Mikeyy

A Micron csökkentette a DDR modulok árát

A Micron Technology szerdán lecsökkentette PC 2100 szabványú DDR SDRAM moduljainak árát ugyanarra a szintre, ahol most a PC133 SDRAM-ok ára mozog.

A Micron bejelentette, hogy szerdától 128 MB-os PC2100 DDR (Double Data Rate - kétszeres adat sávszélességű) SDRAM moduljainak darabja 41 USD-be kerül, és a 256 MB-os modulok ennek majdnem kétszeresébe, 79 dollárba kerülnek. A szóvivő szerint a PC2100-as modulok ára mostantól egy szinten van az ugyanolyan méretű PC133-as SDR (single data rate - egyszeres adat sávszélesség) SDRAM modulok árával. Ez már a második alkalom, hogy a Micron csökkenti a memóriák árát. Nemrég a társaság a PC100-as SDRAM-ok árához hasonló áron kezdte árulni PC1600 szabványú DDR SDRAM-jait.

A társaságnak ez a lépése nem nyerte el a versenytársak tetszését, ugyanis azok a DDR modulokat jóval drágábban árulták, mint a sima SDRAM modulokat. A riválisok arra hivatkoztak, hogy a termékciklus korai szakaszában - amikor még kisebb mértékű a termelés, és kevesebb terméket adnak el - prémium árat kell fizettetni a vásárlókkal. A versenytársak szerint a Micron csak a hírverés, és a népszerűség növelése miatt tette ezt a lépést, hiszen még akkor sem tudott megfelelő számú modult gyártani, amikor még jóval magasabb áron adta a memóriákat.

A Micron szóvivője visszautasította ezeket a vádakat, és elmondta, hogy a gyárakból folyamatosan minden igényt kielégítő mennyiségű szállítmányokat indítanak útnak PC1600 és PC2100 memóriákból. A társaság szerint a DDR chipek majdnem ugyanolyan áron előállíthatók, mint az SDR chipek, hiszen nem sok új folyamatot kell bevezetni a gyártás során. "A legyártott tételek növekedésével a költségek csökkennek, ezért tudjuk ilyen olcsón adni a DDR modulokat" - nyilatkozta Scott Heimgartner a Micron egyik alvállalatának marketing menedzsere.

A Micron, az Infineon és a Hynix árelőnnyel rendelkezik a többi memóriagyártóval szemben, hiszen ők nem voltak hajlandóak jogdíjat fizetni a Rambus-nak a DDR memóriák után. Nemrég kiderült, hogy a Samsung például 3,5 százalékos jogdíjat fizetett minden egyes eladott DDR SDRAM modul után a Rambus-nak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!