Gyurkity Péter

Alacsonyabb áron jön az Intel Arc A770

Ez pedig a cég szerint a teljesítmény terén is nagyon jól szerepel majd.

Az Intel házon belül fejlesztett grafikus kártyái kapcsán nemrég arról számoltunk be, hogy már a gyakorlatilag teljes specifikációt megismerhettük, ezt pedig a cég most a hivatalos megjelenés várható időpontjával, valamint a kereskedelmi árral egészítette ki. A legizmosabb példány várhatóan jól szerepel majd, hiszen mind az ár, mind pedig a teljesítmény terén vonzó ajánlattal állhatnak elő.

A gyártó az Innovation 2022 névre keresztelt rendezvényen rántotta le a leplet a család legerősebb tagjaként bemutatott Arc A770 egyes jellemzőiről és mutatóiról. Pat Gelsinger először elárulta, hogy a kártya október közepén jelenik majd meg, annak hivatalos ára pedig 329 dollár lesz, ami nagyon kedvezőnek tűnik. Ez különösen annak fényében lehet igaz, hogy a típus a teljesítmény terén leginkább a 450 dollárba kerülő GeForce RTX 3060 Ti, illetve a 375 dolláros árcímkével ellátott Radeon RX 6700 XT szintjéhez lesz majd közel, bár azt az illetékesek igyekeztek kiemelni, hogy a ray tracing kategóriájában már akár 65 százalékkal jobb számokat láthatunk majd, legalábbis a közvetlen riválisok hasonló megoldásaihoz képest.

A fenti grafikus kártya mellett a hamarosan megjelenő, 13. generációs Core-chipek családjáról is beszéltek a rendezvényen, kiemelve, hogy ez a kifejezetten alacsony fogyasztású U-sorozattól egészen a 125 wattos étvággyal érkező, már asztali gépekbe szánt S-sorozatig fedné le a pályát. Elsőként ezen asztali chipek jelennek majd meg a piacon, a noteszgépekbe szánt változatok valamivel később rajtolnak csak el, ezek egy része pedig akár a jövő év elejére is átcsúszhat. Az órajel 5,8 GHz-en tetőzik majd, ez nyilván az erősebb P-magoknál lesz elérhető, a drágább processzorok legfeljebb 24 maggal és 32 szállal érkeznek, ez pedig nagyobb gyorsítótárakkal egészül ki, így a játékoknál akár 24 százalékos javulást láthatunk majd a teljesítményben.

Érdekesség, hogy a cég által most elérhetővé tett Arc-meghajtó nem támogatja az A770 típust, ez azonban várhatóan belátható időn belül módosulni fog.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!