Berta Sándor

Gondban lehet az Apple a Tigris miatt

Csupán múlt hét péntek óta kapható az Apple új operációs rendszere, a cégnek máris gondja akadt.

Az Apple Mac OS X 10.4-es verziójú operációs rendszer hivatalosan Tiger, vagyis Tigris néven került forgalomba. Egy floridai kereskedő azonban feljelentette a céget, mert az ezzel a lépéssel szerinte megsértette márkanév-jogait. A kereskedő cégének neve ugyanis TigerDirect. Az amerikai online bolt tulajdonosa a jogi lépéssel elsősorban a Tiger név további használatát szeretné megakadályozni.


A vád szerint a legnagyobb problémát az jelenti a TigerDirect számára, hogy azáltal, hogy az Apple Tiger névre keresztelte az új operációs rendszert, a legnagyobb online keresőkben, mint amilyen például a Yahoo, a Google vagy az MSN a Tiger szóra az Apple-hez vagy az operációs rendszerhez kapcsolódó internetes oldalak jelennek meg a találatok között és nem a TigerDirect weboldalára vonatkozók.

Éppen emiatt az online bolt tulajdonosa első lépésként 75 ezer dolláros kártérítést követel az Apple-től. Az ügyben az első meghallgatásra május 3-án kerül sor, de az nyilvánvaló, hogy az Apple nem fogja átnevezni a terméket, és visszahívni a boltokból a kiküldött dobozokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #5
    A google elsőnek a Mentsd Meg a Tigriseket Alapítvány oldalát dobta ki.. azt is feljelenti a manus?
  • AtisH #4
    Tkp. reklámank még jól jöhet az oldalnak...
  • AtisH #3
    Szvsz hülye ez az ürge. Mivel az oldala IT-s cuccokkal foglalkozik, kevés ember lesz aki "tiger" névvel akar keresni az oldalára. Na meg Tiger Woods is perelhetne, meg az összes akinek a nevében szerepel a szó. Szal veszett fejsze nyele...
  • entreri #2
    lol. De szerintem fog neki csurrani valami
  • M2 #1
    Hülye ez! Akkor a microsoftot perelhetné az összes ablakmosó, nyílászárógyártó, üvegező... kisiparos.
    A nagy cégek meg generálhatnának új termékük részére új szavakat, mondjuk Mac OS X KLIOPERSATIK, Microsoft HYTGERMOSTKJA.