29
  • kakamatyi123
    #29
    >A tapis képernyők sose fogják lecserélni az egeret
    mar le is csereltek, ipaden van eger? a telefononodn van eger?
    ponthogy errol szol a MetroUI is, zsenikem,
    tartalomfogyasztasra felesleges az eger, max munkara kell egyelore,
    de ezt mar 10000xer vegigragtuk...

    >kakamatyinak amilyen a neve, olyanok a gondolatai is :)
    no comment:)
  • xszolix
    #28
    http://dilbert.com/strips/comic/2011-01-07/
  • teddybear
    #27
    A felhőszolgáltatás csak stabil internet kapcsolatnál működik, és ráadásul komoly biztonsági problémákat vet fel.

    Azaz nem mobil, és nem biztonságos.
  • teddybear
    #26
    Azt sem használom. Semmi okom nincs ugyanis a használatára.
  • gforce9
    #25
    Itt az SG-n valahogy mindig összegyűlnek azok, akik szerint ez a jövő, de mikor általánosságban kérdezek meg embereket erről, mivel ezen a területen dolgozok, általánosságban azt mondják, hogy nem kell nekik. Egyébként nekem sem kéne semmiféle felhő alapú szolgáltatás. Majd én azt tudom, mit hogyan érek el és nem okoz fáradalmat, hogy párat kell kattintani pluszban. Fura, hogy a kényelmi szempontok alapján döntenek privát, céges infók tárolásáról az emberek. Én nem tenném. A netkapcsolat pedig nem csak nálunk hanem máshol is bizony meg szokott szakadni, tönkre szokott menni órákra, napokra. Ráadásul a kliens és a felhő között is túl sok a hibalehetőség. Elszállhat a helyi kábelközpont, DNS szerver hiba mint ami emlékezetem szerintem nemrég volt. De lehet arra is példa, hogy kap a felhő egy szép kis ddost. Túl sok hibalehetőség túl sok kézben. Ha nekem elromlik a gépem a másikon tudok dolgozni, mert biztosági másolatom van. Ha meg van nekem is másolatom és meg tudom oldani, hogy elérhető legyen bárhonnan, ha nagyon az kell, minek nekem azokat a dolgokat felhőben tárolni, amely dolgokat csak itthonról akarok elérni? A munkák javarésze ilyen szinte mindenhol.
  • Tetsuo
    #24
    Mindig lesznek nem erintos kepernyok is, hiszen nem minden kijelzes eseten engedheto meg, hogy zsirfoltos legyen.
  • Tetsuo
    #23
    Sokan attol felnek es en is ugy gondolom, hogy majd a jovoben mar csak felhoszolgaltatasok lesznek. Van egy eros lobby afele.
  • Ferrer
    #22
    A tapis képernyők sose fogják lecserélni az egeret, kakamatyinak amilyen a neve, olyanok a gondolatai is :)
  • alippai
    #21
    Nem egészen értem a felháborodást a felhőn. Az csak egy kiegészítő funkció az eddigi cuccok mellé - ami megvan a felhőben, az meglehet/megvan a gépeden is. Cserében nem magamnak küldöm el mailben, teszem Dropboxba, hanem kényelmesen még 5 kattintás nélkül elérem. Ezzel mi a baj? Hogy valaki ellopja? Ennyiből a gépedről is ellopja, hisz azon ott az Office és van netkapcsolatod.
  • KopaszIsten
    #20
    OFF

    (lemaradt)

    Az egérről jut eszembe. C-64-en kezdtem, és ott még nem volt egér... :D
  • KopaszIsten
    #19
    OFF

    Nos nekem még a régi jól bevált CRT monitorom van. :) Persze most már én is LCD-t vennék, mert már jóárasították, de amíg tönkre nem megy nem kukázom ki.

    Ha már itt tartunk. Megéri LED technológiás monitort venni? Gondolom a fogyasztás az előnye (árban nem tudom hogy néz ki), de képben mennyivel rosszabb, mint a TFT\LCD? A LED mintha nem terjedt volna úgy el.
  • mousee
    #18
    Off:
    Minő irónia, hogy pont gazdaságnak hívják, amikor épp hogy a pocsékolásra ösztönöz...

    Bocsi, csak egy gondolat volt
  • kakamatyi123
    #17
    Nyilvan nem gondoljak hogy van... hanem hogy lesz!:)
    Az eger elott hogy mertek gondolni, hogy minenkinek lesz egere, uramisten:)
    Ma se vesz senki CRT monitort, mert mar csak LCD-t lehet kapni...
    1-2 ev, ahogy felfut a technologia es elobb utobb CSAK touchos monitort lehet majd kapni...
    Ez a fogyasztoi tarsadalom lenyege, minig csereled le a meglevot es fogyassz:)
    Nem mellesleg ettol mukodik a gazdasagunk...
  • KopaszIsten
    #16
    "A felhőszolgáltatáson keresztül érkező rendszer fő újdonsága az intuitív felhasználói felület"

    Egyébként úgy általánosságban gondoltam azt a részt. Bevallom őszintén nem nagyon érdekel az új office, mert a régi is tökéletes számomra. Viszont a taperolós rész felbosszantott, hogy mégis miből gondolják, hogy mindenkinek tapis képernyője van, és "tollat" ragadtam. A többi meg jött magától. :) Úgy látszik ma ilyen kritikusan ébredtem. :)
  • Major
    #15
    Ha feltelepítettél volna a tesztelői verziót láthattad volna, hogy maga a szerkesztési felület szinte teljesen megegyezik az office 2007 struktúrájával.

    Microsoft Office 15 Preview
  • KopaszIsten
    #14
    [hobbi szintű kritikus tollából]

    "Az ujjaink simításával görgethetjük, vagy nagyíthatjuk és kicsinyíthetjük olvasás közben a dokumentumokat és prezentációkat."
    Nem tudom miből gondolja bárki is, hogy nekem érintőképernyős a PC-m? Nem kellene általánosítani, mert sok monitor max. zsírfoltos lesz, ha taperoljuk! Oda kell szépen írni, hogy olyan eszközön, ahol van érintő képernyő. Tudom apróság, de engem zavar.

    A másik a mások által is kifogásolt felhő szolgáltatás. Ja, és ha elmegy a netem, akkor baszhatom. Nem beszélve azokról, akinek eleve nincs, vagy szarakodik.

    És végül. Olyan büszkék rá mindig, hogy új a felület. Kérem, aki megszokta a régit, annak az tetszik, és éppen hogy hátrány, ha egy új felületet kell megszokniuk. Főleg az idősebbek nem szeretik az új dolgokat megszokni, hanem ragaszkodnak a régi jól beválthoz.
    Tehát a régi lecserélése újra nem mindig erény, csak ha a régi szar volt.

    És a többibe jobb is, ha nem megyünk bele, hogy sajnos az egész fejlesztősdi soha nem arról szól, hogy a régi szar volt és csináljunk egy modern jó valamit, csak hogy Neked jó legyen, hanem mindig csak és kizárólag a pénzről szól. Ha nincs új, akkor nincs pénz. Csak úgy tudnak évről-évre újabb pénzeket kihúzni a pénztárcákból, ha előállnak új verziókkal. És ugyebár innen ered az erőlködés, hogy valami új legyen benne (felület, funkció, akármi), hogy le tudják nyomni a vásárlók torkán.
    Persze akit be lehet hülyíteni valamivel, mert az trendi és új, az meg is érdemli. Akinek meg tényleg szüksége van rá, az majd úgyis megveszi.
  • vision5
    #13
    Lehet hogy még béta, preview, de...
    Durván lassabb az előző verziókhoz képest, illetve elég sűrűn crashel :S
  • lordsithlord
    #12
    Azért én ehhez hozzátenném, hogy a szinkronizáció sebessége ugyebár függ az internetkapcsolat sebességétől és a szinkronizálandó anyag mennyiségétől is.
  • donatus13
    #11
    Függetlenül ,hogy én sem vagyok a felhőzés híve de igen, működő képes, mivel ezek a szinkronizációk a géped és a belső adattár között másodpercek alatt lezajlanak így lehet jó:)
  • lordsithlord
    #10
    A felhő szolgáltatásról nekem kapásból 3 "esemény" jut eszembe.

    1. 26 órán át nem volt netem, mert a UPC átvette a Rubicom hálózatát és arra az apróságra nem figyeltek csupán, hogy ha kényszerített frissítési parancsot adnak ki a modemeknek, nem ártana, ha megfelelő firmware lenne a megfelelő mappában.

    2. Közel 24 órtán át nem volt netem, mert a közeli városban egy ügyes munkás gödörásás közben széttrancsírozta az optikai kábelt meg még hozzá valami komolyabb összekötő elemet a gerinchálón és külföldről kellett berendelni a javításhoz szükséges pótelemet.

    3. Közel 1,5 hónapon át viaskodtam a szolgáltatómmal, hogy esetleg talán ha modemet cserélne, mert állandóan leszakad a hálózatukról, újraindul és belefagy az inicializálásba. Már egyik technikusuk is megmondta, hogy hibás, a hibabejelentő ügyfélszolgálatos mégis egyfolytában azzal érvelt, hogy hiába a modem akad ki, ez belső hálózati hiba.


    Ez csak 3 olyan dolog, ami miatt tartósan nem volt internetem.

    Kérdem én, ilyenek mellett tényleg működőképes megoldás a felhőben való munkavégzés?
  • Major
    #9
    Maga az alap felület szinte változatlan ez előző verzióhoz képest. Szóval ne aggódj meg fogod találni, ami neked kell.
  • Fregat
    #8
    Kattints erre a linkre, itt máris megnézheted, hogy mi is ez:
    Keresd Magad Degeszre
  • kakamatyi123
    #7
    Vagy ha elszall a geped...
    Vagy ha nincs aram...
    Vagy ha meghalsz:)
  • Csaba42
    #6
    Na neee, és ezt honnan veszed? :)
  • Anomaly
    #5
    Kivéve ha elszáll a neted. Akkor nem éred el a felhődet.
  • Sequoyah
    #4
    Jobb szeretem, ha a felhőben van, és akkor minden helyzetben tudok vele dolgozni. Bármiféle plusz kattintás nélkül elérem a melóban, otthon, a telefonomon, vagy bárhol máshol akár.
  • ramolito
    #3
    Hat tessek megszokni manapsaerrefele haladunk mindenhol felhobe utkozunk. Ahogy a google a Chromebook-al is teszi.
  • teddybear
    #2
    Jobb szeretem, ha egy program a saját gépemen van, és arra is dolgozik. Azért, mert akkor minden helyzetben tudok vele dolgozni.
    A fene sem tudja, hogy a felhőben ki fér hozzá rajtam kívül az adataimhoz, és mire használja.
  • MrImy
    #1
    Na neee! Már megint új felület? A felhasználók az eddigieknek is nagyon örültek...