Spencer

CeBIT: 5 GHz-re tuningolt Pentium 4

Alig pár nap telt el azóta, hogy bemutatkozott a Mach II ST nevezetű relatíve olcsó és rendkívül hatékony számítógéphűtési rendszer, és a különböző alaplapjairól és grafikuskártyáiról ismert Asus CeBIT-es standján máris megtekinthető egy újabb hasonló megoldás, az nVENTIV-féle Mach II GT.


Az nVENTIV Mach II GT egy igazi high-end kategóriás rendszer, melyet vélhetően azon felhasználók fognak majd megvásárolni, akik csak és kizárólag az elérhető legnagyobb teljesítménnyel elégedettek. A Mach II GT termikus karakterisztikája minden eddigi hasonló megoldásénál kedvezőbb, és elmondható róla, hogy jelen pillanatban ez a legjobb hatásfokú, nagy sorozatban készülő hűtési megoldás. A rendszer a teljesen leterhelt processzor felületét mínusz 20 Celsius fokra képes lehűteni.




Az eredeti Mach II-höz képest a Mach II GT továbbfejlesztett hőszigetelési megoldást kapott, a hőelvezető rendszer pedig olyan vezetékekkel büszkélkedhet, melyek magasabb páratartalom esetén jelentős mértékben növelik a megbízhatóságot, illetve csökkentik a rendszer üzembehelyezési idejét. Az nVENTIV Mach II GT részét képezi többek közt egy a számítógép ház elejére rögzíthető kis folyadékkristályos kijelző, mely tökéletesen kompatibilis az nVENTIV összes egyéb termékével. Az eredeti Mach II esetében a kis kijelző az opcionális rendelhető kiegészítők listáján szerepelt.






Az nVENTIV a CeBIT szakkiállításon egyébként működés közben is bemutatta a Mach II GT hűtési teljesítményét. Az ASUS kiállítási standján egy olyan Mach II GT-vel felvértezett számítógép van kiállítva, melynek gyárilag 3,2 GHz-es frekvenciájú, Prescott magos Pentium 4 processzora 5008 MHz-en, vagyis 5 GHz-en is teljesen stabil működésre képes. Az igazsághoz tartozik, hogy nVENTIV Mach II GT korántsem számít olcsó mulatságnak, ugyanis ajánlott végfelhasználói ára 799 euró, vagyis mintegy 200 ezer forint.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CzGobe #43
    Hogy megy a 6800GT-d? én is olyanra vágyom. Csinálsz vele vmit?
  • toncsi zozo #42
    ez király
  • Kange #41
    Inquisitor: igen, szerintem Ők is tudják. A divat miatt rakják bele a tuningot, meg azért, mert már kész volt máshova...

    black.rose: nem akarok ellened lenni, de tényleg baromi nagy hülyeségeket mondtál... hogy ne menjek még messzebbre maradjunk ott, hogy még olvasni sem tudsz... cirka 3 képen fel van tűntetve, hogy mennyi az FSB... a többit nem ismétlem...

    az AMD-seknek meg egy kis kutatás a neten, hogy okosodjanak...
  • Inquisitor #38
    "... hogy a xeonon orajelet akarsz váltani. az a gépet komolyan használók körében nem divat."
    Nem mint ha értenék hozzá, de ezt ők is tudják?
    http://www.asus.com/products/server/srv-mb/pc-dl/overview.htm
  • shim #37
    egyszerű: ha viccelsz használj szmájlit.
  • BlackRose #35
    a Xeon vicc volt, amator grafikus pedeg mar reg nem vagyok, hisz mar 10 eve ebbol elek... ami pedig a divatot illeti, hat szerintem mindenki ugy koveti ahogy konak latja. Elejeben en is ugy gondoltam, ahogyan az Intel mondta, hogy a gepet nem kell tulhajtani, sot gondolkodas nelkul elvetettem az olyan erofesziteseket, aztan egy baratom megcsinalta es jol mukodott neki, megprobaltam en is (Celeron 300-as volt es 450-re tuningoltam) a gep jo mukodott, ezutan mindeg is tuningolom, es habar az nagyon regen volt, de azota nem akadt problemam, pedig neha a 3ds max 10-12 orat is rendel egyfolytaban. Es soha nem volt baja semminek. Ezert most azok koze tartozom akok probaljak a leheto legjobbat kivenni a technologiabol relativ keves penzert. Divat vagy nem, hulyeseg vagy nem mindenkinek legyen meg a sajat velemenye, de nem kellene lenezni valaki munkajat es szintjet csak azert mert valamit mondott a forumban (sot meg viccbol), hanem esetleg megtekinteni mit is csinal az a valaki es akkor ragasztani ra az amator, profi vagy akarmelyik masik etiketat. Koszonom.
  • Manoi #34
    He he he...
    Javítottak az Euró Ft átváltáson... :)
  • mir #33
    ja, amúgy azt nem is írtam, gondoltam ez magától értetődik, de sajnos úgy látom, hogy nem.
    tehát az faszság, hogy a procit csak hűteni kell, és akkor lehet emelni az órajelet. ennek semmi köze nincs a valósághoz. hehe... az órajel maximumát az határozza meg, hogy mennyi idő alatt tudnak az egymástól egy órajelen belül kölönálló blokkok a bemenő vezetétkeken kapott információ szerint kapukat nyitni zárni, ... amíg meg nem kapják a kimeneti vezetéken megfelflő információt.
    ezért tud magasabb órajelet a P4:
    ott több fokozatú a futószalag, az egyes "blokkok" kisebbek, és egyszerűbbek, így kevesebb idő alatt elő tudják állítani megbízhatóan a bemenetből a kimenetet, ennek köszönhetően magasabb az órajel.
    mondanom sem kell, hogy a fenti megközelítése a dolgoknak a valóságban nem így van, és ettől jóval komolyabb problémák is felmerülnek, illetve ez a "modell" csak nagyon durva és legyszerűsített, de arra jó szerintem, hogy a probléma lényegét megértse valaki.
  • mir #30
    black rose: hozzáértésedet mindenképpen nagyon jól tükrözi a dolog, hogy a xeonon orajelet akarsz váltani. az a gépet komolyan használók körében nem divat. sorry. az, hogy ilyen-olyan szoftvereket használsz sajna nem tesz téged hobby-userből vagy amatőr grafikusból profivá.
  • BlackRose #24
    kepzeld el, hogy a dupla Xeonra is Mach II GT-t szerelsz es mondjuk ra 4.5 GHz-n futtatod, es ez csak extra 1500 EUR-ert. Elkepeszto...ha?