Gyurkity Péter

Több noteszgépes GPU-val indít az Intel

Néhány héten belül befuthatnak az első változatok, ezek listája most szivárgott ki.

Az Intel várható fejlesztései, azok megjelenése kapcsán nemrég arról számoltunk be, hogy csúszik a debütálás, ezt követően azonban további hírek is napvilágot láttak, legutóbb például egy noteszgépes változat erejét mérték fel. Most a különböző típusok listája bukkant fel, ismét egy külsős forrás jóvoltából.

A Twitter oldalán közzétett rövid bejegyzés minden valószínűség szerint az egyik jól ismert gyártó szoftveres meghajtójából származik, a forrás ugyanis rendszerint ezekre vadászik saját megoldásával. Korábban már olvashattunk arról, hogy a cég összesen 32 eltérő változatot dobna piacra, legalábbis az első generáción belül, most azonban ennél némileg kevesebb fejlesztés sorakozik fel egymás mellett, bár erre nyilván még szintén nem vehetünk mérget, hiszen maga az Intel továbbra sem nyilatkozik a pontos részletekről. Mégis, a felsorolásban megjelenő nevek alapján néhány héten belül valóban a gyengébb, szerényebb fejlesztés különböző példányait ismerhetjük majd meg, amelyet a második negyedévben követne az erősebb, már a drágább asztali konfigurációkba szánt alaptípus.

A mostani hírben többek között a 128 EU-val felszerelt Arc A380 bukkan fel, ezt az Arc 350, valamint több noteszgépes példány, így például az Arc 370M, az Arc 350M, valamint az Iris Xe Max A200M követi a sorban. Azt már korábban, az Intel háza táján is hallhattuk, hogy az első negyedévben a noteszgépes megoldásokkal indítanák el a megjelenést, ezek jelenléte emiatt nem túl meglepő, viszont úgy tűnik, hogy néhány asztali változat is befut majd, legalábbis a szoftveres meghajtó listája erre utal. Az Iris Xe Max A200M eközben az Alder Lake-sorozat képviselőiben láthat napvilágot, azon belül is azon szerényebb noteszgépekben, amelyeket videószerkesztésre és egyéb, elsősorban a GPU-ra támaszkodó feladatokra ajánlanak, a tartalomkészítők számára.

Ahogy említettük, a debütálásra néhány héten belül sor kerülhet, ezt követően bukkan majd fel a jóval erősebb példány, illetve annak egymástól eltérő típusai, a második negyedévben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!