Gyurkity Péter

Már 100 dollár alatt a HD DVD

A tengerentúlon érdekes húzással kezdődött meg az ünnepi szezon: egyes üzletekben mindössze 99 dolláros áron találhatnak gazdára a Toshiba asztali HD DVD lejátszói, amely soha nem látott mélységet jelent.

A jelek szerint a Toshiba mindent megpróbál, hogy még időben megfogja vetélytársát és felgyorsítsa saját formátumának terjedését. Ennek érdekében nemrég még 300, illetve 200 dolláros akciós árat hirdettek meg az Egyesült Államokban, most pedig egyes üzletekben akár 100 dollárért is hozzájuthatnak a vásárlók egy-egy készülékhez. Ez már bőven a gyors terjedéshez szükséges árszint alatt található.



A titkos megállapodásról több forrás is beszámolt, miután a Wal-Mart ünnepi akcióit tartalmazó oldalán rábukkantak a Toshiba HD-A2 jelzésű lejátszóra. Ennek ára most ideiglenesen mindössze 100 dollár, vagyis alig 20 ezer forint - joggal várják tehát a cégnél, hogy sikere lesz a lépésnek. A Wal-Mart és a Best Buy részéről nem tagadták a megállapodás létrejöttét, ám mindössze annyit árultak el, hogy a készülékek csak a kiválasztott üzletekben és korlátozott számban lesznek elérhetők, így könnyen lehet, hogy sokan lemaradnak majd az akcióról.

Nemcsak a belépő szintű második generációs, hanem a harmadik sorozatba tartozó HD-A3 is alacsonyabb áron találhat majd gazdára, hiszen időközben az is megjelent, hogy a Sears ezen készülékek árát szorítja le. A HD-A3 jelenleg 300 dollárt kóstál, ám az ünnepi ajánlat révén mindössze 170 dollárba kerül majd. Nagy kérdés, hogy mindez mennyiben lesz elég a formátum támogatói számára, hiszen a Blu-ray jelenleg jobban teljesít, különösen a tengerentúlon.

Itthon nem sok reményt fűzhetünk a drasztikus árcsökkenéshez, ám az amerikai fejlemények minden bizonnyal hatással lesznek majd az európai árakra is - remélhetőleg ez is begyűrűzik majd hazánkba előbb-utóbb.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DjDano #28
    Számomra egyértelmű hogy a HD-DVD így akar előnyt kovácsolni magának, mert ez erősen áron alul van az tuti....
  • AgentKis #27
    Émmá csak megvárom a bluray-t hamán az a nagyobb, de lehet, hogy majd inkább annak az utódját. Kihagyok egy lépcsőfokot a technológia rohanó világából, mindenféle valós hátrány nélkül.

    Szerintem különben kellene még 2 szabvány legalább, az egyik a DVD és a HD közé (kapacitásban és felbontásban is) a másik a HD és a BD közé. Úgy sokkal árnyaltabb lenne a kép. Filmstudió, játék-, szoftver-, és harvercég pedig lenne annyi hogy mind a 4 csoportra jusson néhány nélkülözhetetlen.
  • Zozo76 #26
    Azert egy PS3nal (grillsuto) messze jobban nez ki...
  • Bith #25
    Az senkinek nem tűnt fel, hogy milyen ronda ez a készülék? :)
  • dez #24
    PS3 is lejátszik bármilyen formátumú filmet, netezni is lehet vele, stb. Pár perc feltenni egy hozzá összeállított Linuxot - a Sony teljes támogatásával.
  • Epikurosz #23
    Miért nem lehet kötelezni a gyártókat, hogy ilyen szabványos csatolókat használjanak?

    Az EU mire való?
    A mobilor roamingdíjak leszorítása mellett itt is lépni kellene.
  • kvp #22
    Szerintem jelenleg a legjobban az jar, aki pc-t vesz. Lejatsza az osszes filmet, legyen az dvd vagy netrol letoltott hd anyag. Olyan hangrendszert kotunk hozza amilyet akarunk. Jatszani lehet rajta az osszes regebbi jatekkal az osszes platformrol, es meg a legtobb mai jatek is megjelenik pc-re. (probalt mar valaki xbox360-on vagy ps3-on wow-ozni?) Es meg internetezni es dolgozni is lehet vele, bar a legtobb konzolos ember ilyet nem tesz.

    A szabvany csatlakozokrol pedig csak annyit, hogy ott van a 3.5-os sztereo dugo a fulhallgatonak, a szabvanyos 5 voltos usb a toltoknek es a lassabb periferiaknak, es az 1/10/100/1000/1000 megabites utp-s ethernet az osszes tobbinek. (halozat, digitalis videojel, digitalis hang, stb.) Ha csak utp kabel kellene a szamitogep, a monitor, a tv, a hangrendszer es a router kozze, akkor sokkal konnyebben lehetne barhonnan barhova jelet atvinni. (pl. a tv tudna kozvetlenul videojelet venni a kozpontbol, de a monitor jelet is at lehetne kuldeni a szomszed szobaban levo tv-re, de akar a szomszed kontinensre is)
  • bertino #21
    jaja
    pláne, aki ugy akar játszani, hogy 2 óra game után elfüstöl a gép, télleg X360at vesz...
  • archkoven #20
    Aki meg játszani is akar xbox360-at vesz:D
  • Epikurosz #19
    Lázadjunk fel!!!