JohnnyCage

DDR-alapú Brookdale még augusztusban?

A memóriagyártó Hynix Semiconductor júliusi eredményeinek bejelentése közben olyan információkat közölt, amelyből egyesek arra következtettek, az Intel esetleg a tervezettnél hamarabb, még augusztusban kiadja a DDR-alapú Brookdale-t.

A Hynix 1,7 millió eladott 128 Mbites DDR-SDRAM chipjével, és 45%-os részesedésével a júliusi DDR memóriapiac vezető gyártója volt. A társaság jelentős növekedésre számít a DDR-SDRAM-ok keresletében a jelenlegi hónapban, így a Hynix augusztusi DDR szállításai várhatóan elérik a 3 millió darabot.

Miközben azonban a gyártó ezeket az eredményeket és terveket közölte, elhangzott néhány olyan információ, amely egyeseket spekulációra késztetett. A társaság ugyanis az Intelt is kiemelte, mint az augusztusi DDR-eladásokat jelentős mértékben növelő "tényezőt". A chipóriás augusztus 26-án adja ki i845 típusjelű Brookdale Pentium 4-es chipkészletét, amely jelenleg azonban csak a hagyományos (SDR) SDRAM memóriákat fogja támogatni.

A Hynix elmondása szerint "az Intel stratégiai pozícióváltása a DDR-SDRAM-okat az általánosan elfogadott memóriaszabvánnyá teszi." Mivel a "stratégiai pozícióváltás" jelen esetben a Rambus DRAM memóriákról való áttérést jelenti, egyesek szerint elképzelhető, hogy az Intel titokban jóval a 2002. első negyedévi tervezett időpont elé hozza a DDR-alapú Brookdale kiadását.

Mindez azonban csak egy meglehetősen merész feltételezés, amely valószínűleg távol áll a tényektől. A szakértők mindazonáltal arra figyelmeztetnek, hogy egy ilyen, titokban bevezetett DDR-SDRAM támogatás jókora csapás lehetne a konkurens AMD-nek. A legvalószínűbb magyarázat azonban az lehet, hogy az SDRAM-alapú Brookdale jelenik meg augusztusban, a DDR támogatású valamikor később, a Hynix pedig egy kissé félreérthetően fogalmazott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Joe #5
    Az RD-RAM adatátviteli sebessége nagyobb, mint a DDR-RAM-é, de a késleltetése (latency) is nagyobb. Ez azt jelenti, hogy a 800-as RD-RAM sebessége kb. a PC133-as SD-RAM-nak felel meg. A DDR-RAM viszont 10-15%-al gyorsabb 2X133 = 266 MHz-en. Az RD-RAM egy technológiai vakvágány, amit egy jogász!!! cég készített el. A P4-esben dupla RD-RAM modul van, tehát a sávszélessége 2X-ese az SD-RAM-énak, de csak azért, mert kettő busz van benne. Ennek fényében a P4-esnek aláznia kellene minden más procit azonos órajelen és hogy nem teszi, bizonyítja, hogy az Intel valamit nagyon elrontott benne. Az új NVidia NForce chipset szintén dupla, de DDR-RAM-ot tartalmaz, na annak a sebességét majd érdemes lesz megnézni...
  • Lez #4
    Ott haljanak meg a fejlettségükkel, ha nem tudják ennél olcsóbban adni.
  • Coine #1
    Remélem kijön a DDRes P4 előbb, az lenne a jó megoldás, nem az SDRAM.