Gyurkity Péter

Drága lesz az Intel Arc

A teljesítmény nagyjából a várt szinten lesz, viszont az ár terén hátrányban lesz az Intel.

Az Intel házon belül fejlesztett grafikus vezérlői kapcsán legutóbb arról számoltunk be, hogy az új család már hivatalosan is megjelent, ez azonban akkor egyetlen országra, valamint az első noteszgépes változatokra vonatkozott. Hamarosan befutnak a további asztali és noteszgépek példányok, ezekről pedig most érdekes részletek szivárogtak ki.

Külsős forrás adott hírt a napokban a várható megjelenési dátumokról, valamint az ajánlott hivatalos árakról, ezekből pedig érdekes kép rajzolódik ki, hiszen a riválisok hasonló megoldásaihoz képest nem lesznek majd előnyben ezek az új versenyzők. Jó példa erre az A750 típusú változat, amely nagyjából az RTX 3060, illetve az RX 6600 és az RX 6600 XT erejéhez fogható teljesítményt nyújtana, ennek ára ugyanis 350 dollár lenne, ami nem nevezhető nagyon kedvezőnek. A megjelenésre májusban, esetleg júniusban kerítenének sort, nagy előnyre tehát nem számíthatunk, hiszen addigra mind az nVidia, mind pedig az AMD új generációja is befuthat.

Az Arc A580 ehhez képest némileg szerényebb teljesítményt kínál majd, hiszen ez az RTX 3050, valamint az RX 6600 és 6500 XT szintjével lesz összevethető, a hivatalos ár pedig 280 dollár lenne. A megjelenés ebben az esetben is májusban, esetleg júniusban várható, lesz azonban még egy harmadik kategória is, hasonlóan ahhoz, ahogy azt a Core-chipek esetében megszokhattuk. Ezen harmadik lépcsőt az Arc A380 képviselné, legalábbis az első körben, a GTX 1650 és az RX 6400 szintjéhez hasonló teljesítményt vonultatva fel, 150 dolláros áron, némileg későbbi, júliusban esedékes hivatalos debütálással. Korábban már láthattunk szivárogtatásokat a teljesítménnyel kapcsolatban, ezek semmilyen különleges eredményről nem számoltak be, ezt viszont később látjuk majd igazán meg.

A nyár közepéig tovább mérséklődhetnek a riválisok árai, ahogy említettük, az új generációk is bemutatkozhatnak, ami tovább ronthatja az Intel esélyeit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #6
    ez jogos.
    De azért 10%-ra azt írni, hogy drága... Ilyen árnál nem dominál nagyon a 10%-k. Sztem.
  • Macropus Rufus #5
    https://www.gamesradar.com/where-to-buy-rtx-3060-graphics-cards/
  • Tetsuo #4
    Egy új szereplő esetén az drága. Ha az Intel be akar futni maximum 2/3 áron kellene árulniuk a portékát.
    Oké, most éppen alig lehet venni valamit, de mire valóban elárasztják vele a piacot, az öreg róka konkurensek is ezt teszik.
    Ki venne Intel Arc-ot, ha hasonló áron ott az Nvidia vagy az AMD? Néhány hippi.
  • Armagedown #3
    Csak lehessen kapni és legyen hozzá normálisan működő driver.
  • cateran #2
    Hol talalatal $330-ert 3060-ast, ami nem out of stock vagy backorder? Szerk, amugy egyetertek, a cikkiro be lehetett allva rendesen vagy marhara nem tudja mirol hablatyol (vagy mindketto...ez az SG...)

    Utoljára szerkesztette: cateran, 2022.05.09. 12:12:35
  • Macropus Rufus #1
    350 dollár nem kedvező? Hát egy rövid guglizás után azt találtam, hogy egy rtx3060ti 400 dollár körül mozog míg egy sima 3060 akár ~330-is lehet. Na most az intel csodája 20 dollár kerül többe mint a súlycsoportja. Wow. Kevesebb mint 10%-k a különbség. Ez nem számít már ilyen árnál. Szóval nem rossz az ára.