Kruza Richárd

Itt a Samsung WB5000 ultrazoom gép

Az ultrazoom fényképezőgépek választékát bővíti a WB5000, mely az eddigi legerőteljesebb Samsung optikával rendelkezik.

"A fotózást a legkülönbözőbb szinten művelők egyaránt alkalmazni tudják majd a WB5000 sokféle tudását" - így hangzott Choong Hyun Hwang, a Samsung marketingrészlege elnökhelyettesének nyilatkozata, melyből arra lehet következtetni, hogy univerzális gépről van szó az új Samsung esetében. Hyun Hwang ezzel kapcsolatban két dologra hívja fel a figyelmet: a nagyteljesítményű zoomra, valamint a manuális és automatizált funkciók meglétére.



A 12,5 megapixeles, kisszenzoros gépen a Samsung eddigi legerőteljesebb optikája található: a Schneider-KREUZNACH gyártmányú lencse 24-szeres zoomja 35 mm-es ekvivalenciában 26-624 mm-es gyújtótávolságot jelent. Ehhez természetesen optikai képstabilizátor is tartozik.



A gép rendelkezik az összes hagyományos manuális programmódokkal és beállítási lehetőségekkel, valamint a színhőmérsékletet 3,000 K és 10,000 K között kézzel is be lehet állítani, az elkészített fotókat pedig RAW formátumban is lehet menteni. Az autofókusz mellett kézzel is lehet élességet állítani.



A gép három hüvelykes, 230 ezer pixeles képernyője mellett használhatjuk az EVF-et is, valamint a Smartdial funkció segítségével egyszerűbbé vált a menü használata. A fotózásban járatlanabb felhasználóknak nyújt segítséget a "Smart Auto" funkció, mely lényegében egy helyzetfelismerő automatika: a 11 tárolt beállítás egyikét érvényesíti, amennyiben a felhasználó a gépre hagyja a döntést. Emellett természetesen a szokásos témamódok is rendelkezésre állnak, az arcfelismerő automatika pedig 20 tárolt arcot képes beazonosítani, majd fotózáskor előnyben részesíteni.

Annak ellenére, hogy a gépen nincs HD kimenet, 720p minőségű HD-videók készítésére is alkalmas. A gép októberben kerül a szaküzletek polcaira, vételára 400 dollár körül lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • snorbi #2
    Kár, hogy nincs rajta zoom/fókusz gyűrű (vagy hogy hívják), mint az FZ50-en.
  • raingun #1
    Kár hogy nem kifordítható a kijelzője, inkább lenne kisebb, de forgatható. Nekem ez kritérium. Amúgy nagyon jó gépnek néz ki,