Mikeyy

Forradalmi játékplatform?

Ha Alex St. Johnson azt mondja, hogy övé a következő nagy dobás a videojátékok terén, nem árt figyelni rá. A volt Microsoft alkalmazott az egyik kulcsfontosságú fejlesztője a szoftveróriás DirectX technológiájának, amely megváltoztatta a számítógépes játékok világát.

St. John új társaságával, a WildTangenttel jó minőségű játékokat, és szórakoztatást akar nyújtani a weben. A társaságot három évvel ezelőtt alapította, és tanácsadó cégként támogatta a Microsoft Chrome nevű multimédiás internet böngésző technológiájának fejlesztését. A Microsoft azonban abbahagyta a Chrome fejlesztését, így St. John pácban maradt. "Ha a Microsoft nem fejezi be, majd én befejezem" - nyilatkozta St. John a Los Angelesben megrendezett E3 kiállításon.

A Chrome kiváló minőségű grafikát és interaktivitást biztosított volna az interneten keresztül, azonban a fejlesztését lefújták, így St. Johnnak át kellett szervezni a társaságának a munkáját, és elkészítette saját architektúráját és platformját az alapoktól kezdve. A WildTangent felhasználói terméke egy kisméretű szoftver (800 KB) és az internet böngészőt 3D megjelenítő képességekkel ruházza fel.

A WildTangentnek olyan befektetőket sikerült megnyernie, mint például a Sony, az Accenture technológiai tanácsadó cég, és az egyik legismertebb grafikus chipeket gyártó cég, az ATI Technologies, amelyek februárban 34 milliód USD támogatást nyújtottak a társaságnak. Az online játékok piaca az utóbbi időben felélénkült. A WildTangent egyik potenciális vetélytársa ezen a területen a RealNetworks, amely múlt hónapban indította el programját, aminek során a fejlesztőket megpróbálja meggyőzni arról, hogy az ő technológiáját használják könnyen letölthető, könnyen telepíthető és könnyen játszható játékok készítésére.

A WildTangent játékai is letölthetők lesznek, azonban a társaság kifejezetten a webes játékokra koncentrál. Az első játékok egyike egy online párbaj-játék, amely a Sony legújabb filmjét, az "A Knight's Tale"-t hivatott népszerűsíteni. Jövő hónapban két újabb játékot mutatnak be, és év végéig több mint egy tucat általuk készített játékkal játszhatunk majd az interneten.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MuERTe #1
    nocsak:)csak megcsinálták mégis?