SG.hu

Elindult a Google programozási versenye

A Google Code Jam egy - kifejezetten informatikusoknak és annak készülő diákoknak szóló - programozási verseny, ahol összetett algoritmikus feladatokat kell adott időn belül megoldani, szabadon választott programozási nyelven és fejlesztői környezetben.

"Hatévesen már Turing-gépet programoztál? C++-ban írod a bevásárlólistádat? Élvezed a bonyolult programozási problémák megoldását és a kihívásokat? Akkor vegyél részt a Google Code Jam-en!" - írja a keresőcég közleménye. A verseny ideje alatt, ami júliustól augusztusig tart, a résztvevők három online fordulón keresztül vetélkednek ellenfeleikkel a világ minden tájáról. A legjobb ötszáz programozó már nem a világhálón, hanem a Google irodáiban folytatja a versenyt saját régiójából - Ázsia, Ausztrália és Óceánia; Európa, Közel-Kelet és Afrika; Észak- és Dél-Amerika - származó konkurenseivel. A száz legjobb induló pedig a Google főhadiszállásán, a kaliforniai Mountain View-ban mérkőzik meg egymással, november 14-én.

Aki szeretne részt venni a Google Code Jam-en, annak június 17. és július 17. között regisztrálnia kell , ezután megmutathatja, hogy milyen kreatív a programozás világában. Minden forduló 3-6 algoritmikus feladatból áll. A verseny kezdetéig mindenki letölthet gyakorló feladatokat, amelyekkel felkészülhet a versenyre időkorlát és tét nélkül. A verseny összdíjazása több mint 80 000 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!