SG.hu

232 milliárd forintért vette meg a 4iG a DIGI-t

A 4iG Nyrt. végleges adásvételi szerződést kötött a román RCS & RDS konzorciummal a DIGI Távközlési Kft. és leányvállalatai megvásárlásáról; az ügylet a hatósági eljárásokat követően 2022 januárjában zárulhat - tette közzé a tőkepiaci társaság a Budapesti Értéktőzsdén.

A tranzakció értéke 625 millió euró, megközelítőleg 232 milliárd forint. A közlemény szerint a DIGI megvásárlása fontos lépés lehet az állami és magántőke egyesítésével létrejövő nemzeti távközlési és telekommunikációs infrastruktúra-szolgáltató vállalat létrehozásában, amelynek platformtársasága az Antenna Hungária lesz a felek augusztus végi bejelentésének megfelelően - jegyezték meg.

A 4iG az állammal kötött stratégiai megállapodása értelmében az Antenna Hungária Zrt.-be apportálja majd telekommunikációs érdekeltségeit, mellyel a 4iG többségi tulajdont szerez a vállalatban. A fúzió eredményeként új regionális távközlési holdingvállalat jön majd létre, amelynek hazai érdekeltségei (Antenna Hungária, DIGI, Invitel, Invitech, AH Net) a nyugat-balkáni régióban folyamatban lévő akvizícióknak köszönhetően, további távközlési vállalatokkal egészülhetnek ki.

Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta, hogy az akvizícióknak köszönhetően jelentősen megerősítik piaci pozícióikat az infokommunikációs szektorban, és a legnagyobb távközlési vállalatok közé lépnek Magyarországon is. A távközlés területén eszközölt befektetéseik a DIGI csúcstechnológiás optikai és mobiltávközlési infrastruktúrájával kiegészülve új szintre emelik a 4iG csoport lehetőségeit - hangsúlyozta.

A széleskörű szolgáltatási portfólióval rendelkező DIGI a magyar vezetékes hang, internet és televíziós piacon a második legnagyobb szolgáltató - olvasható a közleményben. A DIGI az ország bármely pontján képes magas minőségű szolgáltatást biztosítani csúcstechnológiás, előfizetői végpontig kiépített optikai hálózatának (FTTH - Fiber to the home), megerősített gerinchálózati és műholdas infrastruktúra-fejlesztéseinek köszönhetően, 2019 májusában pedig elindította mobil telekommunikációs szolgáltatását Magyarországon - olvasható a közleményben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #6
    Akkor ennek a cégnek is annyi...
  • zakzag #5
    Eddig volt fejlesztés, mivel magáncég, és érdeke, hogy jól csinálja. Ezek után csak romlás lesz, meg öntik ki a pénzt belőle a haveroknak és zérő feljesztés. Minek? Pénz jön a kormánytól, más meg nem fontos.
  • Yagami #4
    Van még, akit nem vettek meg?
  • Teppik Amon #3
    Hát igen, a város szélén csak ácsingózok a gigabitre. Bármelyikre. Voda se bagózik errefelé, se a telekom, a telenor. Korlátlan net jó áron jó sebességgel? Ahhoz emeletes ház kell a város közepén :(
  • Peirithoosz #2
    "A DIGI az ország bármely pontján képes magas minőségű szolgáltatást biztosítani..."

    Ekkora kamu szöveget leírni egy cikkben!
    Nem is olyan régen gondolkodtam, hogy áttérek Digi mobilra, igen ám, de jól megszopattam volna magam! Észak-dunántúl /nem elmaradott vidék/ sok részén, lehetetlen Digi mobilt használni, mivel a lefedettség NULLA! Továbbá, eszük ágában sincs a városokon kívül bárhol is fejleszteni vezetékes hálózatot /telefon, TV, internet/!
    Tehát hagyjuk ezt a "bármely pontján" elérhető hülyeség szajkózását!
    Szerencsére idén már bejött a környéki falvakba is az optikai Telekom, ami egy darabig megfelelő lesz. A Digi meg mehet a búsba!
  • Ellaberin #1
    Na akkor hogy lesz a meccs vége? Véletlenül csak kap majd 5G-re frekvenciát a Digi? Gyanus, hogy erre kellett csak a majomparádé. És a végén tényleg rájönnek, hogy a pályázatot az anya-vállalat nyújtotta be és hát "ohh pardon" akkor új menet - új beszálló: utóbbi mindent visz. Izé: MINDENT IS!
    Forájdzsí néven az összes 5G frekvencia - kizárólag NEMZETI alapon! - rájuk száll.

    A Jászai elvtársból meg már mekkora úr lett - még a bűnei is bocsánatossá váltak mind az égben mind a földi helytartója előtt. Remélem ő lesz az első "Lajkó cigány az űrben" vagy is hát ők ketten, mert ugye a vajda sem maradhat ki :P Mer ugye megyünk az űrbe is, mert itt lent már mindent rendbe tettünk...