JohnnyCage

10 millió másolásvédett CD a polcokon

Az izraeli Midbar keddi bejelentése szerint ezidáig mintegy 10 millió Cactus Data Shielddel védett audió CD lemez került forgalomba az Egyesült Államokban, illetve Európában.

A Midbar úgy véli, a társaság által kifejlesztett CD másolásvédelmi technológia sikeresen megakadályozza a lemezek illegális másolását, ezáltal hatékonyan felveszi a harcot a kalózmásolatok készítőivel, és ráadásul a CD-k hangminőségében sem okoz romlást. A Cactus Data Shield technológia jelenleg alkalmazott, legújabb változata a Midbar szerint már a számítógépes CD meghajtókban való lejátszást is lehetővé teszi, kiküszöbölve ezzel a korábbi kompatibilitási problémákat.

A Midbar mostani bejelentése az elemzők szerint jól tükrözi, hogy a digitális jogmenedzselő rendszerek készítői, illetve a kiadók milyen komoly erőfeszítéséket tesznek az illegális másolás visszaszorítására annak ellenére, hogy a legtöbb ilyen technológia még tesztelési stádiumában van.

A BMG tavaly háromféle másolásvédelmi megoldást tesztelt audió CD lemezein, amelyeket a Midbar, a Macrovision, illetve a SunnComm cégek fejlesztettek ki. A Midbar védelmével ellátott lemezeket a német felhasználók azonban sorra visszavitték különféle kompatibilitási problémákra panaszkodva, így a technológia bevezetése végül elmaradt.

- Nem lehet pontosan megmondani, mennyi másolásvédett audió CD talált gazdára a közelmúltban - mondta P.J. McNealy, a GartnerG2 piackutató cég kutatási igazgatója. Szerinte ugyanis az, hogy 10 millió másolásvédett CD forgalomba került, nem jelenti sem azt, hogy a lemezek azóta el is keltek a boltokból, sem pedig azt, hogy a technológia immár tökéletes lenne.

A Midbar elmondása szerint a társaság folyamatosan dolgozik a Cactus Data Shield technológia tökéletesítésén. "Az elmúlt év rendkívül izgalmas volt számunkra, és nagyszerű eredményeket értünk el" - mondta Noam Zur, a Midbar marketing részlegének igazgatóhelyettese. "Jövőbeli célunk az, hogy a technológiát, amely már bizonyított, tovább csiszoljuk."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Brett Shaw #16
    Igen, az asztali CD-iróval lehet másolni. Beteszed CactusCD-t a cd-játszodba - összkötöd az asztali iróval (digit vagy analog)- és voila! a másolatot már lehet grabbelni. :)
  • galocza #10
    a philips multi. a multik (is) a saját érdekeiket nézik. csak esetleg nem azonnal jövünk rá, hogyan...
  • Pheel #9
    Ajánlom figyelmedbe a digitális kimenetét a CD-ROM-oknak. Meg fogsz lepődni, de ott nincs veszteség.
  • Veriel #7
    Pheel, nem akarlak elkeseriteni, de az, ha audio kabelen rakotod a hangkartyara, az minden, csak nem minosegvesztes nelkuli masolas.
    Ahhoz, hogy egy CD-t (szinte) minosegvesztes nelkul at tudj masolni ugy, hogy kozben oda-vissza alakitod, tobb szazezres cucc kene.
    Az egy masik dolog, hogy semmivel sem fog rosszabbul szolni az mp3, mint ha beripelned digitalisan, de ha berakod egy rendes audio cuccba, akkor nem sok koze lesz hozza.
  • Veriel #6
    A philips nagyon nagyot nott a szememben.
  • Pheel #4
    Amit meg lehet hallgatni/nézni, azt le is lehet másolni, sőt! esélyes, hogy minőségvesztés nélkül. Éljen a DVD meg a CD :)
  • Dömper Ármánd #3
    Szerintem a digitális technikában nincs és nem is lesz másolásvédelem! Legfeljebb, másolásmegnehezítés!
  • Veriel #1
    Kivancsi lennek, ki fizetne ki az 1-2 millas high-end erositot es hangfalat (nincs ilyenem, csak elvi felvetes!), ha egy cactus-os cd-t sajat magamnak lemasolnek - amihez jogom van -, es az tonkrevagna.