Hunter

Újra közlekedni fog a Concorde?

A British Airways Concorde-jának legénysége az első tesztrepülésre készül a párizsi Charles De Gaulle repülőtér mellett bekövetkezett katasztrófa óta, melyben 113 ember vesztette életét, 109 utas és a légi személyzet, illetve négyen, akik a földön tartózkodtak. A szuperszonikus gép a londoni Heathrow repülőtérről fog felszállni kedden helyi idő szerint 14 órakor, a pilótafülkében Mike Bannister kapitánnyal a BA Concorde-jainak főpilótájával.


A repülőgép körülbelül másfél órát repül az Atlanti-óceán felett, mielőtt visszatér az RAF Brize Nortonra, Oxfordshire-be. A repülés alatt el szeretnék érni a gép végsebességét, mely 2080 km/h, a hangsebesség kb. kétszerese. A Concorde flottát az Air France tavaly júliusi tragédiája után vonták ki időszakosan a forgalomból. A párizsi balesetet a kifutópályán lévő hulladék okozhatta, mely szétroncsolta a felszálló gép egyik kerekét a maradványok pedig megsértették a benzintankot. A szivárgó benzin egyenes következménye volt a robbanás, mely végül a gép lezuhanásához vezetett. Az első tesztrepülésen egy számos helyen átalakított gép vesz részt, módosultak a benzintankok is, melyeket kevlárral vontak be, elkerülendő a tavalyihoz hasonló eseteket. A bevonat olyan gumi összetevőből készült, amelyet már sikeresen alkalmaztak a katonai helikoptereknél, illetve a Formula 1-ben is.

A Michelin teljesen új kerekeket készített a Concorde számára, melyek egy defekt esetén sem roncsolódnak szét, a gép elektronikája is különleges védőburkolatot kapott. A tesztrepülés elsődlegesen mégis az új üzemanyag tartályokra összpontosít, mivel a Concorde esetében nem csupán a hajtóművek ellátását szolgálja az üzemanyag, hanem a repülőgép külső hőmérsékletének hűtését is. A mérnökök biztosak akarnak lenni abban, hogy ez utóbbit nem befolyásolják a módosítások. Ha a teszt repülés során az új módosítások nem befolyásolják hátrányosan a gép megszokott repülési adatait, akkor szeptembertől újra üzembe helyezik a szuperszonikus utasszállítókat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • WinG #12
    jahogy ez egy 9 éves cikk :D 'picfail
  • WinG #11
    "A Concorde flottát az Air France tavaly júliusi tragédiája után vonták ki időszakosan a forgalomból."

    Az nem 2000 júliusa akar lenni?
  • dewdew #10
    Ma ujra repult, nem tudom, hogy mikent (teszt, vagy mar rendes jarat), de ujra lattam.
  • dewdew #7
    ja, hazamentem ket hetre, aztan jottem vissza az esos Angliaba.

    gz8!
    az ara a london-nyc-nak ketto es fel milla volt!!! es mindig tele volt a gep!
  • dewdew #1
    A cikkhez annyit szeretnek hozzatenni, hogy Angliaban a Heathrow reptertol nem messze lakom, es lattam ma felszallni a Concorde-ot. Itteni ido szerint 14.20-kor emelkedett a magasba, es akkora hangja volt, hogy minden beleremegett. Jo volt ujra latni repulni, hiszen pont egy eve tapasztaltam utoljata ekkora zajt (de mintha az tavaly augusztus 11-en lett volna). Azert emlekszem igy a napra, mert akkor mentem haza Mo-ra. A Francia gep nem augusztusban esett le? Vagy utana meg nem allitottak egybol le oket? Mar nem elmlekszem, de az biztos, hogy aug 11-en volt utoljara, amikor majdnem megsuketultem. (Borzaszto hangos, pl az iskolakban addig leall a tanora, mert nem lehet hallani a tanar hangjat. Es meg csak nem is lehet mondani, hogy kozel lakom a repterhez. kb 10 km legvonalban.)