Berta Sándor

Módosított Galaxy Tabokat dob piacra a Samsung

A dél-koreai gyártó az okostelefonjai mellett némileg módosította a Galaxy Tab 10.1 típusú tábla PC-it is és azt reméli, hogy ezek forgalmazásának betiltását már nem fogja kérvényezni az Apple.

"Módosítottuk a képernyőszegélyt és áthelyeztük a hangszórókat" - nyilatkozta a Samsung egyik szóvivője a Yonhap nevű dél-koreai hírügynökségnek. Az új modellek Galaxy Tab 10.1N néven kerülnek a boltokba. A cél az, hogy a gyártó ne kerüljön hátrányba a karácsonyi vásárlási időszak idején. A Samsung emellett kezdeményezi a düsseldorfi fellebbviteli bíróságon, hogy helyezze hatályon kívül a korábbi ítéletet, amely megtiltotta Németországban a Galaxy Tab táblagépek forgalmazását. A tilalom először egész Európára kiterjedt, utána azonban Németországra korlátozták.


Balra a Samsung Galaxy Tab 10.1N

Az új eszköz sorozatszáma P7501, míg az eredeti Galaxy Tab 10.1 sorozatszáma P7500. A hardveres felszereltség tekintetében ugyanakkor nem történt változás. Az 1 GHz órajelű, kétmagos processzor mellé 1 gigabájt RAM került. A Galaxy Tab 10.1N 8,6 mm vékony és a módosított képernyőszegélynek köszönhetően kissé szélesebb lett az elődjénél. Bár az új tábla PC-t hivatalosan csak a jövő hétre ígérték, azonban több német online boltban már megrendelhető az új változat. A Cyberportnál a 16 gigabájt flashmemóriával ellátott, fehér modell 549 euróba kerül. A kiszállítási díj 5,99 euró (Magyarországra 21,99 euró) és a bolt azt ígéri, hogy a termék a megrendelést követően 2-4 napon belül szállítható. A Galaxy Tab 10.1N a 7mobile.de kínálatában 605,77 euróért, az Amazonnál 629 euróért, míg a CIS-Store nevű boltban 474,35 euróért rendelhető meg, igaz, utóbbi helyen csak december másodikától lesz raktáron.


A Samsung október közepén jelentette be, hogy módosítani akarja bizonyos okostelefonjait, hogy így kerülje ki a termékekre vonatkozó forgalmazási tilalmat és vegye elejét a további szabadalmi pereknek. A stratégiát először Hollandiában alkalmaznák, majd pedig, ha beválik, akkor más országokban is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #7
    Igen és az összes kocsi egy kocka négy kerékkel.
  • cloud.strife #6
    Ja télleg..... :)
  • sanyicks #5
    De hasonlít. A tv-k is. Mind téglatestek képernyővel!
  • cloud.strife #4
    Érdekes, hogy az összes többi tablet nem hasonlít az iPad-re.
    Hagyjuk már ezt a karika, kerék, kör, stb. általánosítást.
  • Andr0 #3
    igazság szerint elég meredek kijelenteni, hogy Apple dizájnt lopott volna a Samsung... Egy Tablet Pc nagyon máshogy nem tud kinézni...

    Az iPhone pl elég egyedi.. mobil téren valamivel nagyobb a mozgástér formai tekintetben, de tableteknél...
  • mad mind #2
    Igen az van.
  • passatgt #1
    1. Képen egy ipad van sztem