Berta Sándor

Hatalmas siker Steve Jobs önéletrajzi könyve

Olyan sikeres a Steve Jobs életét bemutató kötet, hogy Walter Isaacson szerző már egy újabb kiadáson gondolkozik. Az író szerint az Apple karizmatikus vezetőjének élete akár egy évszázad múlva is érdekelni fogja az embereket.

Máris újabb Steve Jobs könyv készítését tervezi Walter Isaacson, aki nagy sikerű önéletrajzi művet írt az amerikai konszern nemrég elhunyt társalapítójáról. Az író egy televíziós műsorban elmondta, hogy hamarosan elkészülhet a 630 oldalas könyv megjegyzésekkel kiegészített, bővített kiadása is. Emellett lehetőség nyílhat egy második rész elkészítésére is, amely kifejezetten Steve Jobs halálának részleteivel foglalkozna. "Ez csupán az első vagy a második és nem a végleges tervezet" - közölte Isaacson, aki a kötetében megpróbálta dokumentálni Steve Jobs életét.


A CNN egykori vezetője hozzátette: szerinte a karizmatikus szakember élete annyira szokatlan volt, hogy még akár évtizedek vagy egy évszázad múlva is érdekelni fogja az embereket. A mű az Amazonnál az idei esztendő legtöbbet eladott könyve lett, annak ellenére, hogy hivatalosan csak október óta lehet kapni a boltokban. Németországban "Steve Jobs" jelenleg is vezeti a szakkönyvek kategóriájában a Spiegel bestsellerlistáját.

Isaacson könyve kitér például arra, hogy az Apple első embere miért viselt állandóan fekete pulóvert, emellett nemrég hosszabban is beszélt az élményeiről és kifejtette: a magát keménynek mutató vezető nagyon is érzelmes volt. A szerző több mint 40 alkalommal találkozott az Apple nemrég elhunyt társalapítójával, így volt ideje megtapasztalni Jobs számos arcát. Nemrég ismertté vált, hogy Magyarországon állítják fel az első, életnagyságú Steve Jobs szobrot, amit Tóth Ernő szobrászművész készített.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #33
    "Csak kár hogy még mindig nem látod hogy mi a baj azzal, ha valakiért annyira rajonganak az emberek, mint jobs -ért."

    Ez lemaradt; szerintem ezt bármelyik híres emberről elmondhatod. Nemrég meghalt az a Winehouse (nem biztos, hogy így írják) csaj, mekkora hiszti volt már, pedig mondjuk Jobshoz és Jobs világhoz való viszonyához képest teljes egészében nulla volt. Ott van Michael Jackson akiért tényleg éjszakánként telesírták a párnájukat emberek, de tőle pl. nem lehet elvenni, hogy milyen hatással volt a világ zenei kultúrájára, még akkor sem ha valaki utálja. Lehetne példát mondani azonban elnököktől elkezdve, vezérigazgatókig, stb, akik híresek és milliók sajnálkoztak miatta, még ha te arról sem tudtál, hogy élt és meghalt.
  • narumon #32
    "Ha viszont azért veszi a steve jobs könyvet mert Iszar rajongó, akkor igenis "hülyébb, és zombibb" mint a normális emberek,"

    Igazada van, de ne általánosíts! A könyvet ugyanis több informatikus ismerősöm is megvette, olyanok is akiknek egyetlen alma termékünk sincs.

    "Viszont nem sírnák tele a párnájukat a vindows felhasználók minden este, ha netán meghalna."

    Az már csak a te agyadban kialakult kép, hogy OSX,iOS userek ezt csinálják. Szomorú ha általánosítasz.

    "(Egyébként itt érdemes megjegyezni hogy sokkal okosabb volt Gates, mert ahelyett hogy haláláig melózott volna, eljött a pillanat amikor azt mondta elég. Persze ez csak egy zárójeles megjegyzés)"

    No ezt végképp nem értem. Mi köze az észnek a munkához vagy a munkamorálhoz? Van aki így viszonyul a munkához van aki másképp. Ha én holnaptól nem dolgozom egy kanyit sem akkor sem történik semmi, a bevétel valószínűleg akkor is jönni fog, max egy idő után kockára unnám magam. Másik példa; barátom apja aki nyolcvanon túl van, egyetemi professzor, minden nap bejár ma is az egyetemre, a sokadik könyvét írja most éppen folyamatban, és éppen új szabadalmat is készül bejegyeztetni. Hülye lenne? Nem hiszem, szerintem sokkal nagyobb hülye lenne ha otthon ülne és barátok köztöt nézne a szenvedélye helyett. Arról nem is beszélve, hogy így hogy karban tartja az agyát abszolút képben van, nem olyan mint az 55 évesen nyugdíjba vonult bácsika aki utána csak az újság és tévénézés mezsgyéjén mozgott - most hetvenhez közel azt sem tudja sokszor, hogy mi történik körülötte.

    "Jól mennek amúgy ezek az apple-s cikkek az sg-n igen, mert van sok tudatlan, akik csak fikázni tudnak, vélt, vagy hallott dolgok alapján, és napokon keresztül visszalátogatnak ők ide. ;)"

    Mert kíváncsiak rá hogy mit mondanak a többiek. Ezt hívják beszélgetésnek. Csak kár hogy még mindig nem látod hogy mi a baj azzal, ha valakiért annyira rajonganak az emberek, mint jobs -ért.
  • narumon #31
    "Nem olvashatsz el minden könyvet a világon."

    Viszont nem is állok neki fikázni őket.

    "meg ugye amit nem tud a cucc az igazából nem is kell, majd akkor fog kelleni amikor egy újabb változatban benne lesz."

    Ugyanmár ez már nagyon nagyon nagyon unalmas.

    "Én pl dolgozom windows -os gépen, de kb sz*rok rá ha meghal Bill Gates."

    Én sem azt mondom, hogy onnantól majd minden nap gyertyát gyújtok a kedvéért (főleg, hogy jóval kevesebbre tartom monjuk mint Jobsot), de azért örömtáncot sem lejtenék. Egy meghatározó ember távozik majd akkor. Viszont az önéletrajzát bármikor szívesen elolvasom! (És amíg nem olvasom el addig nem állok neki fikázni.)

    "Itt viszont most ugye látszik hogy az agyonsztárolt vezér van a középpontban, véletlenül sem a termék."

    Ezt nem értem. A könyv jó egy jó írótól? Akkor meg mi a gond?
  • usersg #30
    "Nevetséges vagy."

    Na ne mondd... :)

    "Az egy dolog hogy te nem szeretsz könyvet olvasni,"

    Micsoda ok-okozati összefüggést sikerült leszűrnöd. Tehát ha jól értem, akkor ha lesz*rom hogy meghalt a steve jobs, és lesz*rom az életrajzi könyvét is, akkor nem szeretek olvasni..... ahhha.

    "vagy hogy nem érdekel semmi,"

    Újabb gyöngyszem... ha kijelentem, és érvekkel alátámasztom hogy az apple esetében egyáltalán nem a megszokott termég <-> vásárló összefüggés működik, és rávilágítok hogy mekkora személyi kultusz működött (működik) mögötte ma is, akkor engem "nem érdekel semmi". Mert ugye aki nem vágódik hasra jobs előtt, azt nem érdekli semmi....

    "de ettől még más nem hülyébb vagy zombibb, akit érdekel valami."

    Ha viszont azért veszi a steve jobs könyvet mert Iszar rajongó, akkor igenis "hülyébb, és zombibb" mint a normális emberek, akik termékeket vesznek, nem egy "szelet steve jobs" -t amikor új telefonért mennek a boltba.

    "Bill Gates sztorija is közel olyan érdekes lenne, mint ez. Biztosan tanulságos is."

    Viszont nem sírnák tele a párnájukat a vindows felhasználók minden este, ha netán meghalna. (Egyébként itt érdemes megjegyezni hogy sokkal okosabb volt Gates, mert ahelyett hogy haláláig melózott volna, eljött a pillanat amikor azt mondta elég. Persze ez csak egy zárójeles megjegyzés)

    "Jól mennek amúgy ezek az apple-s cikkek az sg-n igen, mert van sok tudatlan, akik csak fikázni tudnak, vélt, vagy hallott dolgok alapján, és napokon keresztül visszalátogatnak ők ide. ;)"

    Mert kíváncsiak rá hogy mit mondanak a többiek. Ezt hívják beszélgetésnek. Csak kár hogy még mindig nem látod hogy mi a baj azzal, ha valakiért annyira rajonganak az emberek, mint jobs -ért.
  • cateran #29
    Az etel nem feltetlenul, a konyv sem, de a tobbi talan igaz :D (tipikus pelda a zaptojas illetve a "Hogyan legyunk konnyen es gyorsan multimiliiomosok?" cimu konyvet latatlanban bullshitnek es szarnak titulalom:D)
    De altalanossagban veve igazad van (kivetelesen :P)
  • nlght #28
    majd ha megéred a középsulis életkort akkor majd normális válaszra is méltatni foglak
  • nlght #27
    nem, de te 100% h barlangban nevelkedtél
  • G_ArchAngel #26
    Vannak dolgok, amirol lehet velemenyt mondani kiprobalas nelkul, de a konyv, zene, film, ital, etel es a szex nem az.

    A masodik reszben pedig siman hazudsz. Ha nem erdekelt volna, akkor nem kommentasz.
  • tucky1 #25
    Nevetséges vagy.
    Az egy dolog hogy te nem szeretsz könyvet olvasni, vagy hogy nem érdekel semmi, de ettől még más nem hülyébb vagy zombibb, akit érdekel valami. Bill Gates sztorija is közel olyan érdekes lenne, mint ez. Biztosan tanulságos is.
    Jól mennek amúgy ezek az apple-s cikkek az sg-n igen, mert van sok tudatlan, akik csak fikázni tudnak, vélt, vagy hallott dolgok alapján, és napokon keresztül visszalátogatnak ők ide. ;)
  • usersg #24
    "Azokkal értek egyet akik szerint könyvet fikázni olvasás nélkül háth hm minimum gyerekes."

    Nem olvashatsz el minden könyvet a világon. Itt egyébként sem erről van szó. Inkább arról, hogy a sok almazombi azt szokta mondani, hogy ő azért vette a terméket mert "jó", meg ugye amit nem tud a cucc az igazából nem is kell, majd akkor fog kelleni amikor egy újabb változatban benne lesz. :D Na de ha nem az almalogót imádjuk, akkor miért kell gyászolni a munkás pistit? Én pl dolgozom windows -os gépen, de kb sz*rok rá ha meghal Bill Gates. Az sem érdekel ha Linus meghal, ahogy a többi nagy IT fejes is teljesen hidegen hagy. A munkájuk érdekel, nem a személyük. Itt viszont most ugye látszik hogy az agyonsztárolt vezér van a középpontban, véletlenül sem a termék.