officeban külön van olyan opció, hogy office 97-2003 kompatibilis mentés. Ha tudod, hogy korábbi officeal is előfordulhat, hogy megakarod nyitni, abban kell elmeteni, és nagy valószínűséggel nem lesz semmilyen kompatibilitás hiba. Én legalábbis még nem ütközben ilyenbe sosem.