Napi Online

Bucsú a benzintől: itt a Google megoldása!

A Google.org 20 év alatt megszabadítaná az USA-t az olajfüggőségtől.

A Google.org, a világ legnépszerűbb internetes keresőjét fejlesztő Google Inc. emberbaráti tevékenységgel foglalkozó szervezete nyilvánosságra hozta kezdeményezését, amely szerint 2030-ig 4,4 ezer milliárd dollár ráfordításával meg kellene szabadítani az USA-t az olajfüggőségtől. Ez évente csak 200 milliárdot jelente és eközben még rengeteg munkahelyet is teremtene. A Google.org szakértői szerint minden technológia, amire ehhez szükség lenne, készen áll vagy a fejlesztés szakaszában van.

A szervezet szakértői egy halom tudományos publikációra és tanulmányra hivatkoznak, amelyek szerint bombabiztosan teljesíthető a terv.Az eléképzelés szerint az energiatakarékossággal el lehetne érni, hogy a felhasználás ne nőjön 2008-hoz képest - a jelenlegi becslések szerint 2030-ra 25 százalékkal bővülhet az USA fogyasztása. Le kellene cserélni az összes szénnel és olajjal működő erőművet és a gázüzeműek felét, javítani kellene az elektromos áram szállítási infrastruktúráját. Az autók üzemanyag-fogyasztási standardját a mostani 7,7 liter/100 kilométerről 5 literre kéne javítani. Ki kellene építeni a villanyautók használatának hátterét - töltőhelyeket kellene létesíteni stb.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • uniu #22
    Ugyanaz a velemenyem mint scoorn-nak a #20-ban es nem vagyok pelenkas, most akkor mi lesz ?:))
  • Komolytalan #21
    Majd szólok ha egy pelenkástól kérek tanácsot, addig lehet csendben maradni, vagy ha a zsenge életkorodat (és tapasztalatodat) akarod cáfolni, akkor érveket előszedni.
  • scoorn #20
    Komolytalan, te tényleg elég komolytalan vagy... Menjél földet kapálni inkább mint hogy itt osszad az észt..
  • Komolytalan #19
    De ez persze nem igaz. Gandhi mondta, hogy a föld képes eltartani 5 milliárd embert, de képtelen eltartani (a felső) 5 milliót. A luxuscikkeket be kell tiltani - ennyi. Nincs többé fél km magas felhőkarcoló, nincs többé sziget az óceán közepén, és igen, nincs többé 20 litert fogyasztó 6 literes béemvé (sőt Veyron se, sőt F1 se). Nincs luxushajóutazás a gázturbinás meghajtású QE2-őn, nincs interkontinentális repülés - mindenki maradjon otthon a s.ggén, vagy járjon vonattal. Nincs határon átlépés autóval (kamionnal se).
    Nem az a megoldás, hogy sajtoljunk ki még többet a földből, hanem a fogyasztást kell csökkenteni. Ja, hogy ez nem trendi megoldás, ilyet nem javasol 1 yuppie-köcsög google tulaj? Hát igen, egy nagytőkés se fogja azt mondani, hogy fogyasszatok kevesebbet.
  • JL666 #18
    az alapvető problémát, h. sok ember van úgysem oldja meg.
  • Komolytalan #17
    Ez amit kitaláltál a Skype:-) Amúgy a google-nál aki dolgozik ideje x részét "köteles" ilyen forradalmi ötletek fejlesztésével tölteni. Vagyis kitalál valami frankó dolgot, és mondjuk napi 1-2 órát azon dolgozik, nem ami a munkája volna. Aztán ha bejön, akkor google szépen kiadja saját név alatt, a dolgozó meg kap egy szóbeli vállveregetést :-D Na jó, attól talán többet, de százalékra ne nagyon számítson.
  • Epikurosz #16
    Egyetértek.
    A Gúgli sem sokkal különb a Deákné vásznánál.
    Én pld. egy forradalmi ötletet küldtem el nekik, és azt mondtam, csinálják meg ők, legyenek az övék a haszon, nekem küldjenek csak 1%-ot. Írtak egy semmitmondó választ, oszt csókolom.

    Mi volt az ötlet? Nyomjuk le a mobilszolgáltatókat. Csináljunk P2P hálózati elven alapuló mobilokat, és mobiltelefonáljon a szerencsétlen júzer ingyen. Megveszed a készüléket, és egész életedben ingyért fogsz telefonálni. Hát nem édes? Na ezt csinálja meg a Gúgli!
  • Komolytalan #15
    Jaj, hagyjuk már ezt a szomszéd tehenes dolgot, olyan könnyen fel lehet hozni minden kritikára. Megtanultad az indexen, aztán most ezt fújod mint a verset.
    USA-nak nincs szüksége olajra?
    Google tudja jól, hogy ha minden héten nem jelenik meg róla x hír, az y cent részvényárfolyam esés. Ennyi. Ezért irkálnak ilyen ökörségeket. Ilyen tanulmányt _akárki_ ír neked. Tudósok napi szinten 10-et gyártanak, csak mindben más az összeg, de nagyjából ugyanarról szól: adjál k.rva sok pénzt, és lesz szép tiszta világ. Rárakják a google pecsétet egy ilyenre, oszt jónapot.
  • Komolytalan #14
    USA gazdaságának annyi a baja, hogy fele hadipar. Amit meg ugye eladni macerás, elhasználni könnyebb. De azért előbb-utóbb a négereknek is megjön az eszük, hogy nem vicces dolog 18-20 évesen olajért menni megdögleni, és akkor vége lesz a dalnak.
  • Komolytalan #13
    Ez egy merész feltételezés, ennyi erővel Magyarország alatt is lehet. A feltárt olajmezők közül a legnagyobb Szaudi - ez meg tény.