Gyurkity Péter

Intel: egy tápcsatlakozó is elég

A cég a szerényebb fogyasztást és teljesítményt felvonultató grafikus kártyákra fókuszálna.

Az Intel házon belül kifejlesztett megoldásai kapcsán legutóbb arról számoltunk be, hogy ezek egy szoftveres frissítés révén nagyot javultak, korábban viszont már arról is írtunk, hogy az AMD elkerülné az nVidia hibáját. A harmadik cég most szintén megnyilatkozott a témában, ők ugyanúgy megmaradnának a hagyományos csatlakozók alkalmazásánál.

A gyártó részéről a napokban Raja Koduri adott interjút egy indiai portálnak, amelyben többek között a fogyasztás és a teljesítmény témája is szóba került. Megtudjuk ebből, hogy házon belül inkább a középkategóriás megoldásokra koncentrálnának, amihez tökéletesen elég a 225 wattos fogyasztás, valamint az egyetlen tápcsatlakozó felhasználása. A teljes képhez hozzátartozik, hogy az első széria részeként piacra dobott Arc A700-sorozat tagjai már két csatlakozóval futottak be, Koduri azonban minden bizonnyal a jövőben megjelenő további szériákra gondolt, ezek tehát szintén elkerülnék a csúcskategóriát.

A fejlesztési nehézségek mellett a hatalmas fogyasztás, valamint az ebből következő gondok is megalapozhatták a fenti döntést. Az Intel nézete szerint jelenleg nincs is felső határ a csúcskártyáknál, ami inkább a marketing szempontjából lehet jó húzás, a mindennapokban azonban inkább zavaró tényező. A 450 watt körüli szintek, valamint a bonyolult és méretes megoldások alkalmazása nem csábító a felhasználók széles rétegei számára, emiatt pedig a 200-225 watt intervalluma tűnik megfelelő alternatívának, amely a Steam felmérései szerint amúgy is az arany középutat jelenti a vásárlók jelentős részének.

Az Arc A500 tehát jó eséllyel ebben a kategóriában vitézkedik majd, viszont az még nem világos, hogy a második generációt jelképező Battlemage-család milyen jellemzőkkel követi majd ezt a sorban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zsoltee_a_bator #4
    A kozepkategorias kartyak piaca joval nagyobb.. Legalabbis a jatek piacon, AI -ban meg nehez az nvidiaval felvenni a versenyt mar csak a jelentos szoftveres elony miatt is.

    En is speciel inkabb az eros kozepkategoriat preferalom, meg ugyis, hogy lenne penzem felso kategoriara.. Kell a fenenek wtf 500 wattos kartya.
    Utoljára szerkesztette: Zsoltee_a_bator, 2022.12.16. 00:04:30
  • Dodo55 #3
    Nem gond, ha a középkategóriában versenyeznek, hatalmas ott a kereslet, csak legyen verseny, legyen kínálat, legyen választék, üssék-vágják-gyilkolják egymást a gyártók az alacsonyabbnál alacsonyabb és annál is alacsonyabb árakkal, mert a fogyasztó nevű állatfaj ezért és csak ezért fogad el a fáradtságos munkájáért cserébe ilyen pénz nevű izét. Különben ugye inkább visszatér a történelmi módszerekhez és a bolt helyett vesz magának közvetlenül a gyárból videokártyát. Gyártósorral együtt akkor már nyilván, ha addig elment a seregével.
  • Ellaberin #2
    Egy tápcsatlakozó is bőven elég, ha meggyullad.
    Kb. ennyi a Koduri féle hablaty arra, hogy miért készít a jövőben is közép kategóriás kártyákát felső kategória helyett. Már csak az kérdés árakban ez hogyan köszön vissza.
  • Gabbbbbbbbbbbb #1
    Egy tápcsatlakozó is bőven elég lehet egy százezres villanyszámlához.(na jó, azért talán nem) Sokan pedig 400fps-re járatva égetik az energiát CS közben.
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2022.12.15. 11:37:13