JohnnyCage

A DVD hacker küzd a bírósági döntés ellen

Eric Corley, a DVD feltörési ügy központi szereplője megfogadta, hogy küzdeni fog a szerzői jogi törvény ellen, amely alapján a bíróság megtiltotta a DVD másolásról szóló információk online közzétételét.

"A jövőben is tovább harcolunk a döntés ellen, mivel egy rendkívül vitatható ügyről van szó" - mondta Corley. Corley ügyvédei január 14-én az ügy újratárgyalását kérvényezték a New York-i Fellebbviteli Bíróságon, miután tavaly novemberben a bíróság úgy döntött, hogy a DVD dekódoló szoftver közzététele a www.2600.com weboldalon nem tartozik a szólásszabadság hatásköre alá.

A döntés komoly sikert jelentett a hollywoodi filmstúdiók számára, mivel a rendkívül nagy port kavart ügy végén a bíróság úgy határozott, hogy a 1998-as Digital Millennium Copyright Act (DMCA - Milleniumi Digitális Szerzői jogi Törvény) nem korlátozza a szólásszabadságot.

Corley, valamint a DMCA számos ellenfele úgy véli, hogy a sokat vitatott törvény túlzottan nagy hatalmat ad a stúdióknak és szoftvercégeknek a digitális anyagok felett, és korlátozza a szólásszabadságot az interneten. "Minden nappal egyre több emberről hallani, akiket a DMCA alapján ér technológiai elnyomás" - mondta Corley. "Rengeteg embert sokkolt, amikor Dmitry Sklyarov orosz programozót hat hónapon keresztül családjától távol, amerikai börtönben tartották, de említhetném a norvég Jon Johansent is, aki a DeCCS kódot készítette" - tette hozzá.

Mint ismeretes, az említett DeCCS kód a DVD lemezek védelmének feltörésére szolgál. A 27 éves orosz Sklyarov-ot, az ElcomSoft programozóját tavaly júliusban zárták néhány hétre amerikai börtönbe, mivel a társaság egy digitális könyvek másolásával kapcsolatos szoftverével megsértette a DMCA-t.

Corley ügyvédei elmondták, amennyiben nem sikerül elérni a DVD ügy újratárgyalását, a következő állomás a Legfelsőbb Bíróság lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #5
    "Mint ismeretes, az említett DeCCS kód a DVD lemezek védelmének feltörésére szolgál."
    Imádom ezt a KAMU szöveget ... a bíróság is ezzel jött. Még hogy hacker!!!
    HAHAHAHA! Nagy munka lehetett miután a Xing bennehagyta visszafejthetően a kódot a saját DVD lejátszó programjában ... :)
  • mikike #4
    elárulom neked azért nagy siker, mert akkor már ezek után hiába vetted meg a DVD bármiért lecsukhatnak ami nem tetszik nekik
    pl. a saját DVDdet használt monitoron nézed 4 barátoddal együtt
    kár hogy nem írják mennyit kapott, de a filmstudiók biztos a fegyházat akarták ráverni