Mikeyy

Az Opera megveti lábát a böngészők piacán

Az Opera Software éveken keresztül csak arra várt, hogy az AOL Time Warner, vagy a Microsoft hibázzon, hiszen csak így lett volna komoly esélye ilyen erős versenytársak mellett az internetes böngészők piacán, most viszont kiderült, hogy hat hónapja szövetséget kötött az IBM-el.

A Norvégiai székhelyű Opera Software nyilvánosságra hozta, hogy már hat hónapja szerződést kötött az IBM-el arról, hogy ők látják el az IBM internetes eszközeit böngésző programmal. Ezt megelőzően a norvég társaság hasonló szerződésekről tett bejelentést, amelyeket olyan cégekkel kötött, mint például az AMD, az Ericsson, a Psion és a Be, ez is mutatja, hogy a legnagyobb internetes eszközöket gyártó cégek vonzó alternatívaként tekintenek az Opera-ra a Microsoft és az AOL böngészői mellett.

Jelenleg az asztali számítógépek legtöbbjén a Windows operációs rendszer mellett az Internet Explorer böngészőt találhatjuk meg. Az AOL a Netscape-el főleg a nyílt forráskódú rendszerekre koncentrált, és nagyon sok internetes eszközön megtalálható ez a böngésző is. "Az IBM szerződése arról, hogy az Opera-t használhatja a NetVista internetes eszközeiben, és egy új termékben, amit még nem fedtek fel, egy olyan dolog, amit az AOL nagyon szeretett volna megszerezni. Úgy látszik az Opera nagyon beerősít" - nyilatkozta David Smith a Gartner piackutató cég elemzője.

Tavaly az Opera Software elkezdte terjeszteni böngészőjének ingyenes változatát, amit reklámokkal támogatott, és ez valószínűleg egy jó döntés volt. Az Opera letöltéseinek száma azóta megugrott, év eleje óta napi 25 ezer alkalommal töltik le az internetről, és a szoftverért fizetők száma megkétszereződött, hiszen az ingyenes változatnak köszönhetően sokkal többen próbálták ki, és nagyon sokan fizettek 39 USD-t a reklámoktól mentes változatért. Az Opera egyre agresszívabban nyomul az internetes eszközök terén. Februárban kiadta böngészőjének a Symbian EPOC operációs rendszeren futtatható változatát, így az már a legtöbb mobiltelefonon és mobil internetes eszközön használható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pali #15
    Mijaza sellout?
  • An-Dee #6
    Én a 3.62-es verziótól használom win/beos/linux-os változatban is, és nagyon jó, sajna a java appletekkel van néha kicsi gáz, de ha valaki referencia álltal ir html-t akkor semmi gáz.
  • abel_crc #4
    Én próbáltam, de az IE sokkal jobb.
    Ráadásul ingyenes is (nem mintha ez sokat számítana :-))
  • CAD #1
    Dejo, most mar nem 2, hanem egy harmadik szarra is optimalizalni kell az oldlakat... hurrá!