Berta Sándor

Windows 8: csökkenhet a frissítések utáni újraindítások száma

A Windows 8 esetében is szükség lesz a frissítések utáni újraindításokra, azonban közel sem olyan mértékben, mint például a Windows 7-nél. A Microsoft mindent elkövet azért, hogy még kényelmesebbé és gyorsabbá tegye a folyamatot.

A Windows 8-nál a frissítések utáni újraindítások kevésbé lesznek idegesítőek, mint a Windows 7 esetében - erről Farzana Rahman, a Microsoft egyik fejlesztője számolt be blogbejegyzésében. Jelenleg világszerte számos felhasználót idegesít az az üzenet, ami a Windows frissítése után jelenik meg és ami arra hívja fel az emberek figyelmét, hogy indítsák újra a számítógépüket, mert csak így kerülhet sor a frissítési folyamat befejezésére.


A megjelenést követően sok gépre letöltik, de nem installálják a frissítéseket

A Windows 8-nál ez megváltozik és csupán a bejelentkezési képernyőnél jelenik majd meg egy üzenet, ami arra fogja figyelmeztetni a felhasználót, hogy a frissítés után 3 napon belül indítsa újra a számítógépét. Amennyiben az automatikus frissítési funkció aktiválva lesz, akkor a számítógép a frissítés után 3 nappal automatikusan újra fog indulni. Az adatvesztést úgy előzné meg a cég, hogy az újraindítás csak akkor fog bekövetkezni, ha a rendszer érzékeli, hogy egyetlen fontos program sem fut. Ellenkező esetben az operációs rendszer megvárja a legújabb felhasználói bejelentkezést és utána tájékoztatja a felhasználót, majd 15 percen belül mindenképpen újraindítja a számítógépet. Az indoklás szerint a 15 perc elég lehet a fontos adatok lementésére. Az újraindulás pontos időpontjára visszaszámlálás figyelmezteti majd az embereket.


Ezt fogjuk látni a Windows 8-nál

A frissítési értesítések a háttérbe kerülnek a játékok futtatása, a filmek lejátszása és a mobil eszközökön a prezentációk megjelenítése esetén. Biztonsági frissítések esetén mindenképpen szükség lesz azonnali újraindításra és a fejlesztők igyekeznek minden frissítést a hivatalos Patch Day keretében elérhetővé tenni. A rendszergazdák ugyanakkor meghatározhatják, hogy a PC-k a frissítés után ne induljanak újra automatikusan, s ilyenkor nem lesz visszaszámolás, illetve 3 napos újraindítási határidő sem. Azok a felhasználók viszont, akik úgy állítják be a rendszert, hogy ne legyenek automatikus frissítések, csak egy üzenetet fognak kapni a bejelentkező képernyőnél arról, hogy elérhetők fontos frissítések.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • finizlik #28
    Windows 8 Loader by DAZ

    (:
  • B0nFire #27
    Nem. Csak már nem írjuk le újra és újra. Ennél még a 3.11 is dizájnosabb, plasztikusabb volt a 16 színű (vagy monokróm) monitoron.

  • socheater #26
    Kérdésem hozzátok: Csak engem zavarnak ezek a rusnya csempék? Remélem lesz régi alternatíva is....
  • jaspercry #25
    Évi 1x 2x frissítek,leszarom hányszor indul újra....nem?
  • cateran #24
    Mondjuk nem hulyeseg erteni is hozza..meg csak nem is kell nagyon, de a te szintednel azert jobban...
  • kjhun #23
    Jaja, ezért szar az XP utáni windows-ok, nekem az oprendszer ne akadékoskodjon, hogy mit akarok csinálni egy fájllal, telepítéskor, program futtatásakor. Milyen gázos pl. hogy felraksz egy játékot eredeti telepítővel, eredeti lemezről, végigmegy a telepítés és a felrakott fájlok meg sehol sincsenek. Vagy ha pl. a Program Files mappán belül egy játék állományaival akarok csinálni valamit, pl. magyarítani/moddolni, és nem hozza létre/nem akarja felülírni a fájl(oka)t. Ez is egy fájlrendszer jellegű bug, itt visszafejlődés van az XP-hez képest. Ha futtani akarok valamit, akkor ne szóljon érte, ott a vírus/spywerirtó, az elvégzi a dolgát ha nem tetszik neki valami, az ilyen védelmet már rég kikerüli az összes vírus/trójai/féreg stb.. annak nem akadály. A Vista-tól kezdve a csili-vili környezetre meg az oprendzser meghízlalásával (5-15* több helyet foglal) többet foglalkoztak, mintsem az alapszintű dolgokkal. Ha nem lennének ekkorák, kiforrottabbak lennének, mivel nem kellett volna akkor ennyi dolgozniuk vele, könnyebb lenne a hibák kijavítása. Ami meg az újraindítást illeti, azt meg a felhasználó döntse el, hogy mikor akarja, vagy szánjon rá 5 percet a művelet végrehajtására. Vagy automatikus frissítések kikapcsolása és oszt jónapot. A Vista az XP utódja (?), bár jobban működött egy pár dologban mint a Win 7, hasonlóképpen futott viszont mint az XP, az igaz tovább tartott neki betölteni mint az XP-nek, de a memória igénye nem sokkal volt több neki se, ha a felesleges szolgáltatásokat/hülyeségeket (UAC, Win Defender, ha van jobb vírusirtód akkor minek?, Aero, ha nem kell 3D) leállítottad.
  • Gerygrey #22
    Egyszer úgyhagytam a gépem renderelni éjszakára (elfelejtve, hogy beállítottam, hogy 4 órával halassza el az újraindulást), ez a kis köcsög meg fogta, és újraindította magát, másnap pedig én szoptam, amiért nem lett kész az anyag.

    Hogy veszi a bátorságot egy GÉP, hogy ellenszegüljön a felhasználó akaratának, mi több, kifejezett hátrányt okozzon neki?

    Ez volt az a pont, amikor letiltottam az automatikus frissítést. Kb egy évre rá meg vettem egy Mac-et. :)
  • Hungarikum #21
    Nekem tetszett az eddigi megoldás. Kikapcsolásnál lehetőséged van arra, hogy update-vel v. update nélkül kapcsolodjon ki. Bekapcsolásnál már rendezte dolgait.

    Valamikor frissíteni is kell. A bosszantó az a "15 perc múlva újraindul a gép v. 4 óra múlva v. emlékeztessen később blabla". Persze fontos dolgot töltött le, de úgyis akkor indítom újra a gépet, ha már végeztem a dolgaimmal. szépen várja ki.
  • denes123s #20
    Gondolom ezt csak viccből írtad és nem gondolod komolyan, hogy ennek bármi alapja van. :D (Mármint, hogy mivel szerinted a win 7 jól sikerült, ezért szükségszerű, hogy a win 8 szar legyen.)
  • Armagedown #19
    Nincs semmi gond, mert az említett progi készitői úgyis találnak egy kiskaput, amivel megoldják azt amit akarnak :)