43
  • CzGobe
    #43
    Hogy megy a 6800GT-d? én is olyanra vágyom. Csinálsz vele vmit?
  • toncsi zozo
    #42
    ez király
  • Kange
    #41
    Inquisitor: igen, szerintem Ők is tudják. A divat miatt rakják bele a tuningot, meg azért, mert már kész volt máshova...

    black.rose: nem akarok ellened lenni, de tényleg baromi nagy hülyeségeket mondtál... hogy ne menjek még messzebbre maradjunk ott, hogy még olvasni sem tudsz... cirka 3 képen fel van tűntetve, hogy mennyi az FSB... a többit nem ismétlem...

    az AMD-seknek meg egy kis kutatás a neten, hogy okosodjanak...
  • Inquisitor
    #38
    "... hogy a xeonon orajelet akarsz váltani. az a gépet komolyan használók körében nem divat."
    Nem mint ha értenék hozzá, de ezt ők is tudják?
    http://www.asus.com/products/server/srv-mb/pc-dl/overview.htm
  • shim
    #37
    egyszerű: ha viccelsz használj szmájlit.
  • BlackRose
    #35
    a Xeon vicc volt, amator grafikus pedeg mar reg nem vagyok, hisz mar 10 eve ebbol elek... ami pedig a divatot illeti, hat szerintem mindenki ugy koveti ahogy konak latja. Elejeben en is ugy gondoltam, ahogyan az Intel mondta, hogy a gepet nem kell tulhajtani, sot gondolkodas nelkul elvetettem az olyan erofesziteseket, aztan egy baratom megcsinalta es jol mukodott neki, megprobaltam en is (Celeron 300-as volt es 450-re tuningoltam) a gep jo mukodott, ezutan mindeg is tuningolom, es habar az nagyon regen volt, de azota nem akadt problemam, pedig neha a 3ds max 10-12 orat is rendel egyfolytaban. Es soha nem volt baja semminek. Ezert most azok koze tartozom akok probaljak a leheto legjobbat kivenni a technologiabol relativ keves penzert. Divat vagy nem, hulyeseg vagy nem mindenkinek legyen meg a sajat velemenye, de nem kellene lenezni valaki munkajat es szintjet csak azert mert valamit mondott a forumban (sot meg viccbol), hanem esetleg megtekinteni mit is csinal az a valaki es akkor ragasztani ra az amator, profi vagy akarmelyik masik etiketat. Koszonom.
  • Manoi
    #34
    He he he...
    Javítottak az Euró Ft átváltáson... :)
  • mir
    #33
    ja, amúgy azt nem is írtam, gondoltam ez magától értetődik, de sajnos úgy látom, hogy nem.
    tehát az faszság, hogy a procit csak hűteni kell, és akkor lehet emelni az órajelet. ennek semmi köze nincs a valósághoz. hehe... az órajel maximumát az határozza meg, hogy mennyi idő alatt tudnak az egymástól egy órajelen belül kölönálló blokkok a bemenő vezetétkeken kapott információ szerint kapukat nyitni zárni, ... amíg meg nem kapják a kimeneti vezetéken megfelflő információt.
    ezért tud magasabb órajelet a P4:
    ott több fokozatú a futószalag, az egyes "blokkok" kisebbek, és egyszerűbbek, így kevesebb idő alatt elő tudják állítani megbízhatóan a bemenetből a kimenetet, ennek köszönhetően magasabb az órajel.
    mondanom sem kell, hogy a fenti megközelítése a dolgoknak a valóságban nem így van, és ettől jóval komolyabb problémák is felmerülnek, illetve ez a "modell" csak nagyon durva és legyszerűsített, de arra jó szerintem, hogy a probléma lényegét megértse valaki.
  • mir
    #30
    black rose: hozzáértésedet mindenképpen nagyon jól tükrözi a dolog, hogy a xeonon orajelet akarsz váltani. az a gépet komolyan használók körében nem divat. sorry. az, hogy ilyen-olyan szoftvereket használsz sajna nem tesz téged hobby-userből vagy amatőr grafikusból profivá.
  • BlackRose
    #24
    kepzeld el, hogy a dupla Xeonra is Mach II GT-t szerelsz es mondjuk ra 4.5 GHz-n futtatod, es ez csak extra 1500 EUR-ert. Elkepeszto...ha?
  • BlackRose
    #23
    Mindeg is mondtam, hogy a procik deklaralt frekvenciaja, az amelyiken atlagos olcso hutessel mukodokepessek. Ha levegyuk a hutest a P4 3.2 GHz-rol kotve hiszem, hogy 1 GHz-en is mukodokepes lenne. Ezert ha jo hutest rakunk ra mukodik 5 GHz-n is. En mar igy csinalom evek ota (igaz nem 5 GHz-re) az en gepem 2.8 GHz de 3.5 GHz-n fut, es atomstabil, komoly CG-vel foglalkozom, naponta 3ds max, combustion, photoshop, illustrator, fut rajta. Az ara pedig 1/2 a 3.4 GHz-nek. Ez a 799 EUR a Mach II GT-ert olcsosag, mert a 3.4 GHz EE pl. 900+ dollar, ezer a penzert itt 5 GHz-t kapsz, nem beszelve, hogy az FSB nem 800 hanem 1250 MHz, tehat az egessz rendszer legalabb majdnem 2x gyorsabb lehet a top 3.4 GHz EE-tol. Akinek persze szuksege van ra. En megelegszek a leghuteses megoldasokkal is, es jelenleg a 3.5 GHz-n jol erzem magam.
  • perempe
    #21
    Jobb-e 1 ilyen gép, mit 1 dupla Xeon?
  • Inquisitor
    #20
    "korántsem számít olcsó mulatságnak, ugyanis ajánlott végfelhasználói ára 799 euró, vagyis mintegy 164 ezer forint."
    És az drága? Egy majdnem teljes vízhűtés minden földi jóval is 100e körül van, de ekkora tuning potenciál nincs benne. Másrészt azt hiszem a Vantec "hűtőszekrényei" valami 700e-be kerültek, amiket 1-1,5 éve fényeztek egy csomó helyen.
    (Olyanban mutattak anno 4,2GHz-en ketyegő 3,06-os P4 procit ...)
  • Csudri #19
    Remélem tudod, hogy most hülyeséget írtál. Az FX még 0.13-as, míg a Prescott 0.09-es. Egy 0.13-as procból soha nem hozol ki 6-7 gigát, mert sokkal korábban elég a ráküldött feszültségtől. Szerintem 4gh a max, de még az is necces!
  • Csudri #18
    LOL! Nekem is ez tünt fel először. Nekem is jöhet egy raklapnyi € ilyen árfolyamon!
  • ScoobyDoo
    #16
    Állatkirályok! :)
  • GAAMMEER
    #15
    A 2. képen lehet látni hogy 2db 400MHz-es Kingston DDRRAM van benne.
  • SoDI---
    #14
    Tény, hogy nem Office futtatásához kell...

    WindowsXP+OfficeXP semmi más.
    Próbáld meg egy régi pentiumon...
    Szenvedni fogsz.
  • SoDI---
    #13
    Francokat fogok én buherektől vásárolni, ha egyszer kapható mérnökgárda által megtervezett professzinális kivitel is :)
  • horbykeee
    #12
    Intel Pentium ® 1.2 Ghz POWAH 2 éve megvan és még mindig szinte minden game full highen megy (ati 8500,asus Tusl2c alaplap)én nem tom procit csak kb. jövő ilyenkor szándékszok venni ha veszek lehet hogy akkor majd már leszarom a gépem fejlesztését :)
  • shim
    #10
    longhornnak már ilyen kell (majd mikor megjelenik, de most is csak ilyenen tud futni, mivel erős béta)
  • Darth Sith
    #9
    ez nem semmi. csak kicsit drágább mint az én 8centis ventijeim.. :D
  • ubi
    #8
    plussz a p4c800 is módosított kell hogy legyen
  • ubi
    #7
    milyen RAM-mal???
  • Lacc
    #5
    Erről a Mac II hűtésről ki tud valamit?
  • droland
    #3
    "5 GHz-es proci?Ki a fa.znak kell?"

    10 évvel ezelőtt mit mondtál? 10 év múlva mit fogsz mondani?

    "Jó drága de azért megéri a pénzét."

    Nem!

    "Elvileg már ilyeneken fognak futni a játékok meg ilyenek."

    Olyan gépre írják meg, amilyenre akarják, amilyenre KÉRIK ŐKET!