Berta Sándor

Idén megjelenik az első zenei HD-DVD

Várhatóan augusztusban kerül piacra a Motörhead Stage Fright című alkotása, amely az első zenei tartalmakat kínáló HD-DVD lesz az európai piacon. Ráadás a dinamikus tartalmak lehetősége.

A kiadványon az együttes 2004 decemberében rögzített egyik koncertje látható. A felvétel nagy felbontású és 5.1 csatornás DTS-HD-Sound hang jellemzi. Az interaktív funkciók között megtalálhatók az akár a koncert közben előhívható és bevágott videokommentárok, a kedvenc zeneszámokat tartalmazó saját listák összeállításának és a koncertről pillanatképek készítésének a lehetősége. Utóbbiakat később akár egy galériában össze is gyűjthetjük.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az albumot az SPV kiadó és az Imagion nevű cég közösen dobja piacra és nemcsak amiatt számíthat a rajongók érdeklődésére, hogy ez lesz az első zenei HD-DVD, hanem a számtalan folyamatosan bővített és frissített dinamikus online tartalom miatt is. Amennyiben a rajongó HD-DVD lejátszója Ethernet csatlakozóval is büszkélkedhet, akkor böngészhet az interneten, elolvashatja a zenekarral kapcsolatos legfrissebb híreket, megtekintheti az aktuális turnéadatokat, a friss képeket és a többi rajongó által készített felvételeket. Ezek a tartalmak az Imagion HD-DVD szerverének köszönhetően a HD-DVD menüjébe is integrálhatók.

A Motörhead hivatalos honlapjára egyébként bárki beküldheti a zenekarral kapcsolatos tetoválásait ábrázoló digitális fotókat, a HD-DVD-n pedig a kibővített galéria a Motörhead for Life menüpont alatt található meg.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Korábban mindössze két mű, a Véres Gyémánt (Blood Diamond) című játékfilm és a Freedom Vol.1 című japán animációs film jelent meg webes extrákat is felvonultató HD-DVD-n, de egyik készítői sem használták ki teljesen ezt a lehetőséget. Mindenesetre az eddigi HD-DVD eladások tükrében a Motörhead nem számíthat túlzottan nagy sikerre, de arra mindenképpen jó a lemez augusztusi megjelenése, hogy felhívja a figyelmet a technológiában rejlő lehetőségekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tuxika #5
    MégMégMég! :)
  • Sub #4
    Kívánok Lemmyéknek még sok ilyen kiadványt! Éljenek soká'! :D
  • Csaba42 #3
    Ha lesz a kedvenceimtől is, akkor tuti megveszem, még ha nincs is, amiben olvasni tudnám!
  • Gorii #2
    gief
  • artschiatwork #1
    Motörhead \m/