Mortimer

Ingyenes lesz az Opera 5 for Windows?

Várhatóan a jövő héten dobja piacra ingyenes böngészőprogramját, az Opera 5 for Windows-t az Opera Software.



Az Opera böngészőprogram komoly versenytárs a hasonló szoftverekkel szemben, hiszen kicsi, könnyű használni és több platformon is elérhető. Egyetlen nagy hátránya eddig az volt, hogy ingyen nem használhattuk, fizetnünk kellett érte.

A céghez közel álló források szerint a norvég szoftvercég, az Opera Software a következő héten mutatja be az Opera for Windows ingyenes változatát, melyet valószínűleg reklámokkal tartanak majd el. (Eddig 39 dollárt kellet fizetni a programért.) Az Opera Software nem kívánta kommentálni a hírt.

Ha minden igaz, akkor az új program december 6.-án, szerdán kerülhet majd először a felhasználók számítógépére. A cég a Microsoft Internet Explorer 5.5 és az America Online Inc. Netscape 6.0 böngészőprogramjával kívánja felvenni a versenyt. A konkurencia termékei teljesen ingyenesek.



A Microsoft nemrég jelentette meg első hibajavító-készletét az IE 5.5-höz, és már megkezdte az Internet Explorer 6.0 program jövendőbeli bétatesztereinek az összegyűjtését. Az AOL/Netscape november közepén a Comdex-en jelent meg a Netscape 6 Gold verziójával.

Az Opera júniusban mutatta az Opera 4 for Windows-t. Az új verzió integrált e-mail szolgáltatást tartalmazott, illetve több szabványt is támogatott (XML, ECMAScript, JavaScrip, cascading style sheets). A program frissítése, a 4.02 upgrade for Windows nemrég jelent meg. A frissítésnek köszönhetően az Opera már képes cookie-k szűrésére és kezelésére is.

A Windows mellett az Opera több, eltérő platformra szeretné átültetni a programot. Hamarosan megjelennek a MacOS, a BeOS, a Linux, és az EPOC rendszerek alá átírt Opera böngészők is. (A Mac változat még alfa állapotban van.) Egyelőre kérdéses az, hogy a többi platformon is ingyenes lesz-e a program.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!