MTI

Két műholdat helyezett földkörüli pályára egy Ariane rakéta

Sikeresen földkörüli pályára helyezett két televíziós műholdat egy Ariane-5 típusú rakéta, amelyet péntek éjjel indítottak a Francia Guyana-i Kourouról.

Az SES Astra luxemburgi műsorszóró Astra 1L és az Intelsat nemzetközi távközlési cég Galaxy 17 műholdját az indítás után 32 perccel sikeresen földkörüli pályára állították - közölte az Ariane rakétákat üzemeltető Arianespace vállalat.

Az eredetileg csütörtökre tervezett indítást a Francia Guyana fölött tomboló szél miatt halasztották el 24 órával. Ez volt az idén indított második Ariane rakéta és a 32. Ariane-5 misszió. A Lockheed Martin által gyártott Astra 1L Ku és Ka sávokon nagy képfelbontású (HD) televíziós adások sugárzására alkalmas, míg a Thales Alenia Space francia-olasz cég gyártotta Galaxy 17 televíziós és telefonos szolgáltatásokat biztosít Észak-Amerikában.

Jean-Yves Le Gall, az Arianespace elnök-vezérigazgatója az indítás után elmondta, hogy idén hat Ariane rakéta indítását tervezik, legközelebb augusztus 14-én a Spaceway 3 amerikai és a BSAT 3A japán műholdakkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AMD64 #2
    Hidd el nekem nagyon sok olyat tud amit itt európában sajnos nem.:)
  • Motoroj #1
    Nem értem, hogy a Lockheed Martin mit tud, amit Európában nem lehet megcsinálni?