JohnnyCage

Várhatóan 21-én jelenik meg a 2400+ és 2600+ jelzésű Athlon XP

Egyes, meg nem erősített hírforrások állítása szerint az AMD 2400+, illetve 2600+ jelzésű Thoroughbred Athlon XP processzorai még a hónap második felében, egész pontosan augusztus 21-én megjelennek.

A hírrel kapcsolatban az AMD képviselői csak annyit mondtak, hogy bejelentés előtt álló termékkel kapcsolatban nem nyilatkoznak.

Több jel is utal ugyanakkor arra, hogy nem csak alaptalan híresztelésről van szó. Mint a közelmúltban beszámoltunk róla, egy névtelenséget kérő AMD-n belüli hírforrás elmondta, hogy a processzorgyártónak az elmúlt hetekben sikerült kijavítani egy olyan hibát a társaság 130 nm-es csíkszélességű gyártástechnológiájában, amely hátráltatta a magasabb órajelű Thoroughbred magos Athlon XP processzorok kiadását.

A hiba kijavítását követően a módosított Thoroughbred magos Athlon XP processzorok fogyasztása és hőtermelése jelentősen lecsökkent, ami megnyitja az utat a magasabb órajelű változatok kiadása előtt. A 2 GHz-es, illetve magasabb órajelű modellek feltehetően éppen ezen hiba miatt, nem pedig stratégiai megfontolásból nem kerültek ezidáig piacra.

A két új Athlon XP modell 2,0, illetve 2,133 GHz órajelen működik, és a 2400+, valamint 2600+ modelljelzést kapta. Biztosra vehető, hogy a két új változat továbbra is a jó öreg 266 MHz-es rendszerbuszra (FSB) fog épülni, és a 333 MHz-es FSB-t támogató modellek csak később jelenhetnek meg.

A rivális Intel Corp. 2,80 GHz-es Northwood Pentium 4 processzora a legújabb hírek szerint augusztus 26-án jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • joco102 #4
    Én meg a 3000-es Pentium4-nek.
  • macro #3
    Én már a sima 2000+-nak is örülnék...
  • TheZsenyka #1
    Királyság!!! Szeretnék már valós 2GHz-en pörgő AMD cuccost! Őszintén szólva az AMD-ben még nem csalódtam. Emléxem amikor lecseréltem a 733MHz-es PIII-at egy 800-as Athlon-ra. Azóta nem is váltottam vissza. Ez egy jó hír.