Berta Sándor

Holoride-támogatást kapnak az Audi egyes modelljei

A német cég az első autógyártó a világon, amely támogatja a virtuális valóság technológiát. A cél az utazás közbeni szórakozás új formáinak keresése, közben lehetőséget teremtve a tanulásra és a munkára is.

Az Audi egy tesztelési lehetőségekkel egybekötött eseményen jelentette be, hogy a MIB 3 fedélzeti informatikai és szórakoztató rendszerrel felszerelt járművei júniustól holoride-képesek lesznek.

A társaság a holoride GmbH képviselőivel közösen már 2019 januárjában bemutatta a technológiát, amely a virtuális tartalmakat valós időben a gépkocsik mozgásához igazítja és virtuális valóság élményplatformokká változtatja az autókat. A megoldásnak köszönhetően a hátul ülő utasok egy virtuális valóság szemüveg segítségével még valósághűbben tudnák megélni a filmeket, a videojátékokat és az interaktív tartalmakat. Például ha az autó jobbra kanyarodik, a fantáziavilágban lévő űrhajó is jobbra fordul, vagy gyorsulásnál ugyanígy történik. A történés igazodik az útvonalhoz és az utazási időhöz. A demóban a salzburgi zenei fesztivál résztvevői egy Audi e-tron hátsó ülésén szelték keresztül a várost, miközben a fiatal Mozartot keresték.

A mozgással szinkronizált utazás kiküszöböli az autóban olvasás közbeni szédülést és rossz közérzetet, amit az okoz, hogy a szemünk általi látvány és a fülben lévő egyensúlyérző szerv egymással ellentétes információkat közöl az aggyal. A MIB 3 fedélzeti informatikai és szórakoztató rendszerrel felszerelt modellek között van, illetve lesz az Audi A4, az A5, az A6, az A7,az A8, az Audi Q5, a Q7, a Q8, az Audi e-tron és az Audi e-tron GT quattro. Az érintett járművek Európában, az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban és Kínában egyaránt elérhetők lesznek. A technológia használatához kompatibilis virtuális valóság szemüveg kell, az adatátvitel pedig vezeték nélkül, a Bluetooth Low Energy (BLE) szabvány segítségével valósul meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nabateus #1
    Mikor lesz az elso baleset, amikor a vezeto vette fel a szemuveget, nem az utas? :)