28
  • finizlik
    #28
    Windows 8 Loader by DAZ

    (:
  • B0nFire
    #27
    Nem. Csak már nem írjuk le újra és újra. Ennél még a 3.11 is dizájnosabb, plasztikusabb volt a 16 színű (vagy monokróm) monitoron.

  • socheater
    #26
    Kérdésem hozzátok: Csak engem zavarnak ezek a rusnya csempék? Remélem lesz régi alternatíva is....
  • jaspercry
    #25
    Évi 1x 2x frissítek,leszarom hányszor indul újra....nem?
  • cateran
    #24
    Mondjuk nem hulyeseg erteni is hozza..meg csak nem is kell nagyon, de a te szintednel azert jobban...
  • kjhun
    #23
    Jaja, ezért szar az XP utáni windows-ok, nekem az oprendszer ne akadékoskodjon, hogy mit akarok csinálni egy fájllal, telepítéskor, program futtatásakor. Milyen gázos pl. hogy felraksz egy játékot eredeti telepítővel, eredeti lemezről, végigmegy a telepítés és a felrakott fájlok meg sehol sincsenek. Vagy ha pl. a Program Files mappán belül egy játék állományaival akarok csinálni valamit, pl. magyarítani/moddolni, és nem hozza létre/nem akarja felülírni a fájl(oka)t. Ez is egy fájlrendszer jellegű bug, itt visszafejlődés van az XP-hez képest. Ha futtani akarok valamit, akkor ne szóljon érte, ott a vírus/spywerirtó, az elvégzi a dolgát ha nem tetszik neki valami, az ilyen védelmet már rég kikerüli az összes vírus/trójai/féreg stb.. annak nem akadály. A Vista-tól kezdve a csili-vili környezetre meg az oprendzser meghízlalásával (5-15* több helyet foglal) többet foglalkoztak, mintsem az alapszintű dolgokkal. Ha nem lennének ekkorák, kiforrottabbak lennének, mivel nem kellett volna akkor ennyi dolgozniuk vele, könnyebb lenne a hibák kijavítása. Ami meg az újraindítást illeti, azt meg a felhasználó döntse el, hogy mikor akarja, vagy szánjon rá 5 percet a művelet végrehajtására. Vagy automatikus frissítések kikapcsolása és oszt jónapot. A Vista az XP utódja (?), bár jobban működött egy pár dologban mint a Win 7, hasonlóképpen futott viszont mint az XP, az igaz tovább tartott neki betölteni mint az XP-nek, de a memória igénye nem sokkal volt több neki se, ha a felesleges szolgáltatásokat/hülyeségeket (UAC, Win Defender, ha van jobb vírusirtód akkor minek?, Aero, ha nem kell 3D) leállítottad.
  • Gerygrey
    #22
    Egyszer úgyhagytam a gépem renderelni éjszakára (elfelejtve, hogy beállítottam, hogy 4 órával halassza el az újraindulást), ez a kis köcsög meg fogta, és újraindította magát, másnap pedig én szoptam, amiért nem lett kész az anyag.

    Hogy veszi a bátorságot egy GÉP, hogy ellenszegüljön a felhasználó akaratának, mi több, kifejezett hátrányt okozzon neki?

    Ez volt az a pont, amikor letiltottam az automatikus frissítést. Kb egy évre rá meg vettem egy Mac-et. :)
  • Hungarikum
    #21
    Nekem tetszett az eddigi megoldás. Kikapcsolásnál lehetőséged van arra, hogy update-vel v. update nélkül kapcsolodjon ki. Bekapcsolásnál már rendezte dolgait.

    Valamikor frissíteni is kell. A bosszantó az a "15 perc múlva újraindul a gép v. 4 óra múlva v. emlékeztessen később blabla". Persze fontos dolgot töltött le, de úgyis akkor indítom újra a gépet, ha már végeztem a dolgaimmal. szépen várja ki.
  • denes123s
    #20
    Gondolom ezt csak viccből írtad és nem gondolod komolyan, hogy ennek bármi alapja van. :D (Mármint, hogy mivel szerinted a win 7 jól sikerült, ezért szükségszerű, hogy a win 8 szar legyen.)
  • Armagedown
    #19
    Nincs semmi gond, mert az említett progi készitői úgyis találnak egy kiskaput, amivel megoldják azt amit akarnak :)
  • Rotyoka
    #18
    Én inkább azt kérdezném meg, hogy miért látok összefüggés ez a boot védelmi buziságuk és a Windows 7 Loader jelenléte közt?

    Hmmm, nem mintha így nem lehetne ugyan úgy megoldani de ezt májkréméknél még nem tudják
  • kvp
    #17
    A win8 hivatalos neven windows nt6.2-es lesz. Azert javulhat csak a teljesitmeny, mert alapbol nem kell betolteni a desktop-ot, tehat amig csak metros program fut, addig a rendszer nagyobbik resze teljesen szuksegtelen. Ez a legtobb embernek boven eleg lesz es nem nagyon fognak start menu-t vagy desktop-ot latni. A cikkben emlitett beallitasok meg eddig elerhetoek voltak, csak alapbol nem igy van beallitva a legtobb windows, ezert bosszankodnak a felhasznalok. Most a microsoft megprobal egy olyan alap viselkedest megadni, amit eddig inkabb csak azon cegek hasznaltak, ahol foglalkoztak a temaval, igy az otthoni (rendszergazda mentes) gepek is kenyelmesebbe valnak. (vagy nem, ha valamiert elszurjak)
  • sanyicks
    #16
    vistát rohadtul nem 0-ról kezdték, simán az xp utódja. Itt sem lesz másképp. Ha nulláról kezdték volna nem windows lenne a neve, és nem csak a verziószáma nőne...
  • Sequoyah
    #15
  • Sequoyah
    #14
    Meg ott a gépkövetelményekkel is elszálltak. Az akkori trendek alapján a vista megjelenésekor 7-8 GHz-es procikkal számoltak, erre tervezték a rendszert. Ehhez képest maradtak 2-3 GHz körül, de a magok elkezdtek osztódni.
  • DontKillMe
    #13
    <PARASZTVAKITAS> Ezt a süket dumát minden új OS-nél ellövi az MS. Az új jobb, mint a régi. Logikailag kár fényezni, mert eleve jobbnak KELL lennie. És a telepítés után sem KELL AZONNAL a reboot, hanem csak jelzi, hogy az újonnan telepített dolgok aktualizálásához kell. Magyarul simán megy addig, amíg akarod, csak amit most utoljára telepített, az addig nem kerül használatba, amíg újra nem indítod. Ezt ráérsz megtenni akkor, amikor ki akarod kapcsolni a gépet. Ez az ARM-es baromság a másik tévhit. Attól, hogy az OS-t felkészítették egy másik architektúrán való futásra, attól nem lesz "könnyebb", gyorsabb. </PARASZTVAKITAS>
  • SirAlo
    #12
    szerintem ilyen problema nem lessz, a Vistaval az volt a gond hogy egy teljesen uj oprendszer volt 0-rol kezdve, mig a Win7 a Vista tovabb fejlesztese es a Win8-nak is Vista alapja lessz
  • Sequoyah
    #11
    Frissítésnél megelégszek azzal, ha nem kikapcsoláskor akarja telepíteni. Ha kikapcsolom akkor azért van, mert menni akarok, nem fogok még 10 percet várni rá. Kikapcsolom erővel akkor mostanában.
  • Sequoyah
    #10
    Csak a MetroUI amiről tudok, mint komoly, nagy újdonság.
  • Andr0
    #9
    Én is abban bízok, hogy az oprendszer erőforrás igényét lejjebb nyomják és simábban fut majd mint a win7... Sosem az oprendszer a lényeg a gépen... ne az egye már az erőforrások nagy részét sem!
  • G_ArchAngel #8
    A Windows olyan, mint a Photoshop: minden 2. teljes verzio sikerul jol.

    A Win 7 pedig jo, igy sokat nem varnek a 8-tol.
  • AgentKis
    #7
    Meg azt is, hogy 8-10 éves PC-ken is kell(ene) mennie, legalább úgy mint egy ARM tableten. De ez ellen valamit biztosan kitalálnak majd.
  • conjurer
    #6
    Vistával nem lett volna semmi baj, ha gyorsabb. A win8-nak viszont arm-os tableten is futnia kell, ami elvileg azt jelenti, hogy egy átlag pécén gyorsabb lesz, mint a win7, legalábbis annak kellene lennie.
  • mad mind
    #5
    Ne a program akarja már eldönteni, hogy mi a fontos program, és nekem elég-e 15 perc az újraindításig.
  • lordsithlord
    #4
    Egyre jobban olyan érzésem kezd lenni a Windows 8 kapcsán, mint anno a Vista kapcsán volt: csak úgy ömlesztik az újdonságokat, nagyon fényezik az új oprendszert, de erős kétségeim vannak, hogy a gyakorlatban vajon mi fog megvalósulni.

    Túl sok ígéret, túl sok újdonság. Csak aztán nehogy megint az legyen, mint a Vista-nal volt, hogy a felhasználók csodákat várnak és csak egy oprendszert kapnak...
  • rágógumi
    #3
    szerintem meg ne mondja már meg hogy mikor indítsam újra a saját szaros gépemet!
  • Tetsuo
    #2
    Az is idegesito, hogy a szoftver x giga, majd a sok patch meg update legalabb annyi.