22
  • uniu
    #22
    Ugyanaz a velemenyem mint scoorn-nak a #20-ban es nem vagyok pelenkas, most akkor mi lesz ?:))
  • Komolytalan
    #21
    Majd szólok ha egy pelenkástól kérek tanácsot, addig lehet csendben maradni, vagy ha a zsenge életkorodat (és tapasztalatodat) akarod cáfolni, akkor érveket előszedni.
  • scoorn
    #20
    Komolytalan, te tényleg elég komolytalan vagy... Menjél földet kapálni inkább mint hogy itt osszad az észt..
  • Komolytalan
    #19
    De ez persze nem igaz. Gandhi mondta, hogy a föld képes eltartani 5 milliárd embert, de képtelen eltartani (a felső) 5 milliót. A luxuscikkeket be kell tiltani - ennyi. Nincs többé fél km magas felhőkarcoló, nincs többé sziget az óceán közepén, és igen, nincs többé 20 litert fogyasztó 6 literes béemvé (sőt Veyron se, sőt F1 se). Nincs luxushajóutazás a gázturbinás meghajtású QE2-őn, nincs interkontinentális repülés - mindenki maradjon otthon a s.ggén, vagy járjon vonattal. Nincs határon átlépés autóval (kamionnal se).
    Nem az a megoldás, hogy sajtoljunk ki még többet a földből, hanem a fogyasztást kell csökkenteni. Ja, hogy ez nem trendi megoldás, ilyet nem javasol 1 yuppie-köcsög google tulaj? Hát igen, egy nagytőkés se fogja azt mondani, hogy fogyasszatok kevesebbet.
  • JL666
    #18
    az alapvető problémát, h. sok ember van úgysem oldja meg.
  • Komolytalan
    #17
    Ez amit kitaláltál a Skype:-) Amúgy a google-nál aki dolgozik ideje x részét "köteles" ilyen forradalmi ötletek fejlesztésével tölteni. Vagyis kitalál valami frankó dolgot, és mondjuk napi 1-2 órát azon dolgozik, nem ami a munkája volna. Aztán ha bejön, akkor google szépen kiadja saját név alatt, a dolgozó meg kap egy szóbeli vállveregetést :-D Na jó, attól talán többet, de százalékra ne nagyon számítson.
  • Epikurosz
    #16
    Egyetértek.
    A Gúgli sem sokkal különb a Deákné vásznánál.
    Én pld. egy forradalmi ötletet küldtem el nekik, és azt mondtam, csinálják meg ők, legyenek az övék a haszon, nekem küldjenek csak 1%-ot. Írtak egy semmitmondó választ, oszt csókolom.

    Mi volt az ötlet? Nyomjuk le a mobilszolgáltatókat. Csináljunk P2P hálózati elven alapuló mobilokat, és mobiltelefonáljon a szerencsétlen júzer ingyen. Megveszed a készüléket, és egész életedben ingyért fogsz telefonálni. Hát nem édes? Na ezt csinálja meg a Gúgli!
  • Komolytalan
    #15
    Jaj, hagyjuk már ezt a szomszéd tehenes dolgot, olyan könnyen fel lehet hozni minden kritikára. Megtanultad az indexen, aztán most ezt fújod mint a verset.
    USA-nak nincs szüksége olajra?
    Google tudja jól, hogy ha minden héten nem jelenik meg róla x hír, az y cent részvényárfolyam esés. Ennyi. Ezért irkálnak ilyen ökörségeket. Ilyen tanulmányt _akárki_ ír neked. Tudósok napi szinten 10-et gyártanak, csak mindben más az összeg, de nagyjából ugyanarról szól: adjál k.rva sok pénzt, és lesz szép tiszta világ. Rárakják a google pecsétet egy ilyenre, oszt jónapot.
  • Komolytalan
    #14
    USA gazdaságának annyi a baja, hogy fele hadipar. Amit meg ugye eladni macerás, elhasználni könnyebb. De azért előbb-utóbb a négereknek is megjön az eszük, hogy nem vicces dolog 18-20 évesen olajért menni megdögleni, és akkor vége lesz a dalnak.
  • Komolytalan
    #13
    Ez egy merész feltételezés, ennyi erővel Magyarország alatt is lehet. A feltárt olajmezők közül a legnagyobb Szaudi - ez meg tény.
  • uniu
    #12
    ...es mi lenne ha az USA birtolkolna a legtobb olajat de ugy, hogy nekik nem lenne ra igazan szukseguk ? hm ? Amugy nagyon negativak azok a hozzaszolasok melyek a Google-t lehuzzak! Olyan erzest keltenek bennem, hogy "mi az, hogy nem akar megdogleni a szomszed tehene?" Ha az USA-ban elterjednenek ezek az ujitasok akkor mashol is. Es mar nem is olyan borzaszto lenne a orosz gazfuggesi dolog szamunkra... Ha megnezitek az arab orszagokat mostanaban, ok az uttorok az alternativ energia hasznositasaban. Milyen erdekes, vajon miert ? Miert is....miert is.... Megvan! Csak nem azert mert tudjak, hogy az olaj dolog mar kezd kifutni es kell valami mas biznisz melyre ratehetk a kezuket ??
    Amugy meg a Goggle megteheti, hogy ezek ne scak abrandok legyenek. Mult honapban lottek fel egy sajat muholdat, tervezik a hullameromuves szerverparkokat sajat makuknak stb stb. Tegnap meg a Microsoft volt a mindenhato "Orias" ma a Google az.
  • kisjozsi
    #11
    Europa 25 orszagbol all amerika pedig 50 valamennyi tagallambol. "Jelenleg USA és Kanada alatt van a legtöbb olaj -.- " avengirnek pedig csak annyit hogy a legnagyobb es legveszelyesebb vulkan is ott van ugyhogy azt nem ok dontik el mikor hol lesznek. Az arabok meg amerikaiak ugysem engedik el az olajat a kezukbol. A fekete aranyat???
  • Narxis
    #10
    Jelenleg Európa van nagyobb szarban, az USA gazdasága rugalmasabb lévén, hogy nincs 25 ország, ezért összehangoltan tudnak dönteni. Nálunk az EU új alkotmányát és irányelveit se tudták elfogadni, addig kb. annyira erős EU mint egy hátra kötözött kezű boxoló.
  • Narxis
    #9
    Mert JAVASOLNAK egy környezettudatosabb gazdaságot? Hát tényleg baszki, rémes, hogy fákat akarnak megmenteni és tiszta levegőt szeretnének. Tuti, hogy arra játszanak, hogy begyűjtik az összes tiszta levegőt és palackokban fogják árulni. Gyorsan állítsuk meg eme világuralmi törekvéseiket!
  • Narxis
    #8
    Remélem ezt nem ebből a hírből következtetted ki, tanulmányt kéne elolvasni egyem a drága szívedet. :)
  • tar86
    #7
    és felébrednek mert bilibe ér a kezük
  • avengir
    #6
    Jelenleg USA és Kanada alatt van a legtöbb olaj -.-
  • vajon kiki
    #5
    nem mennek azok már sehova, összeomlik a gazdaságuk mint egy giccses kártyavár..
    egy nagy kikent, kimázolt rusnyaság az egész USArém amint nincs felmakeupozva egyből kilóg a lóláb...
    európába fognak járni koldulni.. de nem mintha ez az egész érdekelne..

    ami fontosabb az az hogy a gógli által említett dolgot is említette már arrakistor barátunk egy jó éve


    A SÓS VÍZ mikrohullám hatására SÓS VÍZZÉ ég el ! Előtte sósavvá és nátronlúggá alakus..
  • Komolytalan
    #4
    Ja, már csak az a 4400 milliárd USD kell hozzá. Csekélység. Mindjárt hazamegyek, aztán átutalom nekik. Max este nem eszünk pizzát:-P
    Egyébként a világon ha valakinek lesz olaja, az úgyis a jueszéj lesz. Ahol van, odamennek, agyonlövik a tulajdonosokat, és elviszik az olajat. Arab ország vagy Dél-Amerika - egyre megy. Örülhetünk hogy Európában nem nagyon van már olaj. Oroszok meg reménykedhetnek, hogy hamarabb elfogy az övék, minthogy rájuk is sor kerüljön.
  • labzo
    #3
    Én is azt hittem, hogy a kész terveikről írnak. Amúgy fura módon, a geotermikus erőművet meg sem említik.
  • globint
    #2
    OK, de én ezt a stílust ábrándozásnak hívom:
    Le kellene cserélni
    javítani kellene
    kéne javítani
    Ki kellene építeni
    töltőhelyeket kellene létesíteni
  • JL666
    #1
    a góglinak még a biliben is benne van a keze odaaát. Kezd egy rossz sci-re haonlítani ez az egész sztori.