Alex

Hat megapixeles kamerát mutatott be a Samsung

Flash memóriás 1080i HD videó kamerával rukkolt elő az idei IFA kiállításra a Samsung. A gép 30 képkockát rögzít másodpercenként.

A HMX20C flash memóriás kamera támogatja a Full HD és az 1080i felbontásokat amellett, hogy felvételi sebessége 30 képkocka másodpercenként. A készülék 6,4 megapixeles CMOS érzékelőt kapott, a minőségért 10 -szeres optikai zoomra képes Schneider lencsék és 3D zajszűrés felel. A kézremegés eltüntetését elektronikus képstabilizátor és maximálisan ISO 3200-as érzékenység segíti. A kamera ugyanakkor állóképek készítésére is alkalmas. A készülékben megtalálhatóak a digitális fényképezőkből átemelt technikai vívmányok is, mint például a kiugró vaku, az arcfelismerő funkció, amely az arcra élesít, vagy a beépített lencsetakaró.


"A HMX20C 1920x1080i HD minőségű felvételt kínál a felhasználóknak. A flash memóriának köszönhetően indításakor sok időt spórolunk meg, az energiafelhasználás pedig alacsony, ráadásul ez az egyik legkisebb készülék ebben a kategóriában. A HMX20C kamera elképesztően sokoldalú készülék, amellyel minden felvételre szánt élményünk kiváló HD minőségben rögzíthető, így a gyerekek első születésnapjának emléke is tökéletes minőségben őrizhető meg." - hangsúlyozta Sang Ryong Kim, a Samsung Electronics egyik elnökhelyettese.


A gyorsított felvétel és a lassított lejátszás révén gyorsan mozgó eseményeket is felvehetünk. A készülékkel 300 képkocka rögzíthető 10 másodperc alatt, amelyek később lassítva visszanézhetőek. Ezáltal sportesemények után új világ tárulhat fel, olyan részletek kerülhetnek elő visszanézéskor, amely szabad szemmel a gyors mozgás miatt már követhetetlen lenne. A 8GB-os beépített flash memórián felül az SDHC/MMC+ kártya bemenet gondoskodik arról, hogy memóriahiány miatt semmi esetre se maradjon rögzítés nélkül egyetlen fontos momentum sem.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A készülék 2.7 hüvelykes érintőkijelzős LCD képernyője a felvétel közben is gyors beállításokat kínál. Az iCheck funkció arról tájékoztatja a kamera tulajdonosát, hogy mekkora kapacitással áll rendelkezésére a kamera memóriája, illetve akkumulátor töltöttsége, ezáltal pedig a felvételek hosszúsága is könnyebben tervezhetővé válik. (A kamera készenléti ideje gyári adat szerint 16 óra is lehet.) 310 grammos súlyával a HMX20C kamera jóval könnyebb számtalan fényképezőgépnél is. Szintén a kényelemért felel a kamera forgó markolata, amely a több irányból történő felvételt is segíti.

A HDMI-CEC (Anynet+) kapcsolatnak köszönhetően bármilyen HDTV-hez vagy egyéb eszközhöz csatlakoztatható, és a kamera a tévé távirányítójáról vezérelhető. A készülékhez tartozó dokkoló nem csupán a készülék feltöltésére, de HDMI bemenetként és egyéb csatlakozási lehetőségként is szolgál. USB-n keresztül bármikor laptophoz vagy PC-hez csatlakoztatható, amely újabb lehetőséget kínál a képek és egyéb felvételek megosztására, megtekintésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kjasfhasdfasd #17
    Méretéhez képest szerintem egész jó az a 1,5 óra. Azért hatalmas adatmennyiséget kell feldolgoznia, és elég pici és könnyű is. 1,5 óra meg azért elég sok, egy DV szalag LP-ben.
  • L3zl13 #16
    Ha FullHD felbontásban a beépített tömörítő eljárásával 1,5 órányi videót rá tud passzírozni 8GB-re akkor le a kalapom...
  • torma99 #15
    az egyetlen amit nem harsognak túl, h mindösssze 1,5 órát bírja az akksija, szóval nem érdemes bővíteni a memóriáját, mert kb. megtölti a 8 gigát és kész pikk-pakk lemerült.
  • Sir Quno Jedi #14
    A lájzeres az megy sötétben is, de az meg kamerához nem jó, csak sima fényképezőhöz, mert hiszen ott a lézerrács a képen, ha folyamatosan veszed (vagy ki tudja). Zéró fény mellet is gyönyörűen fókuszál, sokat próbáltuk anno a cybershot-tal.
  • Xcentric #13
    "A készülékkel 300 képkocka rögzíthető 10 másodperc alatt, amelyek később lassítva visszanézhetőek."

    Hát ez nem igazán fedi a valóságot. A készülék 300 FPS-re képes 10 másodpercig (vagyis ebben a módban 10 másodperc alatt 3000 képet csinál nem 300-at). A felvételből végül egy 60fps-es 50 másodperc hosszú slo-mo videót készít a gép.
  • kjasfhasdfasd #12
    én esküszöm, hogy ctrl+c ctrl+v-ztem a cikkből, gondolom átírták
  • cloud.strife #11
    Hát ez megint micsoda?

    Ilyen tudású kamerák már évek óta vannak. Ráadásul a kamera az japán, ez a gagyi szappanosdoboz úgy szar ahogy van.
  • pistike88 #10
    Bocs, hogy beugattam, de tényleg elírták a cikket, szerintem 300/ sec lenne a hipergyors....
  • pistike88 #9
    Szóval!

    robertone:
    "Flash memóriás 1080i HD videó kamerával rukkolt elő az idei IFA kiállításra a Samsung. A gép 30 képkockát rögzít másodpercenként." A cikk legelső sora! A 300 kép/10sec csak egy opció, ha akarod akkor azt is tudja.

    kjasfhasdfasd:
    A készülék 6,4 megapixeles CMOS érzékelőt kapott, a minőségért 10 -szeres optikai zoomra képes Schneider lencsék és 3D zajszűrés felel.

    Lehet, hogy csak én olvastam a cikket egyedül?


  • babajaga #8
    Semilyen AF nem működhet adott fénymennyiség nélkül.