SG.hu

Még feketébb a HP tintája

A HP 2007 augusztusa óta használja egyes tintapatronjaiban a nemrég bemutatott, új összetételű fekete tintát.

A cég közleménye szerint a továbbfejlesztett Vivera pigmentalapú fekete tinta sötétebb, lézerminőségű szöveget nyomtat és kevésbé kenődik el kiemelőfilc használatakor, mint a korábbi tinták, ezért ideális jelentések, cikkek, levelek és promóciós anyagok készítéséhez.

Nagy sűrűségű tintacseppeket helyez el a papíron, így a betűk széle nem szálkásodik és a színek sem futnak össze. A 31 különféle nyomtatási anyagon - köztük a HP és más szállítók papírjain - tesztelt Vivera pigmentalapú fekete tinta 13 százalékkal sötétebb a korábbi HP tintáknál. A cég szerint a javulás még nyilvánvalóbb a HP irodai papírjainál, hiszen a HP többcélú és irodai papírjain (HP Multipurpose és HP Office Media) az új tinta 25 százalékkal sötétebb fekete szöveget produkál.

A továbbfejlesztett fekete tinta ráadásul kevésbé kenődik kiemelőfilc használatakor, így a dokumentum készítője anélkül hívhatja fel a figyelmet a szövegben a fontos információkra, hogy ezzel veszélyeztetné a számok és betűk olvashatóságát. A pigmentalapú tinták gyorsan száradnak és vízállóak, ezzel is könnyítve a fontos dokumentumok kezelését és tárolását. Az okiratok, ítéletek és egyéb jogi anyagok évtizedeken át fakulásmentesek maradnak, ami elősegíti a jogi iratokkal szemben támasztott megőrzési követelmények teljesítését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • uniu #3
    Fekete lyuk minőségő fekete tinta:)
  • peterx #2
    Hogy lehet a feketét "mégfeketébbé" tenni? Egyáltalán mi a végső állomás? :S
  • bvalek2 #1
    Nem vagyok hajlandó használni ezt az alsóbbrendű tintát! Fehér ember nyomtatójába fehér tintát!

    Nincs is nyomtatóm

    (Ez tipikusan olyan hír, amihez senki sem szól hozzá, vagy csak így...)