MTI

SMS-sel hekkelhető az Apple mobilja?

Állítólag már csak egyetlen napja maradt az Apple-nek arra, hogy az iPhone-okban rejlő állítólagos súlyos szoftverhibára megoldást találjon, amely miatt most egy megfelelően formázott szöveges üzenettel bárki átvehetné az irányítást a telefon felett.

Charlie Miller, a biztonsági rést észlelő hacker csütörtökön, a Las Vegas-i Black Hat konferencián a publikum előtt készül demonstrálni a hibát. Miller először a szingapúri SyScan konferencián jelezte a hibát az Apple felé, azaz, hogy talált egy olyan módszert, amely pusztán egy SMS küldésével teszi tönkre a rendszert. A konferencia óta eltelt időt arra használta, hogy egy olyan szoftvert dolgozzon ki, amellyel át lehet venni az iPhone felett az irányítást. A hacker ígérete szerint a módszert csütörtökön fogja bemutatni.

Miller szerint az SMS elképesztő támadási felületet jelent a mobiltelefonoknál. "Nincs másra szükségem, csak a mobilszámra és már be is törtem hozzád" - magyarázta a hacker. Az Apple egyelőre még nem reagált erre a súlyos biztonsági résre, jóllehet az iPhone gyártója addig nem is szokott megszólalni, míg megoldást nem találnak a hibára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FoodLFG #2
    Hűűha o.o

    Ha ilyen drága telefont vettem volna (nem vettem mert nincs rá szükségem), akkor most kicsit "csalódott" lennék az epülben.
  • Sir Ny #1