Spencer

Gigabyte: tuningbarát alaplapok?

A világ három legnagyobb alaplapgyártója közül az egyik, nevezetesen a Gigabyte számos, tuningolást megkönnyítő újdonságot fog alkalmazni az új termékeiben.

Napjainkban a számítógép konfigurációk összeállítása során egyre fontosabb szemponttá válik az olyan alaplap kiválasztása, amely hatékonyan segíti, illetve támogatja a rendszer teljesítményének minél nagyobb mértékű növelését. Ezért az alaplapgyártók, köztük a Gigabyte is arra törekszik, hogy a termékei minél több tuningolást támogató lehetőséggel rendelkezzenek. Nagyon sokáig egy átlagos Gigabyte alaplapon a túlhajtás szempontjából szinte csak az FSB frekvenciáját lehetett beállítani. Ráadásul ezt is csak nagyon szűk tartományban, és csak dip kapcsolók segítségével. Nemrégen jelentek meg a cég azon alaplapjai, amelyekben már megtalálható az úgynevezett EasyTune III segédeszköz. Ez arra szolgál, hogy az FSB sebességét közvetlenül, akár Windows operációs rendszer alól is be lehessen állítani, és ezáltal a felhasználónak nem kell bajlódnia a kicsi dip kapcsolókkal. Azonban ez a lehetőség sem segít túl sokat a tuningolásban.

Ezért a Gigabyte új termékei már számos biztató lehetőséget fognak biztosítani a számítógép teljesítményének javítása érdekében. A cég jövőben megjelenő alaplapjain már szélesebb tartományban állítható be az FSB frekvenciája, a processzor órajelszorzója, és magfeszültsége, valamint szabályozhatók a DIMM és AGP feszültségek is. Az első ilyen alaplap a GA-7ZXR Rev 2.1 lesz, amely a VIA KT133A chipkészletre épül. Továbbá a cég be fog mutatni egy olyan Socket A alaplapot is, amely a VIA KT266 lapkakészletre épül. Ez már támogatja a DDR SDRAM memóriákat, tartalmaz egy Promise IDE ATA/100 RAID vezérlőt, valamint alkalmazza a DualBIOS technológiát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!