Berta Sándor

Okostelefon-kiegészítők karácsonyra

A mobil- és az okostelefon-tulajdonosoknak komoly problémát okoz a nagy hidegben, hogy miként kezeljék kesztyűben a készülékeiket. Szerencsére a találékony mérnökök erre is gondoltak.

Aki a röpködő mínuszok közben is szeretné használni okostelefonja kapacitív érintőképernyőjét, az kénytelen vagy hagyományos kesztyűt húzni, amely nem a legjobb megoldás, vagy kifejezetten okostelefon-barát kiegészítőket választhat. A Quirky nevű amerikai cég által kínált Digits nevű termék különleges, a kesztyűk ujjaira rögzíthető korongokból áll. Ezekkel kezelhetők az érintőkijelzők,m még ha elsőre rendkívül furcsa megoldásnak is tűnnek. A Digits ára 14 dollár, azonban kérdés mennyire kényelmes, hatékony és megszokható az ilyen képernyőkezelés.


A karácsonyi ünnepek során rendkívül illúzióromboló lehet, ha a Csendes éj című szám közben megszólal valakinek a mobiltelefonja, különösen, ha csengőhangnak a Jingle Bells van beállítva. Ingrid Zweifel ezért alkotta meg a Phonekerchief nevű kiegészítőt, amelyen a My Phone is off felirat olvasható. Az 55 százalékban ezüstből és 45 százalékban nylonból álló zsebkendőben elrejthető a mobil, amely a Phonekerchief anyagösszetétele miatt nem képes fogni a jeleket. Így mindenki biztos lehet abban, hogy az ő telefonja nem fogja megzavarni az ünnepi pillanatokat. A karácsonyi ajándéknak is beillő termék 15 dollárért vásárolható meg az UncommonGoods.com-on.

A Gadgets and Gear oldalon számos hasznos kiegészítő található az iPhone és más készülékekhez. Az iFlash nevű külső LED-vaku az iPhone 3G/3Gs/4, az iPod Nano 3/4/5G, az iPad Touch 1/2/3/4 és az iPad mellé egyaránt ajánlható, az ára 40 dollár. A portálon ez az egyik legnépszerűbb kiegészítő.


Praktikusnak nevezhető ajándék a GoSmart Clip, amely 26 dollárért rendelhető meg az Amazonnál. A különleges rögzítőnek köszönhetően az okostelefon a kormányon helyezhető el, így mindig szem előtt lehet és ha megszólal, nem kell a zsebben vagy a táskában kutatni vezetés közben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tikal #6
    még jó hogy az iPhone oldalán van egy gomb ami némára állítja...
  • IMYke2.0.0.0 #5
    Na, ilyenkor örülök, hogy nincs 250 ezer Forintos telefonom, nem kell ujjaznom, és ráadásul, 1 gyorsgomb kombinációval lenémíthatom: Nokia.
  • joy01 #4
    Az iFlash a iPod Nano 3/4G-hez miért lesz jó? Zseblámpának használni? Mert fényképezni azt nem bír.
  • gosub #3
    végre sztív dzsopszék feltalálták a lámpát!
  • Freddycom #2
    Ingrid Zweifel miért gondolja, h aki elfelejti lenémítani a telefonját a meghitt, idealizált, összcsaládi éneklés idejére, az nem felejti el egy rongydarabba bugyolálni a mobilját?

    A LED-es villanó faszán néz ki.
  • carville #1
    Aki a hidegben akar érintőtelózni az vegyen Pick Snack kolbászt, olcsóbb és használat után elfogyasztható.