JohnnyCage

"Hackerálló" a Kreml új weboldala

Közel száz hacker próbálta feltörni Vlagyimir Putyin orosz elnök új weboldalát az első 24 órában, senkinek nem sikerült azonban áttörni az oldal védelmi rendszerén, áll a Kremlin közleményében.

Az orosz Szövetségi Információs és Kommunikációs Kormányügynökség mintegy három hónapon keresztül tesztelte az elnöki hivatal új weboldalát, és a szakértők biztosak benne, hogy az új oldal ellenáll minden külső támadásnak. A szakértők szerint a csütörtökön megnyitott www.president.kremlin.ru weboldal gyakorlatilag "hackerálló".

"Mintegy 500 ezer felhasználó látogatta meg a weboldalat az első nap, és összesen 96 hackertámadást regisztráltunk. Ezen utóbbiak közül azonban egy sem járt sikerrel" - közölte a Kreml szóvivője.

A hackerek általában a weboldal rosszindulatú átformálásáért, bizalmas információk megszerzéséért, illetve pénzügyi adatok megváltoztatásáért támadnak meg egy-egy internetes oldalt, azt azonban nem tudni, mi motiválta azokat, akik az orosz elnöki weboldalt támadták meg. "Bárkik lehettek bármely országból" - mondta a szóvivő.

A weboldal elkészítéséről szóló megrendelést a moszkvai központú Ayaxi nyerte el egy tender keretében, még tavaly júniusban. Az új elnöki oldal elkészítése közel tíz hónapba telt. A weboldal többek között Putyin beszédeiről tartalmaz másolatot, új törvényekről ad tájékoztatást, és elnöki információkat közöl. Az orosz elnök weboldalán emellett az elnöki családról, illetve magáról az elnökről készült fotók is találhatók, amelyek egy része a mindennapokat mutatja be, más részük pedig az elnök utazásai, külföldi látogatásai, nyaralásai közben készült. "Mostmár mindenki bejuthat az elnök házába" - áll az orosz napilap Moskovsky Komsomolets pénteki számának hasábjain.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Efreet #5
    köszi :o)
  • CAD #4
    Gyerekek, 10 honapig keszult ez a foszar????? - ez hihetetlen, meg sztem elsodlegesen a gepet tamadjak meg, szal egyszeruen hihetetlen ez a 10 honap fejlesztesi ido... ez akkor realis, ha keszitokbol 1 volt, es az most lattott eloszor eletebe szamitogepet... bakker 10 honap, az 7200 munkaora, az a webfejlesztok kozt jonak mondhato 5000 forintos oraber mellett, mintegy 36 millio forint... hihetetlen, ezert en meg 1000 forintot sem adnek ki.
  • Laci73 #2
    Lehetséges, hogy csak egyirányban hozzáférhető.
  • Lion #1
    :o))) regisztráltak igen :o)) és mondjuk akit nemtudak valamiért csak mondjuk ugy "benézett" ???