SG.hu

Nyereséges volt az Apple

Az Apple közzétette a 2003-as pénzügyi év 2003. szeptember 27-én záródó, negyedik negyedévének eredményeit. A negyedévben az Apple 44 millió USD - azaz részvényenként 12 cent - nyereséget ért el, szemben az előző pénzügyi év azonos időszakának 45 millió USD - azaz részvényenként 13 cent - veszteségével.

A most lezárult negyedév teljes forgalma 1,715 milliárd USD volt, mely 19 %-os növekedést mutat az előző pénzügyi év azonos időszakához képest; a bruttó árrés pedig 26,6 %-ra növekedett, az előző pénzügyi év azonos időszakában elért 26,4 %-ról. A nemzetközi piacokon történő értékesítések a teljes forgalom 38 %-át tették ki.

A most lezárult negyedév eredményeit kedvezően befolyásolta egy adózás után 6 millió USD értékű befektetési hozam, 3 millió USD nyereség a könyvelési rendszer átalakításával kapcsolatban, valamint 6 millió USD értékű részvény-tranzakciós nyereség. Ezen nem ismétlődő tranzakciók nélkül a negyedéves nyereség 29 millió USD - azaz részvényenként 8 cent - lett volna.

Az Apple a negyedévben 787 ezer darab Mac számítógépet értékesített, amely 7 %-os novekedést, valamint 336 ezer darab iPod MP3-lejátszót, amely 140 %-os növekedést jelent az előző pénzügyi év azonos időszakához képest.

"Nagyon izgalmas, új termékekben gazdag negyedév volt ez a számunkra" - mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. "Bemutattuk a Power Mac G5 modellt, a világ leggyorsabb személyi számítógépét; és frissítettük a PowerBook és iPod termékcsaládokat. A hónap végén piacra kerül a Mac OS X operációs rendszer legújabb, 10.3 változata; és holnap izgalmas újdonságokat jelentünk be a digitális zenei termékeinkkel kapcsolatban."

"Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a terveinket meghaladóan jóra sikerült ez a negyedév,” mondta Fred Anderson, az Apple pénzügyi igazgatója. "A mérlegünk továbbra is erős, és a tőke-menedzsmentünk az egyik legjobb az iparágban. A következő negyedévre 1,9 milliárd USD forgalmat várunk."

A teljes 2003-as pénzügyi évben 6,21 milliárd USD forgalom mellett az Apple 69 millió USD nyereséget ért él - szemben a 2002. év 65 millió USD nyereségével 5,74 milliárd USD forgalom mellett.

Az 1970-es években az Apple indította el a személyi számítógépek forradalmát az Apple II modellel és újraformálta az iparágat 1984-ben, az első Macintosh számítógéppel. Ma az Apple legfontosabb célkitűzése, hogy a legjobb számítástechnikai termékeket és szolgáltatásokat kínálja legfontosabb vásárlói: a tanulók, oktatók, mérnökök, művészek, otthoni felhasználók és üzletemberek számára, a világ több mint 140 országában, egyedülálló hardver- és szoftvertermékei, valamint internet-szolgáltatásai által.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!