Berta Sándor

Online imázsjavítás havi 10 euróért

A világháló nem felejt és könnyen előfordul, hogy valaki évek múlva eltüntetné néhány fiatalkori partifotóját, de nem tudja, miként kezdjen hozzá.

Erre a piaci résre érzett rá néhány cég, amelyek professzionális módon igyekeznek felkutatni a megbízóikról megjelent digitális képeket és adatokat, majd azokat eltávolítani az internetről. Susanne Krian egy ilyen vállalkozás vezetője. A hamburgi társaság neve Myimagecontrol, és vezetője elismerte, hogy az ügyvédeik nem finnyásak, igyekeznek minden ügyet megoldani. A fő cél a megbízó jó hírének megőrzése. Nem feltétlenül csak egy régi partifotóról lehet szó, előfordulhat, hogy valakiről sértő vagy hamis állítások, fotómontázsok jelennek meg és az illető nem szeretne a gúnyolódás céltáblájává válni.

A szolgáltatás hasznos a szülőknek, a menedzsereknek, de akár egy vállalkozónak vagy orvosnak is, akit mondjuk a konkurensei próbálnak meg valamilyen módon lejáratni. "Volt olyan üzletember, aki a saját nevét használva jelentkezett be egy swingerportálra. Sokan egyszerűen már elfelejtették, hogy régebben hány helyre is tették fel a partifotóikat" - említett példákat Susanne Krian.

A szolgáltatás rendkívül egyszerűen működik. 9,95 eurós havidíjért a Myimagecontrol munkatársai átkutatják a megbízó neve és adatai után a világhálót. A szülők ráadásul így megtudhatják, milyen honlapokon járkál a csemetéjük. A cég ügyvédjei végső esetben felszólítólevelet küldenek az adott portál üzemeltetőjének és így kényszerítik ki a digitális kép vagy személyes adat eltávolítását.

Krian korábban több internetszolgáltatónál, majd egy cégtanácsadó vállalkozásnál is dolgozott. Ezután döntött úgy, hogy a férjével közösen létrehozza a Myimagecontrolt. Férje a Starbucks helyi ügyvezetője volt, majd megalapította a Valence Management tanácsadócéget. A szolgáltatás rendkívül népszerű, az ügyfelek száma százeres nagyságrendű. A három alkalmazott és a több külsős munkatársa nem is panaszkodik, van munkájuk bőven.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • teddybear #5
    Ami azt illeti, egy melóügyi megbeszélésen a reménybeli munkaadóm közölte, hogy utánam néz majd az iwiwen, meg máshol is. Rohadtul meglepődött, amikor mondtam, hogy tök fölösleges, mert sehol sem vagyok tag.

    Egyrészt a barátaimat nem az interneten válogatom ki, másrészt meg a magánügyeim sem tartoznak másra, csak azokra, akik érintettek benne.

    Tőlem ez a cég éhen halna. Viszont teli az internet egy csomó exhibicionistával.
  • B0nFire #4
    Fogadjunk, nem hallottad még azt a szót, hogy "nevelés". Egy gyereket lehet nevelni, de kevesen szokták.
  • who am I 7 #3
    Nyilván 18-19-20 éves fejjel te is 50 évre előre látsz, és már akkor rendelkezel az 50 évesek tapasztalatával nem?Nem a gyerektől függ, hanem a környezettől és a szülőktől.
  • mumpic #2
    Az nem megoldás, hogy ne viselkedjünk úgy, hogy azt később megbánjuk?
  • flashpointer #1
    "végső esetben felszólítólevelet küldenek" :D