Berta Sándor

Vízálló androidos táblagépet mutatott be a Fujitsu

A Fujitsu Forum 2011 rendezvényen volt először látható az IT-konszern első tábla PC-je, amely azzal tűnik a többi készülék közül, hogy vízálló.

Az új modell legnagyobb erénye, hogy egy méteres vízmélységben 30 percen át működőképes és ezt a Fujitsu Forum 2011 szervezői be is bizonyították, amikor többször is vízbe mártották a gépet, amely kifogástalanul viselte a megpróbáltatásokat.


A Fujitsu Arrows F-01D táblagépre Android 3.2 operációs rendszer került és várhatóan jövőre jelenik meg az európai boltok polcain. A 600 gramm súlyú Arrows F-01D külsőre olyan, mint az iPad. A Texas Instruments OMAP4 típusú kétmagos processzorára épül, amelynek maximális órajele 1 GHz, ezt egy gigabájt RAM és 16 vagy 32 gigabájt flashmemória egészíti ki. A beépített kijelző képátlója 10,1 coll, felbontása 1280 x 800 pixel. Elő- és hátoldali kamerával egyaránt rendelkezik, utóbbi természetesen a víz alatt is működik.


Az új termék Japánban már kapható az egyik mobilszolgáltatónál, míg az európai vásárlóknak a jövő évig várniuk kell. Ennek a stratégiának Joseph Reger, a Fujitsu műszaki igazgatója szerint több oka van, ezek egyike, hogy gőzerővel folyik egy biztonsági megoldás fejlesztése, ami 2012-re készül el, s ami elsősorban a vállalatoknak lesz majd érdekes. A másik ok pedig az európai LTE-hálózatokhoz való optimalizálás, LTE-támogatás nélkül ugyanis Európában nem lenne értelme a piacra dobni az eszközt és a Fujitsu nem akar félmunkát végezni.

Joseph Reger kijelentette, hogy az elsősorban a japán piacra szállító cég a felhasználói érdeklődéstől teszi majd függővé, melyik okostelefonja vagy tábla PC-je kerül az európai boltokba és melyik nem. A társaság Japánban okos- és mobiltelefonokat, illetve táblagépeket egyaránt kínál a felhasználóknak, azonban Európában elsősorban csak a vállalatok számára teszi elérhetővé a termékeit. Mindez azt eredményezi, hogy a kontinensen az általuk készített tábla PC-k nem igazán elégítik ki a felhasználók igényeit és a cég ezen változtatni akar. A cél az, hogy a megjelenő modellek mind a felhasználói, mind a vállalati igényeknek maradéktalanul megfeleljenek.

A Fujitsu műszaki vezetője ezután az Androidra is kitért. Elmondta, hogy az operációs rendszerrel kapcsolatban felmerült néhány biztonsági probléma, ezért még sok fejlesztésre lesz szükség. A japán cég többek között azáltal erősítené a biztonságot, hogy a vásárlók választhatnak: a magán- vagy az üzleti profilt használják. A két profil között könnyen lehet majd váltani, ugyanakkor az adatok átjátszása az egyik profilból a másikba nehéz lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • chuky123 #6
    Van benne 1 önmegsemmisitő szerkezet Olyan mint a Mission impossibe sorozatban Utolsó 10 másodbercbe be is mondja hogy a készülék megsemmisíti önmagát

  • fecg21 #5
    Ez engem is elgondolkodtatott, hogyan számolták ki azt a 30percet?....
    Most akkor vízálló vagy nem, vagy csak ideiglenesen vízálló? Mert nem mindegy, egyébként meg baromira értelmetlen dolog szerintem. Mobiltelefonoknál kellene ezt tömegesen bevezetni. Már várom mikor jelenik meg az első vízálló hajszárító, lcd tv stb.
  • duke #4
    "hogy egy méteres vízmélységben 30 percen át működőképes és ez"

    Mekkora szar, 30 perc utan tonkre megy, es kilehet dobni. Ez aztan a tervezett elavulas. Biztos van benne egy szerkezet, ami 31. percnel elaztatja a belso reszt, amire persze a garancia nem vonatkozik. Jo lenne tudni, hogy a 30 perc, az mindig ujra indul, ha kiveszik a vizbol, vagy osszesen van 30 perc, mert nem mindengy.
  • Skynet85 #3
    erre való a fali kar a fűrdőben amire rádobsz egy 10k-s kis tv-t és már is nézed fűrdés közben :D

    Am meg lesz ennek a piaca, apuci kicsi lányai és fiai akik strandon vagy yakht mellet uszikálva nagyon menők akarnak lenni. Esetleg ipar de oda több is kell puszta vízálóságon kívűl..
  • Roli12 #2
    Na ez egy olyan cucc ami érdekel is! Fürdés közben filmnézés, mi luxus?
  • jaspercry #1
    Strandok réme!