Berta Sándor

Új táblagép és ultrabook várható a Lenovótól

A kínai cég még az idén piacra dobja az Android 4.0 operációs rendszert futtató tábla PC-jét, emellett hamarosan a boltokba kerülhet a legújabb ultrabookja is.

Az Engadget tudósítása szeirnt a gyártó még ebben az évben bemutatja a 10,1 collos kijelzővel szerelt táblagépét, amelyre az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) operációs rendszer kerül és amely az Nvidia Tegra 3 processzorára fog épülni. Utóbbi a kiszivárgott specifikációk szerint 1,6 GHz órajelen működik majd és négymagos lesz. Két GB beépített memóriát kap, lesz rajta egy USB-port, egy-egy elülső és hátoldali kamera és egy ujjlenyomat-leolvasó. Utóbbit szintén a hátoldalon helyezik el és akár optikai joystickként is használható lesz - ennek működési elve hasonlít a Sony PSP Vita megoldásához.

Ezenkívül a cég egy új Ultra-Thin notebook-modellt is piacra akar dobni. Ennek különlegessége az lesz, hogy két operációs rendszerrel is ellátják, a Windows 7 mellett ugyanis megtalálható lesz az Android is - legalábbis a bemutató anyag egyik felvételén látható interfész nagyon hasonlít a Lenovo IdeaPad K1 Tablet Android-alapú kezelőfelületére. Az új modell neve Lenovo ThinkPad X1 Hybrid lesz és rendelkezni fog egy gyors médialejátszási üzemmóddal, aminek köszönhetően az eszköz a bekapcsolása után néhány másodperccel már csatlakozhat majd az internethez és képes lesz lejátszani a különböző médiafájlokat. Emellett az üzemmód jelentős mértékben megnövelheti a készülék üzemidejét, ami böngészés esetén elérheti akár a tíz órát, videolejátszáskor pedig a nyolc órát is.

A Lenovo márciusban jelentette be a LePad nevű táblagépét. Az Androidra specializált eszközt elsőként a kínai vásárlók vehették meg, míg a nemzetközi értékesítése júniustól kezdődött el. A 10,1 colos kijelzővel rendelkező, 16 gigabájtos tárkapacitással és WiFi-kapcsolattal piacra kerülő modell ajánlott fogyasztói ára 3499 jüan (100 ezer forint).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #2
    A tegra arm alapu, tehat ez egy mobiltelefon procival szerelt tablet lesz. Ugyanis az uj desktop windows elvileg majd megy arm-os mobiltelefonon is. Az android pedig azert lesz rajta, mert minek a windows-t elinditani ha eleg egy kis linux is. (az android ugyanis az)

    ps: Optikai joystick van a htc desire z-ben is, mukodik, de azt a kepernyo oldalra raktak es meg is lehet nyomni. (kattintashoz)
  • finizlik #1
    Ezekbe már nem 3 órás aksik lesznek? -.-