Franczy

A Microsoft "rétestésztája" tovább nyúlik

Az amerikai kormányzat képviselői pénteken kijelentették, hogy a kormányzat elítéli a Microsoft azon lépéseit, melyek arra irányulnak, hogy a cég peres ügyeinek lefolyását lassítsák. A kormányzat ezen álláspontját azzal indokolja, hogy az immáron három éve folyó Microsoft perek minél hamarabb történő lezárása végsősorban a felhasználók, vagyis a Microsoft vásárlóinak is az érdeke, így ha a szoftveróriás különböző beadványokkal és kérelmekkel folyamatosan megpróbál keresztbe tenni a pereit tárgyaló bíróságoknak, akkor ezen lépéseivel közvetetten az egyszerű felhasználóknak árt, akiknek minden bizonnyal már a könyökükön jön ki ez az egész Microsoft ügy.

A Microsoft ügyben legutóbb júniusban született fontosabb ítélet, amikor is a Szövetségi Fellebbviteli Bíróság úgy határozott, hogy a kerületi bíróság korábbi ítéletét, miszerint a Microsoftot fel kell darabolni, hatályon kívül helyezi. Ennek természetesen nagyon örültek a Microsoft vezetői, azonban örömük nem tarthatott sokáig, hiszen a fellebbviteli bíróság azt is kimondta, hogy a Microsoft trösztellenes pereit egy újonnan felállítandó kerületi bírósági testület köteles majd elbírálni, vagyis lényegében hamarosan minden előlről kezdődik majd a Microsoft ügyben.

A Microsoft jogi szakértői egyébként az elmúlt kedden egy újabb beadvánnyal fordultak immár a legfelsőbb bírósághoz, melyben arra kérték a bíróság testületét, hogy vizsgálják át a Microsoft perekben korábban hozott ítéleteket. A Microsoft többek között arra alapozza ezen beadványát, hogy szerintük törvénysértő volt, amikor az egyik kerületi bíró még az egyik ítélet kihirdetése előtt a végeleges ítéletről nyilatkozott a sajtónak. Az amerikai kormányzat természetesen elítéli a Microsoft ezen legfrissebb beadványát, melyet valljuk be, joggal tesz, hiszen az utóbbi időkben ténylegesen az a tendencia, hogy a Microsoft jogászai minden apró faágba megpróbálnak belekapaszkodni, csak hogy ne zuhanjanak be a szakadékba, és hát ezek az apró-cseprő kifogások lassan már nevetségessé válnak.

Az igazságügyi minisztérium és a Microsofttal pereskedő tizennyolc amerikai állam pénteken egy kilencoldalas anyagot juttatott el a fellebbviteli bírósághoz, melyben arra kérik a bíróság testületét, hogy hagyják figyelmen kívül a Microsoft beadványait, és, hogy a Microsoft ellen folyó bírósági ügyek továbbra is rendben folytatódjanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • yurii #4
    Lacc: nagyon visszafogtad magad...
  • ixyon #2
    ::)
  • Lacc #1

    >=D