Alex

Három új fényképezőgéppel jelentkezett a Samsung

A 14.7 megapixeles NV100HD mellett a beépített mp3-lejátszót is tartalmazó NV9-et és az ultranagy látószögű kompakt gépet, a HZ1-et mutatták be.

A kölni Photokina a fotógráfiai és képalkotási szektor legnagyobb nemzetközi kiállítása. Ami az IFA a szórakoztató elektronikának az a Photokina a képrögzítésnek. A Samsung ezen a kiállításon mutatta be 2009-es termékpalettáját. A cég a fejlődés egyik irányát a meglévő technológiák egymással való kombinálásában, illetve a konvencióktól való eltérésben látja. "Azzal, hogy egységesítettük a központi kapacitásokat és technológiai eszközeinket, illetve azzal, hogy átfogó kutatást végeztünk a felhasználók közt abban bízunk, hogy ezek felhasználásával néhány éven belül bekerülünk a világ vezető fényképezőgép gyártói közé" - hangsúlyozta Park Sang-Jin, a cég alelnöke.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Samsung HZ1

Ez utóbbi célhoz kiváló lépcsőfok a világ első 10-szeres optikai zoomos, ultranagy látószögű, 24 mm-es kompakt fényképezőgépe, amelynél egy kis szobában fotózva is belefér a képbe az egész család, de az erdőben sétálva attól még a madarak szemére is ráfókuszálhatunk. A gép egyéb kiemelkedő funkciókkal is rendelkezik, mint például a HD filmfelvétel és számtalan digitális csoda (Perfect Portrait System, Function Description, Photo Style Selector és a DCM, a digitálistartalom-menedzser). Ez utóbbi teszi lehetővé a felhasználóknak, hogy könnyedén kezelhessék és tárolhassák képeiket. A gép még a karácsonyi szezon elején a boltok polcaira kerül.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Samsung NV100HD

A 14,7 megapixeles felbontású fényképezőgépbe 28mm-es gyújtótávolságú, 3,6-szeres optikai zoomra képes Schneider lencsét szereltek. Kezünk remegését kettős képstabilizáló rendszerre küszöböli ki. Hátsó érintésérzékeny kijelzőjének képátlója 3 col, amelyen 460 000 képpontot helyeztek el. A felhasználók ujjmozdulataikkal ezen változtathatják meg a beállításokat, funkciókat. A Samsung NV100HD mint a nevéből is látszik, főként a nagyfelbontású, 720p videók készítésében jeleskedik. A fényképezőgépet természetesen közvetlenül a tévére köthetjük, így a felvett anyagok HD TV-n is visszanézhetők. Mivel az NV100HD-ben WiFi-kapcsolat is van, a képek kábeles csatlakozás nélkül is a számítógépre tölthetők.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Samsung NV9

A NV9 egy ultra kompakt 10,2 megapixeles digitális fényképezőgép, amelyet egy 2,7 colos LCD képernyővel, 5-szörös belső optikai zoommal és kettős képstabilizátorral láttak el. A gép számos multimédiás lehetőséget kínál, többek között beépített médialejátszót, mp3-lejátszót és szövegnézegetőt is tartalmaz. A készülék arcfelismerő technológiájának köszönhetően egyszerre akár kilenc arcot is felismer, amelyekre automatikusan fókuszál, illetve kiszámítja az optimális zoomot és a legjobb képminőséget garantáló expozíciós értéket. A Smile Shot funkció felismeri a változásokat a fotózott személy arcán, és csak akkor exponál, ha az éppen mosolyog. Hasonló elv alapján a pislogás kiszűréséért a Blink Shot funkció felel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • carsmaxx #24
    Hiába, mert a minőség akkor sem lesz sokkal jobb, hiába nem interpolált.
  • BenceYCE #23
    Az egész nem is a fényképezésről szól! Azt szeretnék ha mindenki beépülne a hálózatba és komoly terhelő bizonyítékokat szolgáltatna a képen kompromittáló pózban szereplő alanyról. Képzeljétek, hogy hogy feldobná egy kóreai multicég valamely részlegén dolgozó összes munkás hétfőjét, amikor az irodában a hétvégi kurvázós szaképarty-n készült fényképekről kinagyítják Csuán orrlikát, miközben vadul kefél egy csüngőhasú mangalicát ésaz orrában lévő fika tűélesen átszeli a Samsung monitort. Ezek az élet apró örömei kéremszépen! Ragasszuk ki a késve érkező Csuán irodájának az ajtajára A0-ás méretben!
  • Beatmaster #22
    Hát tuti hogy nem ilyenre fogok gyujteni... most olympus sp-560uz-m van, mint elso fényképezogép, és telljesen kihasználom...nekem 1/2,3" a chipméret és 8MPx a felbontás, de hosszu expoziciok után már azon is elojon a zaj szépen. Kiváncsi vagyok, hogy egy ilyen "partygép" a kétszer kisebb chipjével, de kétszer nagyobb felbontásával mekkora zajt produkál (tény hogy az ilyenek hosszú expozíciót nemtudnak). Legkozelebb már tukorreflexeset veszek, mert azt rátudom szerelni teleszkópra is, és akkor normális asztrofotokat tudok majd készíteni. Nem lesz benne mp3 lejátszó, meg fagyasztó, esetleg svájcibicska :D
  • cloud.strife #21
    Hát ezek megint szokásos Csamcsung kóreai ultragagyiságok!!! LOL
  • gemi #20
    Nos persze, számít a méret, de nem egyedül. Ahogy a technika fejlődik úgy a szenzor minősége is többet fog számítani, mivel a méret a kezelhetőséget is befolyásolja.Az viszont biztos,hogy azonos felépítés mellett persze a nagyobb szenzor lesz a jobb.Aki pedig nem cserélhető objektíveset vesz ( már lesz cserélhető obis nem tükörreflexes gép is), annak pedig az objektív is számít.Persze nem a számok,amiket ráírnak, mert az egy dolog, a lencseminőség fontosabb (különböző funkciójú lencsetagok stb). Érdekes dolog még a fuji új szenzora, ami két képet csinál, és ezt rakja egy képpé a gép majd, amolyan hardveres hdr. Érzékelőpárok vannak a szenzoron, egy alacsony és egy magas érzékenységű. Elvileg kisebb zaj, kevesebb kiégés stb..
  • babajaga #19
    Nem elvi dolgok hanem a gyakorlatban bebizonyosodott dolgok vannak itt. Nem értem mi akar a többi lenni.
  • gemi #18
    Egy kérdés, az rendben,hogy elvileg a nagy CCD/CMOS jobb érzékenység,kisebb zaj stb., de a méretén kívül nincs érzékelő sűrűség?
  • babajaga #17
    De az a baj hogy hiába van 14Mp ha kicsi az érzékelő területe és ezért az érzékelődiódák kicsik és ez nagyításnál széteső zajos képet ad. Gondold el az én gépemen 23,5x15,7 mm-es érzékelő van 6Mp-el. Kompaktoknál van 5,5x7mm-es érzékelő 8-Mp-el.
  • babajaga #16
    Ez annyi mintha venne autót és nem érdekelné hogy 850cm3 vagy 1200.
  • Möci #15
    Mert,aki ilyen gépet vesz azt qrvára nem érdekli és azt sem tudja, hogy mi az.