Gyurkity Péter

Felfut a Nintendo Switch gyártása

A pandémia által előidézett kedvező helyzetet használná ki a Nintendo.

A konzolok területén belül a két nagy rivális mellett a darabszám tekintetében abszolút első Nintendóról, a cég háza táján megjelenő hírekről is rendszeresen beszámolunk. Legutóbb egy nagyobb kijelzővel érkező példány állítólagos megjelenéséről írtunk, most pedig a meglévő típus gyártásának felfuttatásáról értekeznek a források.

Ázsiai lapok számoltak be elsőként az értesülésről, miszerint a japán cég az idei pénzügyi évben (amely jövő márciusban zárul le) már összesen 30 millió ilyen készüléket szállítana le, ami az eddigi számok alapos növelését jelentené. Ezt elsősorban a pandémia által előidézett, számukra kifejezetten előnyös helyzettel magyarázzák, a vállalat vezetői úgy vélik, hogy bőven van még tartalék a szegmensben, még akkor is, ha a riválisok ezen szám közelébe sem érhetnek. Jó példa erre, hogy a PS5 a rendkívül erős kereslet ellenére is mindössze 8 millió példányban kelt el, a Microsoft valószínűleg 5 millió körüli darabszámban adta el saját új fejlesztését, miközben a Switch már 84 milliónál jár, a mostani negyedév végére pedig elérheti a 110 milliós példányszámot (a Wii eközben 101 milliót ért el debütálása óta).

Az általános készlethiány persze befolyásolhatja a fenti terveket, mivel azonban a Nintendo fejlesztései igencsak érett, már bejáratott komponensekre épülnek (lásd az nVidia Tegra X1 típusú chipjét), ezeket kevésbé érinti a legfejlettebb technológiával dolgozó gyártósorok szűkös kapacitása, azok maximális kihasználtsága. A fő alkatrészek utánpótlása jelenleg megfelelőnek tűnik, kérdés viszont, hogy ez miként alakul majd az elkövetkező hónapokban. Azt már az év elején jelezték, hogy a vásárlói kereslet élénkülését ők is megérezték, akkor azonban mindössze annyit árultak el, hogy a jövőben ez akár negatív következményekkel is járhat.

Ahogy említettük, eközben tartja magát az erősebb, kereken 7 hüvelykes kijelzővel érkező Switch Pro esetleges megjelenéséről szóló pletyka, ez a készülék az idei évben bukkanhat fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • And37 #3
    "miért egy hordozható konzolnak (switch) kedvez a leginkább"

    Szerintem kedvez mindegyiknek, de ha a többi másfél-kétszer annyiba kerül, nem is vásárolható a készlethiány miatt, és a kicsiknek pl. a labo révén a switch sokkal közelebb áll, akkor érthető hogy miért kelendőbb a megfelelő célközönségnek.
  • Gabbbbbbbbbbbb #2
    Azért amiért sokan mindenáron csak laptopot hajlandóak használni, otthon is.
    Egyébként meg az alap Switch normál konzolként tévével is elég jó.
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2021.05.07. 09:35:26
  • zola2000 #1
    Az érdekes hogy az hogy a pandémia miatt sokan otthon maradnak miért egy hordozható konzolnak (switch) kedvez a leginkább.