JohnnyCage

Az AMD nem változtat túlhajtási stratégiáján

Egyes, AMD-hez közeli hírforrások jelentése szerint megalapozatlanok azok a híresztelések, miszerint a processzorgyártó a közeljövőben blokkolni fog mindenféle processzor túlhajtási lehetőséget megoldásaiban.

A közelmúltban számos weboldalon megjelent a hír, miszerint az AMD a jövőben egy bizonyos órajel limitáló technológiát épít processzoraiba a chipek túlhajtásának megakadályozásáért. Az Advanced Micro Devices-hoz (AMD) közel álló hírforrások viszont határozottan állítják, hogy a társaság semmilyen efféle technológiát nem kíván bevezetni. A chipgyártó a jövőben is úgy kíván viszonyulni a kérdéshez, mint tette azt ezidáig, állítják a hírforrások.

Mindez tulajdonképpen érthető is, mivel a processzorok túlhajtása nem okoz egyértelműen kárt az AMD számára, sőt bizonyos esetekben a chipek jó húzhatósága még növelheti is a társaság processzorai iránt mutatkozó keresletet. A hírforrások mindemellett azonban azt is elmondták, a társaság a jövőben fokozott figyelmet kíván szentelni az olyan esetek felderítésére, amelyek során a PC-ket a specifikációban szereplőnél lassabb órajelű, tuningolt processzorral hozzák forgalomba a vásárló tudta nélkül. Az AMD emellett a processzorok modelljelzését meghamisító csalókra is rázúdítja minden haragját.

Bár az AMD a közelmúltban bevezetett egy úgynevezett "szorzózárat" processzorai körében, a társaság szerint a chipek túlhajtásának egyéb módon történő megakadályozása nehézkes és szükségszerűtlen. "Vannak olyan túlhajtási módszerek, amelyek megvalósítását a gyártók nem tudják meggátolni" - tette hozzá az egyik hírforrás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #8
    Viszont a világon a játékra szánt PC-k kisebbségben vannak és még ott sem húzza csak talán minden 3. emberke a gépét.
  • HealerGOD #5
    Bárki, aki fikázza az AMD-t a melegedés miatt,
    nyugodtan eljöhet, és megnézheti az átlagban 29, maximum 33 fokos AMD-met, sima léghűtéssel, aztán durroghat a melegedés miatt. :-)
  • Veriel #2
    Ugyis elfustol. Tok 8 :)