JohnnyCage

Az Intel továbbra is bizakodik

Craig Barrett, az Intel vezérigazgatója Colorado Springsben tett látogatása során a PC ipar közeljövőben várható helyzetéről tartott beszédet, amelyből továbbra is jól kivehető az optimizmus.

A számítástechnikai eszközök szállításai várhatóan fellendülnek az év hátralévő részében, a telekommunikációs eszközök mélyponton lévő piaca azonban 2002. második feléig semmiképpen nem indul ismét növekedésnek, mondta az Intel vezérigazgatója, Craig Barrett.

"A számítástechnika stabilabb. Az idei második félévben kisebb növekedés várható. A kommunikációs ipar azonban továbbra is az árokban van. A túlzott befektetéseket legalább egy évbe telik majd kihevernie a piacnak" - mondta Barrett a Colorado Technology Summit csúcstalálkozón. Barrett nem beszélt azonban az Intel közeljövőbeli terveiről, várható eredményéről.

A telekommunikációs társaságok általában bevételeik 17%-át fordítják új eszközökre. A tavalyi évben ez az érték azonban 35%-ra ugrott. "Ez egy hibás lépés volt, amit nem lehet tartani, és aminek a feldolgozása 2002. második fele előtt nem várható." A vezető szerint egyébként az amerikai gazdasági válság nem olyan súlyos, mint sokan gondolják, és számos területen alig érezhető hatása. A konferencián Barrett optimizmusát fejezte ki az iskolakezdési szezont illetően is. Barrett a konferencián résztvevő több, mint 2200 üzletembernek és oktatási vezetőnek elmondta, hogy ez az időszak a megszokott fellendülést fogja hozni.

"Az internet terjedése nem lassul le a telekommunikációs ipar válsága közepén sem" - mondta Barrett. Elmondása szerint naponta mintegy 500 millió ember csatlakozik fel a világhálóra. A napi 12 milliós összesített vásárlás az interneten azonban továbbra is igen kis eredmény, mivel viszonyításképp kizárólag az Intel naponta köt 60 millió dolláros üzleteket a világhálón keresztül.

Barrett szerint a figyelem jelenleg az internetes vásárlás felé irányul, miközben az igazi jövő a b2b (business to business - üzlet-üzlet) eladásokban rejlik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ixyon #2
    annya picsája!
    ha veszek, akkor is AMDt
  • Coine #1
    Jah, éljen a fogyasztás mi bazeg ?
    Mindenki rohanjon és vegyen új procit...
    haha